Avocado bewaren

avocado bewarenDe avocado een bijzondere en lekkere vlucht, ze zijn in heel Nederland het hele jaar verkrijgbaar en ze worden meestal geïmporteerd uit gebieden als Afrika, Israël of Zuid-Amerika. De avocado is niet alleen lekker maar ook een uitstekende bron van goede voeding en er zitten daarnaast ook heel veel goede vetten in. Als je echt met je gezondheid bezig bent is het goed regelmatig avocado’s te eten. Alleen het nadeel is dat avocado’s nogal snel bederven. Dit artikel gaat een tekst gaat informatieve tekst zijn over manieren hoe je een avocado nog het beste kunt bewaren.

Het is misschien goed om eerst te kijken hoe je kunt zien of een avocado rijp of over gerijpt is. Dit is heel gemakkelijk te checken door middel van het steeltje eraf te halen, als het vlakje onder het steeltje vlekkerig en bruin is dan heb je waarschijnlijk een overrijpe avocado. Je kunt dit ook zien als je hem open snijdt, is de avocado groen dan heb je een prima heerlijke rijpe avocado. Ook heeft instantie natuur en milieu en onderzoek gedaan op welke manieren je nu het beste avocado’s kunt bewaren in de koelkast.


Methode 1 is door middel van een hersluitbaar zakje. Doe een helft van de avocado in een plastic hersluitbaar zakje zorg er vervolgens voor dat alle lucht uit het zakje gezogen wordt. Leg vervolgens het afgesloten plastic zakje in de koelkast.

Methode 2: olijfolie, snijd de avocado open hem en smeer deze vervolgens met olijfolie. Zo zorg je ervoor dat er een kleine afsluitingslaag ontstaat tussen de vrucht en de lucht hieromheen. Leg hierna de avocado in de koelkast, uiteraard in een plastic zakje of bakje, anders heeft u straks olijfolie door uw hele koelkast.

Methode 3: met citroensap, pak een beetje citroensap, doe dit over over avocado heen en smeer het uit. Het is wel zo dat bij deze methode de avocado een beetje een citroen smaakje krijgt en dus is het voor jezelf om te controleren of dit voor u een goede methode is is en of je ook van deze methode gebruik wilt maken. Er zijn mensen die dit juist lekker vinden, maar velen ook niet. Plaats vervolgens de avocado in een plastic zakje en leg deze in de koelkast.


Methode 4: een ui, pak een ui en snijd deze in grote stukken. Doe deze stukken ui vervolgens in een sluitbare plastic bak en leg hier een halve avocadovrucht bovenop. Sluit de bak en leg deze in de koelkast.

Methode 5, water, er zijn mensen die aanraden om je avocado vrucht in een bak met water te leggen. Dit zorgt er wel voor dat de avocado langer goed blijft, maar het dit heeft tot gevolg dat de avocado slijmerig en waterig wordt omdat na zeer korte tijd het water door de avocado geabsorbeerd wordt. En dus is het voor jezelf om te bepalen of dit wel echt een aanrader is. Net als met citroensap, er zijn genoeg mensen die hier juist van houden, maar ook genoeg die er niet van houden.

Nu we het gehad hebben over de koelkast laten we kijken hoe je avocado’s kunt bewaren in de voorraadkast. Zoals net al gezegd kun je een rijpe avocado herkennen door hem door te snijden, als de avocado van binnen mooi groen is is de avocado rijp en goed eetbaar. Het kan voorkomen dat je hem net iets te lang heb laten liggen, dan is de avocado dus bruin, vlekkerig, hij gaat stinken en heeft een aparte smaak. Wanneer je een avocado in de voorraadkast bewaard zijn ze meestal 3 tot 6 dagen houdbaar mits je ze bewaart in een kast die op goede temperatuur is. De temperatuur mag verschillen van 12 tot maximaal 15 graden Celsius. Een goede temperatuur zorgt ervoor dat ze langer lekker blijven.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>