Dysonfilter schoonhouden

Dysonfilter schoonhouden

Dyson

Dyson is één van de betere merken op het gebied van luchtbehandeling, hairstyling en stofzuigers. De meeste mensen kennen hem wel…de snoerloze stofzuiger die alles opzuigt wat ie tegen komt. Een fantastisch apparaat, wat elke huisvrouw wel in haar bezit wil hebben. Dyson heeft, vooral op schoonmaakgebied, voor veel huisvrouwen de voorkeur. Wil je telkens weer een grondige reiniging van je huis, dan is de Dyson stofzuiger een hele goede keus.

Dyson is getest en ontworpen om een hoge zuigkracht te bewerkstelligen en geschikt voor alle soorten vloertypes.

Types stofzuigers van Dyson

  • Draadloze stofzuiger

De draadloze stofzuiger van dit merk geeft je de vrijheid om bij elk hoekje van je huis te komen. Krachtig, compact en snel om te toveren in een handstofzuiger voor de bank en andere meubelstukken. Grondige en veelzijdige reiniging. Een licht model stofzuiger, die toch heel goed het zware werk aan kan.

  • Robotstofzuiger

Een handige stofzuiger die je huis reinigt, ook wanneer je weg bent. Deze stofzuiger past zich aan de ruimte waar stofgezogen moet worden. Voorzien van LED-verlichting en navigatie. Heeft een borstelstaaf over de hele lengte en maakt alles tot in de puntjes schoon. Kan met de app vanaf elke plek worden bediend.

  • Sledestofzuiger

De sledestofzuiger is ons allen bekend en voor veel mensen dé stofzuiger. De cinetic big ball is de enige Dyson stofzuiger zonder filters die gewassen en vervangen moeten worden. Het ontwerp is zeer compact en heeft een moderne uitstraling. De zogenaamde Ball techniek zorgt er voor dat er makkelijk rond obstakels en onder meubels kan worden gezogen.

De Dyson filter

Dyson is niet de goedkoopste stofzuiger die je kunt aanschaffen. Het is echter wel een stofzuiger met veel kwaliteit. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Onderhoud op zijn tijd kan dus geen kwaad. De filter regelmatig vervangen en schoonhouden zorgt voor een langere levensduur van je stofzuiger.

Dyson V8, V10 en V11 filters

Hoe belangrijk is je filter ?

Bovenstaande stofzuigers zijn zakloze apparaten. Het zijn steelstofzuigers zonder elektriciteitsdraad. Er wordt gebruik gemaakt van cyclonische filters. De stofdeeltjes worden gevangen in de filter. Daarna komt de schone lucht uit de stofzuiger naar buiten. Op den duur kan een filter helemaal vol raken met stofdeeltjes. Kan zorgen voor verstopping en minder goede zuigkracht. De stofuitstoot was verhoogd en kan een blokkade veroorzaken. Vermindering van levensduur is het gevolg.

Om de Dysonfilter van je V8, V10 en V11 schoon te maken kun je het onderstaande stappenplan volgen. Om het beste resultaat te krijgen is het slim om dit stappenplan zo goed mogelijk in acht te nemen en op te volgen.

Wanneer je het modelnummer van je Dyson hebt gevonden kun je er achter komen welke filters er moeten worden gewassen. Een filter dient altijd met koud water te worden gewassen. Soms zal bij een bepaald model een filter enkel moeten worden geweekt in koud water. Een filter wat gewassen is kan het beste aan de lucht worden gedroogd. De levensduur en de prestaties van je stofzuiger worden verbeterd door de filters goed te onderhouden.

Filter wassen

Een Dyson kan uit verschillende filters bestaan. Ook de ventilator van de Dyson moet goed worden onderhouden. Dyson filters kunnen op simpele wijze worden gewassen en gedroogd. Om te beginnen met het uit elkaar halen van je Dyson, schakel je het apparaat uit en haal je ook uiteraard de stekker uit het stopcontact. Je kunt op de originele keuze lijst op de website van Dyson precies vinden wat en hoe je een filter moet vervangen of wassen. https://www.dyson.be/nl_be/support

Voordat je filters met koud water gaat afspoelen verwijder je deze uit je stofzuiger. Afspoelen en voorzichtig uitknijpen. Dit proces moet je herhalen tot er alleen nog maar schoon water uit de filter komt.

Drogen

Nadat je de filter hebt uitgespoeld moet deze drogen op een warm plekje. Nóóit in de droger gooien of een microgolfoven. Wanneer het filter volkomen droog is kan deze weer worden teruggeplaatst.

Nooit doen!

  1. Zeep gebruiken bij het schoonmaken van het filter. Alléén koud water.
  2. Nooit het filter in de wasmachine deponeren of in de vaatwasser.
  3. Nooit het filter in de magnetron drogen of in de wasdroger. Ook drogen met de haarföhn is verboden.
  4. Nooit een filter laten drogen bij open vuur.

Nieuwe Dyson filter aanschaffen

Filters zijn voor iedere stofzuiger van Dyson aan te schaffen. Het is verstandig om eens per jaar een nieuwe filter in je stofzuiger te plaatsen. Na een poosje kunnen filters verstopt raken en worden vieze geurtjes de ruimte in geblazen.

Gebruik de filmpjes die je kunt vinden onder het kopje filter wassen. Het filter is eenvoudig te verwisselen voor een nieuw exemplaar.

Voor elke Dyson zijn filters te krijgen. De steelstofzuiger V7 en V8 hebben een HEPA filter die prima kan worden gereinigd. Echter na een maand of 12 zijn de filters echt aan vervanging toe. Ieder persoon, man of vrouw kan deze filter prima vervangen.