Dweil je vloer met deze tips

Dweil je vloer met deze tips

Je huis schoon houden is cruciaal. Terwijl vegen en stofzuigen het vuil van je vloeren verwijderen, zul je uiteindelijk moeten dweilen. Vloeren dweilen kan ophoping van vuil voorkomen. De kunst van het dweilen van een gietvloer doe het zelf is een eenvoudig proces, maar enkele tips kunnen je helpen de klus sneller te klaren. Hier zijn zes eenvoudige tips die je kunnen helpen bij het correct dweilen van je vloer:

Maak de kamer leeg

Voordat je begint met dweilen, moet je wat voorbereidingen treffen. Het is belangrijk om alle meubels zoals tafels, stoelen en vloerkleden te verwijderen. Je wilt ervoor zorgen dat je elke plek op de vloer kunt bereiken. Als de meubels een beetje vies lijken wanneer je ze verplaatst, kun je ze het beste schoonmaken voordat je de vloer dweilt om vuil te voorkomen. Nadat je klaar bent met het dweilen van je vloer, moet je ervoor zorgen dat iedereen die in je huis is, weet dat ze niet op de vloer mogen stappen terwijl deze aan het drogen is. Door het gebied schoon te maken, wordt het veel gemakkelijker wanneer je vuil en puin probeert te verwijderen.

Veeg de vloer vooraf

Deze stap lijkt misschien overbodig, maar een dweil is niet goed in het opzuigen van stof, vast vuil en kruimels. Als je niet veegt voordat je begint met het schoonmaken van vloeren, duw je dingen rond. Sla deze tip nooit over, want stof en vuil kunnen krassen op de vloer achterlaten

Gebruik warm water

Nadat je klaar bent om je vloer te vegen, moet je je reiniger mengen met warm water. Vul de emmer voor de helft met water, zodat de dweil helemaal onder water staat als je hem dompelt. Als je een uitgedroogde dweil hebt, moet deze in het warme water weken voordat je begint met schoonmaken.

Spoel en wring je dweil uit

Een andere tip om te onthouden is om je dweil uit te wringen wanneer je klaar bent met een gedeelte. Zorg ervoor dat je je dweil boven de emmer uitwringt. Veeg vervolgens het kleine gedeelte af met de uitgewrongen dweil. Het is ook absoluut noodzakelijk om je dweil uit te spoelen, zodat je geen vuil op andere delen van de vloer verspreidt. Als je vloer van hardhout is, moet je je dweil misschien twee keer uitspoelen.

Dweil in delen

Door vloeren in kleine gedeelten te dweilen, kan het ophopen van vuil en puin gemakkelijker worden verwijderd. Wanneer je de vloer in delen opdeelt, hoef je de vloer slechts drie tot vier keer met de dweil af te vegen. Dit zal helpen de reinigingsoplossing over het gebied te verspreiden in plaats van het vuil te schrobben.

Week je dweil

Een andere belangrijke tip is om je dweil in de reiniger te laten weken en dan een ander deel van de vloer schoon te vegen. Elke keer dat je een gedeelte veegt, herhaal je deze stappen totdat je de hele vloer schoon hebt. Zet de emmer dicht bij je zodat je de dweil kunt blijven uitwringen terwijl je verder gaat.