Beste wasmiddel consumentenbond

Als het gaat om het wassen van je kleding, wil je natuurlijk het beste wasmiddel gebruiken. Maar met zoveel verschillende merken op de markt kan het lastig zijn om een keuze te maken. Gelukkig heeft de Consumentenbond 21 verschillende wasmiddelen getest, en wij hebben de resultaten voor je samengevat. Lees verder om erachter te komen welk wasmiddel als beste uit de test kwam!

Waarom de Consumentenbond test?

Voordat we ingaan op de resultaten van de Consumentenbond test, is het belangrijk om te weten waarom ze deze test uitvoeren. De Consumentenbond streeft naar het beschermen van de belangen van consumenten, en ze doen dit onder andere door producten te testen en te beoordelen. Wasmiddelen zijn een belangrijk product voor veel consumenten, en daarom heeft de Consumentenbond deze test uitgevoerd om te zien welke wasmiddelen het beste presteren.

De testcriteria

Bij het testen van wasmiddelen houdt de Consumentenbond rekening met verschillende criteria. Zo wordt er gekeken naar de waskracht bij verschillende temperaturen, hoe goed het wasmiddel vlekken verwijdert, hoeveel zeep er nodig is per wasbeurt en hoe duur het wasmiddel is. Op basis van deze criteria geeft de Consumentenbond een eindbeoordeling aan elk wasmiddel.

De winnaar van de test

En dan nu het belangrijkste: welk wasmiddel kwam als beste uit de test? Volgens de Consumentenbond is dat het wasmiddel van Ariel. Dit wasmiddel kreeg de hoogste score op het gebied van waskracht bij zowel lage als hoge temperaturen, en verwijderde vlekken zeer goed. Wel is dit wasmiddel iets duurder dan de andere geteste wasmiddelen.

Andere goed presterende wasmiddelen

Natuurlijk zijn er meer wasmiddelen die goed uit de test kwamen. Zo presteerden de wasmiddelen van Kruidvat en Aldi bovengemiddeld goed, en zijn ze ook nog eens goedkoper dan de meeste andere geteste wasmiddelen. Ook het wasmiddel van Lidl scoorde hoog op de testcriteria.

Wasmiddelen die minder goed presteren

Helaas zijn er ook wasmiddelen die minder goed uit de test kwamen. Zo presteerden wasmiddelen van Albert Heijn en Jumbo gemiddeld tot ondergemiddeld. Het wasmiddel van Albert Heijn verwijderde niet alle soorten vlekken even goed, terwijl het wasmiddel van Jumbo minder goed presteerde bij hogere temperaturen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste wasmiddel volgens de Consumentenbond, dan is Ariel de winnaar. Dit wasmiddel heeft de hoogste score op het gebied van waskracht en verwijderde vlekken zeer goed. Natuurlijk zijn er ook andere goed presterende wasmiddelen, zoals die van Kruidvat, Aldi en Lidl. Als je geld wilt besparen, zijn deze wasmiddelen zeker het overwegen waard.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste wasmiddel voor witte was?

Volgens de Consumentenbond is het wasmiddel van Ariel het beste voor zowel bonte als witte was. Dit wasmiddel heeft de hoogste score op het gebied van waskracht en verwijderde vlekken zeer goed.

Is duurder wasmiddel beter dan goedkoper wasmiddel?

Niet per se. Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat goedkopere wasmiddelen, zoals die van Kruidvat, Aldi en Lidl, ook goed presteren. Het is daarom zeker de moeite waard om ook deze merken te proberen.

Is vloeibaar wasmiddel beter dan poeder?

Nee, het is niet zo dat vloeibare wasmiddelen beter zijn dan poederwasmiddelen of andersom. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en de eigenschappen van je wasmachine.

Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken per wasbeurt?

Dit hangt af van de hardheid van het water en de hoeveelheid was die je in de machine doet. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van het wasmiddel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn wasmiddel langer meegaat?

Bewaar je wasmiddel op een koele en droge plek, en zorg dat de verpakking goed gesloten blijft. Gebruik ook nooit meer wasmiddel dan nodig, dit is niet alleen zonde van het geld maar kan ook schadelijk zijn voor je wasmachine.