Douchekop ontkalken

Douchekop ontkalken

Het is een klusje dat u niet vaak zult doen, maar soms ontkomt u er niet aan: het ontkalken van de douchekop. Omdat het niet vaak voorkomt, kunt u wel wat tips gebruiken van HG om de kalkaanslag te verwijderen en de volle waterstraal terug te krijgen.

Wat kunt u lezen:
Hoe merkt u dat er kalkaanslag is en hoe ontstaat kalkaanslag in de douchekop
HG biedt de oplossing voor het ontkalken van de douchekop
2 Andere tips voor het schoonmaken en ontkalken van uw douchekop
Veel gestelde vragen bij het ontkalken

Hoe merkt u dat er sprake is van kalkaanslag in uw douchekop

Op het moment dat het water niet meer uit alle gaatjes van uw douchekop komt of de verkeerde kant opspuit dan is het zeer waarschijnlijk dat de douchekop verstopt zit. En dan wordt het tijd om de douchekop schoon te maken. Dit doet u door te ontkalken.

Wat zijn de verschillende oorzaken van kalkaanslag in de douchekop?

De frequentie van het gebruik

Water dat door de douchekop stroomt, bevat van nature kalk. Nadat u de douche heeft gebruikt, blijft er nog wat water in de douchekop achter. Dit droogt op en daardoor kan de kalk zich in de gaatjes vastzetten. Het is dus mogelijk dat als u de douche minder vaak gebruikt er minder verstopping is door kalkaanslag.

De hardheid van het water

Waar u woont, bepaalt ook de mate van vorming van kalkaanslag. Hoe harder het water, hoe groter de kans dat u te maken krijgt met kalkaanslag in de douchekop.

U kunt wel maatregelen nemen om te zorgen dat de kalkvorming vertraagd wordt. Droog na het douchen de douchekop af. Hiermee voorkomt u dat het water in de douchekop achterblijft en kalkvorming plaatsvindt.

Gebruik HG als dé ontkalker voor uw douchekop

Het ontkalken van de douchekop

Het drogen van de douchekop na het douchen is een hulpmiddel. Het zal kalkaanslag niet tegenhouden. Met HG kalkweg schuimspray 3x sterker en HG kalkweg concentraat weet u zeker dat u de kalkaanslag in de douchekop wel helemaal kunt verwijderen. Beide producten werken grondig en snel. De krachtige werking van HG kalkweg schuimspray 3x sterker en HG kalkweg concentraat geeft altijd het beoogde resultaat.

Zo maakt u met HG kalkweg schuimspray 3x sterker uw douchekop kalkvrij:

U spuit de schuimpray op het gedeelte waar de kalkaanslag zit, dus op de gaatjes. U laat het vervolgens maximaal 5 minuten inwerken. Maak de douchekop dan schoon. Bijvoorbeeld door de douchekop in een emmer met water te dompelen of droog te wrijven.

Hoe maakt HG kalkweg concentraat uw douchekop kalkvrij?

U verdunt HG kalkweg concentraat in een emmer met warm water of in een wasbak.
U legt de douchekop een half uur in het water zodat het kan weken. Na dertig minuten haalt u de douchkop uit het water en u maakt de gaatjes met een borsteltje vervolgens gemakkelijk schoon. Als laatste maakt u de douchekop droog met een doek.
Plaats de douchekop weer in de douche en u heeft weer een kalkvrije douchekop!

2 Andere tips voor het schoonmaken en ontkalken van uw douchekop

Snel en doeltreffend ontkalken doet u met de ontkalkers van HG. Dit kan het HG kalkweg concentraat zijn of de HG kalkweg schuimspray 3x sterker. Maar als u op zoek bent naar een huismiddeltje, dan biedt internet genoeg oplossingen. Niet alle tips werken even goed of zijn net zo snel. Om u te helpen geven wij u twee alternatieve tips om een kalkvrije douchekop te krijgen. Probeer deze gerust uit. HG kan niet garanderen dat ze ook goed zullen werken en dat u ook echt een douchekop krijgt die volledig kalkvrij is.

1. Ontkalk met schoonmaakazijn
U maakt de douchekop los van de slang. U vult een wasbak of emmer met water. Vervolgens voegt u 100 milliliter schoonmaakazijn toe. U zorgt dat de douchekop volledig ondergedompeld is en u laat de douchekop 24 uur in het water met de azijn staan om te weken. Na een dag haalt u de douchekop uit het water en u spoelt deze zorgvuldig af onder de kraan. Voordat u de douchekop terughangt, moet u de douchekop nog afdrogen met een doek.

2. Schoonmaaksoda als ontkalker

Ook bij schoonmaaksoda maakt u de douchekop los van de slang en legt u deze in een emmer. Doe er 2 tot 3 eetlepels soda bij en vul de emmer met warm water.
U zorgt dat de douchekop helemaal in het water ligt en laat de douchekop 24 uur weken. Hierna spoelt u de douchekop goed af onder de kraan en u droogt de douchekop.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de douchekop van de muur te halen. Bijvoorbeeld als u de douche aan het plafond gemonteerd heeft. In dat geval vult u een plastic zakje met de schoonmaakazijn of met de schoonmaaksoda. Dit verdunt u uiteraard ook met water zodat het kan weken. Let erop dat het zakje goed vastzit. Na 24 uur kunt u het zakje verwijderen en de resten met schoon water en een doek helemaal weghalen.

Veel gestelde vragen bij het ontkalken

Waarom is het goed om kalk te verwijderen uit de douchekop?

Door de kalkvorming kan het water niet meer doorlopen. Dat heeft invloed op de hoeveelheid water die nog uit de douchekop kan komen.

Hoe kun je een douchekop ontkalken?

Dat is gemakkelijk. Haal de douchekop van de slang af. Doe azijn of soda in een emmer die u met water vult. Leg de douchekop helemaal onder het water en laat het 24 uur weken. Spoel het na met kraanwater en maak de douchekop met een doek droog.

Welk HG product gebruik ik om kalk van mijn douchekop te verwijderen?

Zowel HG kalkweg concentraat als HG kalkweg schuimspray 3x sterker zijn hier heel geschikt voor. De werking is krachtig en het is gemakkelijk, snel en grondig.

Kan ik kalkaanslag in de douchekop ook voorkomen?

Voorkomen is niet mogelijk, maar u kunt de kalkvorming wel uitstellen als u de douchekop na gebruik goed droogt.