Gekleurd dekbed

Het bed is een van de belangrijkste onderdelen van je slaapkamer. Het is de plek waar je tot rust komt na een lange dag en waar je ’s ochtends weer wakker wordt. Wanneer we het hebben over beddengoed, is het dekbed misschien wel het belangrijkste item. Het gekleurde dekbed is de perfecte manier om je slaapkamer een leuke boost te geven. Maar hoe kies je nu het juiste gekleurde dekbed voor jouw slaapkamer?

Waarom voor een gekleurd dekbed kiezen?

Voorheen waren dekbedden vooral wit van kleur. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende kleuren verkrijgbaar. Een gekleurd dekbed geeft je kamer eenvoudig een leuke uitstraling. Daarnaast zijn veel kleuren tegenwoordig ook rustgevend waardoor je een goede nachtrust hebt.

Kies de juiste kleur voor jouw slaapkamer

Bij het kiezen van de kleur van het dekbed is het belangrijk om de kleuren in de rest van je slaapkamer in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de kleur van het dekbed past bij de kleuren van de muren, vloeren, kussens en andere items in de kamer. Dit geeft de slaapkamer een samenhangende uitstraling.

Hoe zit het met de materiaalkeuze?

Als je een gekleurd dekbed kiest, is de materiaalkeuze net zo belangrijk. Kies je voor katoen, zijde of polyester? Katoen is ademend en voelt zeer comfortabel. Zijde is heerlijk zacht en voelt luxueus aan, maar is wel prijziger. Polyester is een goedkoper alternatief en is zeer duurzaam.

Let op het formaat van het dekbed

Het is van belang dat het formaat van het dekbed past bij de afmetingen van je bed. Wanneer het dekbed te klein is, loop je het risico om koude voeten te krijgen. Een te groot dekbed zorgt ervoor dat je tijdens het slapen vaak moet zoeken naar het uiteinde van het dekbed.

Let op de warmteklasse van het dekbed

Iedereen heeft zijn eigen slaapgewoonten, maar let erop dat het dekbed de juiste warmteklasse heeft. Een te warm dekbed kan ervoor zorgen dat je ’s nachts wakker wordt door overhitte dekens en een te koud dekbed kan leiden tot een slechte nachtrust.

Let op de kwaliteit van het dekbed

Een goede nachtrust is direct afhankelijk van de kwaliteit van het dekbed. Het is belangrijk om een goede kwaliteit dekbed te kiezen dat lang meegaat en comfortabel is.

Het onderhoud van het dekbed

Gebruik je het dekbed dagelijks? Dan is het van belang om het dekbed goed te onderhouden. Door het dekbed regelmatig te laten luchten en wassen, behoudt het dekbed zijn frisheid en kwaliteit.

Conclusie

Een gekleurd dekbed kan de slaapkamer eenvoudig een nieuwe uitstraling geven. Bij het kiezen van een gekleurd dekbed is het belangrijk om rekening te houden met de kleur, het formaat, de warmteklasse en de materiaalkeuze.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een gekleurd dekbed combineren met gekleurde muurverf?
Ja, zolang de kleuren bij elkaar passen vormt dit geen probleem.

2. Kan ik een gekleurd en een wit dekbed samen gebruiken?
Ja, dit kan heel leuk staan maar zorg er wel voor dat de kleuren bij elkaar passen.

3. Zijn gekleurde dekbedden meer geschikt voor kinderkamers?
Nee, gekleurde dekbedden zijn geschikt voor alle slaapkamers.

4. Moet ik extra betalen voor een gekleurd dekbed?
Dat ligt aan het merk en de kwaliteit, sommige gekleurde dekbedden hebben wel een hogere prijs.

5. Hoe vaak moet ik mijn gekleurde dekbed wassen?
Wij raden aan om je dekbed elke 6 maanden te wassen om ervoor te zorgen dat het geuren en vlekken kwijtraakt.