Beste boenmachine

Beste boenmachine
Om op simpele wijze een brandschone vloer te realiseren is een boenmachine een fantastisch apparaat. Een boenmachine kan gebruikt worden voor het reinigen van vloerbedekking, marmer, linoleum, tegels en hardhouten vloeren. Vuil en stof wordt verwijderd en tegelijkertijd wordt de vloer gepolijst. Vooral wanneer er grote oppervlakken moeten worden gereinigd is een boenmachine helemaal oké!
Werking boenmachine
Een boenmachine heeft aan de onderzijde roterende borstels die op hoge snelheid ronddraaien. De toevoer van water zorgt er voor dat het vuil los komt van de vloer. Er mag geen schoonmaakmiddel worden toegevoegd. Er zit ook een afzuigsysteem in de boenmachine die zuigt het vuil en het water weer  weg. De vloer is op deze manier snel droog. De vloer gaat na een schoonmaakbeurt met de boenmachine glanzen. Na het droogmaken kan eventueel met een verzorgingsproduct de vloer worden gepolijst.
Het gebruik van een boenmachine
Wanneer je de boenmachine gaat voorbereiden, zorg dan dat de stekker niet in het stopcontact zit. Wanneer alles oke is, kun je de vloer gaan reinigen. Begin altijd aan de achterzijde van de ruimte die moet worden geboend. De vloer moet gereinigd worden met zwenkende bewegingen. Een aantal boenmachines draaien naar links wanneer je naar boven drukt. En naar rechts wanneer je naar onder drukt. Wanneer je gaat boenen gebruik je boenschijven. Deze worden op de draaischijf aangebracht. Ben je klaar met je boensessie dan schakel je het apparaat uit en haal je de stekker uit het stopcontact.
Verschillende soorten boenmachines
Er zijn machines die uitermate geschikt zijn voor doorsnee huishoudens maar er zijn grotere boenmachines die meer voor het professionele werk zijn bedoeld. Denk hierbij aan vloeren in een ziekenhuis, scholen, openbare gebouwen en hotels.
De meeste machines zijn geschikt voor allerlei soorten vloeren zoals PVC, linoleum, kurk en laminaat. Bij een boenmachine worden over het algemeen verschillende borstels geleverd. Er zijn borstels waarmee je kunt schuren, schrobben of polijsten.
Onderhoud parket met een boenmachine
Wanneer je parket aan een onderhoudsbeurt toe is , kan de boenmachine een goed hulp zijn om de vloer weer schoon en glanzend te krijgen. Is het parket dof en vuil begin dan eerst met schoonmaken.
Voordat je begint met polijsten dient de vloer helemaal hygiënisch, droog en schoon te zijn. Maak je de vloer onvoldoende schoon dan krijg je een opeenstapeling van vuil. Dus flink reinigen met de boenmachine.
Gevoelig voor vocht
Wanneer je boenwas gaat gebruiken zorg dan dat je vloer kurkdroog is. Boenwas is namelijk erg gevoelig voor vocht. Druppeltjes water kunnen vlekken veroorzaken. Voor elk soort onderhoud heb je weer een andere borstel nodig. Wil je bijvoorbeeld een geolied parket polijsten dan is een zachte pad voldoende. Het is belangrijk om advies te vragen aan een expert, welk soort onderhoudsmiddel je nodig hebt.
Welk onderhoudsproduct?
Wanneer je boenwas wilt gebruiken, behandel  dan je vloer met dezelfde was als die je vorige keer hebt gebruikt.
Wanneer je een geoliede vloer hebt kun niet met boenwas over deze vloer. Boenwas zal niet hechten aan een een geoliede vloer.
Een vloer die is gevernist, kan inderdaad met boenwas worden bewerkt, echter dit zal 0 meerwaarde geven aan je vloer.

Beste boenmachines

Wat voor vloer je ook hebt, Elke ondergrond heeft onderhoud nodig. Met een boenmachine haal je een prima onderhoudsapparaat in huis. Ben je van plan een boenmachine aan te schaffen, dan vindt je hieronder de meest populaire apparaten.

Hoover F38PQ

Dit klassieke model is geschikt om een harde vloer weer als nieuw te krijgen. Intensief reinigen door de voorste borstel die vibreert en het vuil gemakkelijk verwijderd. De herbruikbare filterzak heeft een inhoud van 4 liter.

De reinigingskop is 3-in-1 en in staat om een beschermende waslaag op de vloer toe te passen. Met deze waslaag krijg je een mooie, glanzende vloer en biedt extra bescherming. De rubberen bumper zorgt er voor dat de meubels niet worden beschadigd.

Bij deze boenmachine worden ook accessoires meegeleverd. 3 Boenschijven, 3 grijze vilten schijven en 3 witte vilten schijven zijn om de vloer te polijsten. Deze Hoover weegt 8 kilogram en heeft 3 verschillende borstels, voor marmer, voor parket en voor wax.

Een nadeel bij deze boenmachine is de steel. Deze is vrij kort, zodat je snel te krom staat te werken.

Kärcher FP 303

Een gebruiksvriendelijke boenmachine die prima alle harde vloeren de baas kan. PVC, parket en laminaat zijn gemakkelijk te reinigen. Het lichtere boenwerk gaat met dit apparaat het beste. Het al te zware werk, zo als bijvoorbeeld bedrijfsvloeren, dan kan beter een voor een huishouden een perfecte machine wat zwaarder model worden aangeschaft. Voor een houten vloer is deze Kärcher prima!

Floorboy XL300

Wanneer je een houten vloer hebt zal deze steeds weer moeten worden schoongemaakt en gepolijst. Met de hand kan dit altijd. Echter, wanneer je steeds weer op je knietjes moet, gaat de lol er snel van af. De Floorboy is een geschikt apparaat voor het huishouden. Deze roterende machine heeft een schijf die geschikt is om een vloer te reinigen van een normaal huishouden. Niet echt adequaat voor ziekenhuisvloeren. Maar voor een doorsnee  huishouden, is dit een super goed model!

Sprintus

Op zoek naar een boenmachine waar de tegelvloer mee kan worden schoongemaakt, dan is de Sprintus geschikt voor badkamer, terras of toilet. Omdat deze boenmachine één schijf bezit, is deze bijzonder geschikt voor kleine ruimtes. Hoeken, nissen en kleine ruimtes worden met deze boenmachine weer hygiënisch schoon.

Cleanfix floormac de luxe

Een betonvloer is helemaal happy met deze machine. Is geschikt voor kleine ruimtes, hoeken en nissen. Stenen vloeren varen er wel bij. Het toilet en de badkamer zijn bij uitstek geschikt om schoon te maken met deze machine. Wordt geleverd inclusief compleet accessoirespakket.