Airpods schoonmaken

Airpods schoonmaken

Airpods is een fantastische uitvinding van Apple. Deze draadloze oordopjes zijn fantastisch om muziek mee te beluisteren. Maar ook andee audio kan worden beluisterd. Met een ingebouwd microfoontje kun je videovergaderingen en telefoongesprekken voeren. Een makkelijk product wat je overal mee naar toe kan nemen. Ze zitten in een superhandig doosje.

Deze oordopjes kan worden gebruikt als Bluetooth-oordopjes. In combinatie te gebruiken met iPhone, iPad, Apple TV of Mac. Beschikt over extra functies om automatisch te koppelen en Siri-spraakopdrachten mee te realiseren.

De oorspronkelijke AirPods werden voor 179 euro verkocht in de Applestore. Inmiddels is AirPods2 op de markt die voor hetzelfde bedrag in de store worden verkocht. De adviesprijs is 229 euro.

Sinds 2019 zijn er 2 soorten AirPods op de markt. De AirPodsPro en de AirPods2. Er zit een verschil tussen deze twee AirPods. Dit is namelijk de noise canceling van de Pro.

Gebruik AirPods

Wanneer je AirPods hebt aangeschaft houd je deze naast je iPhone of iPad en volg je de instructies die op het scherm verschijnen. Verbinding tot stand brengen gaat simpel. De instelknop aan de achterkant van de AirPods houdt je 5 seconden lang ingedrukt. Je ziet dan vanzelf dat het statuslampje wit gaat knipperen.

Derde generatie AirPods

Het design van deze AirPods doet echt denken aan de AirPods pro. De derde generatie hebben echter kortere steeltjes en géén siliconen oordopjes. Ze zitten echter prima op hun plek in je oren. Het is wel zo dat tijdens hardlopen de Pods dreigen uit je oren te vallen. Deze oordopjes hebben tevens géén ruisonderdrukking.

Voordelen AirPods

AirPods werken op een accu. Deze kan natuurlijk leeg. Heb je je oordoppen vol dan kun je ruim 5 uur naar muziek luisteren. Het kleine witte doosje waar je deze dopjes in kunt bewaren is tevens bedoeld om de AirPods in op te laden. Deze dopjes zijn ideaal om mee te reizen. Veel handiger dan het gebruik van die grote hoofdtelefoon. De AirPodsPro is wel wat duurder maar zorgen voor een bijzonder goed geluid en geeft meer genieten van muziek.

AirPods schoonmaken

De AirPods Max

Even een waarschuwing vooraf! Nooit je AirPods in water onderdompelen! Dan kun je ze wel weggooien. AirPods schoonmaken gaat op een nauwkeurige manier. Het zijn maar kleine objecten dus voorzichtigheid is geboden.

De buitenzijdes van de AirPods kun je voorzichtig met een doekje wat gedrenkt is met isopropylalcohol vegen. Maak het doekje alleen ietsje vochtig. Niet te nat. Mag ook met clorox-ontsmettingsdoekjes. Nóóit met deze doekjes en alcohol op het luidsprekersgaas.

Hieronder vindt je alle tips die je kunt gebruiken bij het schoonmaken van de AirPods.

 • Altijd een pluisvrije, zachte doek gebruiken.
 • Zijn er vlekken op je AirPods Max gekomen welke schade kunnen veroorzaken, maak dan met een licht bevochtigde doek de koptelefoon schoon.  Droog na met een pluisvrije doek. Altijd pas gebruiken wanneer de koptelefoon helemaal droog is. Stoffen die schade kunnen veroorzaken zijn o.a. parfum, wasmiddel, zonnebrandcréme, shampoo, olie, haarverf en zuren.
 • Nóóit scherpe voorwerpen gebruiken zoals naalden etc. en er altijd voor zorgen dat er geen vocht in de openingen komt.

Hoofdband en kussens

 • 250ml. Water vermengen met 5 ml. vloeibaar wasmiddel.
 • Kussens verwijderen van de oorschelp. Pas op dat er vloeistof in het koppelpunt van de hoofdband loopt. Houd de hoofdband ondersteboven.
 • Neem een pluisvrije doek, dip deze even in het sopwatertje en wrijf zachtjes langs kussen en hoofdband. 1 Minuut per kussentje is voldoende
 • Wipe with a damp cloth and dry with a soft, lint-free cloth.
 • Remove all moisture and let the AirPods Max dry for at least a day before using it again.

AirPods Pro 

 • Use a soft, lint-free cloth and if the AirPods is stained, clean it with this cloth dampened with water.
 • Allow to dry very well and never use until they have dried completely.
 • The microphone and speaker mesh can be gently cleaned with a dry cotton swab.
 • Be careful that no liquid gets in
 • Never use sharp objects or abrasive cleaning agents.

The charging case

Clean the Lightning connector with a dry soft brush. Do not use abrasive materials. Never put anything in the charging ports. Then the system may be damaged.

Skin irritation

If you are allergic or sensitive to certain substances, clean and dry the devices after every workout. If you always do this, you can wear the AirPods comfortably and you will not suffer from an annoying rash or itching. When the AirPods have been exposed to soap, sweat, shampoo, make-up etc. make sure they can be used clean and dry the next time.