Fruit vliegjes

Als je een fruitschaal hebt of iets anders dat fruit bevat, is de kans groot dat je wel eens last hebt gehad van fruitvliegjes. Deze kleine insecten kunnen een ware plaag worden als je ze niet snel aanpakt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om fruitvliegjes te voorkomen en te bestrijden. In dit artikel delen we onze beste tips, gebaseerd op onze ervaring als schoonmaak experts.

Wat zijn fruitvliegjes?

Fruitvliegjes zijn kleine vliegjes (ongeveer 3 mm groot) die dol zijn op fruit en andere lekkernijen zoals zoetigheid en alcohol. Ze leggen hun eitjes op rijp fruit en de larven voeden zich met het vruchtvlees. Als er geen fruit meer is, kunnen ze ook andere voedselbronnen aantrekkelijk vinden, zoals vuilnisbakken en afvoeren.

Hoe kan je fruitvliegjes voorkomen?

De beste manier om fruitvliegjes te bestrijden is door ze te voorkomen. Hier volgen enkele tips om fruitvliegjes op afstand te houden:

1. Bewaar fruit en ander voedsel goed afgedekt

Fruit en andere voedingsmiddelen moeten goed afgedekt worden bewaard om te voorkomen dat fruitvliegjes erop afkomen. Bewaar fruit bijvoorbeeld in de koelkast of in afgesloten bakken.

2. Laat geen fruit en voedselresten rondslingeren

Probeer geen fruit en voedselresten te laten rondslingeren in huis en houd je keuken zo schoon mogelijk.

3. Maak regelmatig schoon

Zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt in de keuken en andere plaatsen waar fruitvliegjes voedsel kunnen vinden, zoals de vuilnisbak en de afvoer.

4. Ontdoe je van rottend fruit

Gooi beschimmeld of rottend fruit zo snel mogelijk weg, omdat fruitvliegjes er graag op afkomen.

Hoe kan je fruitvliegjes bestrijden?

Als je toch last hebt van fruitvliegjes, zijn er verschillende manieren om ze te bestrijden.

1. Maak een fruitvliegjesval

Je kunt eenvoudig zelf een fruitvliegjesval maken door een kleine hoeveelheid azijn en afwasmiddel in een bakje te doen. Plaats dit bakje op een plek waar fruitvliegjes veel voorkomen.

2. Gebruik een fruitvliegjes spray

Er zijn verschillende fruitvliegjes sprays verkrijgbaar die je kunt gebruiken om fruitvliegjes te doden.

3. Ontdoe je van de bron

Als je de bron van de fruitvliegjes weet, bijvoorbeeld een stuk rottend fruit in de fruitschaal, moet je dit zo snel mogelijk verwijderen.

4. Vraag hulp aan een professional

Als je last hebt van een vervelende fruitvliegjesplaag en je krijgt deze niet onder controle, kan je het beste een professionele schoonmaker inschakelen.

Conclusie

Fruitvliegjes kunnen een ware plaag zijn als je ze niet snel aanpakt en voorkomt. Bewaar fruit en ander voedsel goed afgedekt, houd je keuken schoon en maak regelmatig schoon om fruitvliegjes op afstand te houden. Als je toch last hebt van fruitvliegjes, kun je verschillende maatregelen nemen om ze te bestrijden.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste manier om fruitvliegjes te voorkomen?

De beste manier om fruitvliegjes te voorkomen is door fruit goed afgedekt te bewaren, geen voedselresten te laten rondslingeren, regelmatig schoon te maken en rottend fruit zo snel mogelijk weg te gooien.

Hoe maak ik zelf een fruitvliegjesval?

Je kunt zelf een fruitvliegjesval maken door een kleine hoeveelheid azijn en afwasmiddel in een bakje te doen en dit op een plek neer te zetten waar fruitvliegjes veel voorkomen.

Kan ik fruitvliegjes met insectenspray bestrijden?

Ja, er zijn verschillende fruitvliegjes sprays verkrijgbaar die je kunt gebruiken om fruitvliegjes te doden.

Hoe kan ik voorkomen dat fruitvliegjes in mijn keuken komen?

Om fruitvliegjes uit de keuken te houden, moet je fruit en ander voedsel goed afgedekt bewaren, geen voedselresten laten slingeren en regelmatig schoonmaken.

Waar kan ik hulp krijgen als ik last heb van een fruitvliegjesplaag?

Als je last hebt van een hardnekkige fruitvliegjesplaag, kan je het beste een professionele schoonmaker inschakelen.