1x per maand bed verschonen

Als het gaat om het schoonmaken van het huis, kan het gemakkelijk zijn om de slaapkamer over te slaan. Maar het is belangrijk om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je slaapruimte schoon en fris blijft. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je bed gezond te houden, is ervoor zorgen dat je het minstens eens per maand verschoont. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit belangrijk is en hoe je het moet doen.

Waarom is 1x per maand bed verschonen belangrijk?

Vermindert allergenen

Een gevolg van niet regelmatig verschonen van je bed is het accumuleren van allergenen, zoals huisstofmijt. Dit kan allergieën of astma-aanvallen veroorzaken, wat kan leiden tot een slechte nachtrust.

Verbetert de hygiëne

Na verloop van tijd kan je bed gaan ruiken en een broeinest zijn van bacteriën, vuil en zweet. Het verschonen van je beddengoed zorgt ervoor dat je slaapomgeving fris blijft en vermindert het risico op bacteriële infecties.

Verbetert de slaapkwaliteit

Uiteindelijk zal het veranderen van je beddengoed ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit verbetert. Een schone en geurloze slaapkamer helpt om stress te verminderen en je te laten ontspannen.

Hoe moet je het bed verschonen?

Was het beddengoed

Verwijder alle lakens, kussenslopen en dekbedovertrekken van het bed. Was deze in de machine op de hoogst mogelijke temperatuur die wordt aanbevolen op het etiket. Dit zal helpen om bacteriën en allergenen te doden.

De matras reinigen

Het is een goed idee om je matras eens per maand te stofzuigen om dode huidcellen, stof en vuil te verwijderen. Daarnaast kan je ook je matras reinigen met een stoomreiniger om bacteriën te doden.

Draai en flip de matras

Draai je matras ook eens per maand om, zodat deze niet tekenen van slijtage vertoont. Als je matras dubbelzijdig is, kun je hem ook omdraaien. Dit zal helpen om doorligplekken te voorkomen en de levensduur van de matras te verlengen.

Verwijder eventuele rommel

Zorg ervoor dat er geen rommel of vuil onder het bed ligt en breng alles naar de juiste plek.

Maak het bed op

Eenmaal alle elementen schoon zijn, kun je beginnen met het opmaken van het bed. Begin met het plaatsen van het matrasbeschermer, trek daarna het hoeslaken er overheen. Voeg het dekbed en kussens toe en trek nu het dekbedovertrek eroverheen.

Tips voor een langer fris bed

Om de frisheid van je bed langer te behouden, zijn hier een paar dingen die je kunt doen:

Was je beddengoed vaker

Als je last hebt van allergieën of andere gezondheidsproblemen, is het misschien beter om je beddengoed te verschonen om de twee weken.

Verminder het vochtgehalte

Hoe vochtiger het bed, hoe makkelijker het is voor schimmels en bacteriën om te groeien. Investeer in een luchtontvochtiger om het vochtgehalte in de slaapkamer te verlagen.

Gebruik een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer kan helpen om je matras schoon te houden en te beschermen tegen allergenen.

Laat het bed luchten

Laat je bed dagelijks luchten door het dekbed open te slaan en een raam te openen. Dit helpt om vocht te verdampen en helpt om een ​​frisse geur te behouden.

Conclusie

Als je begrijpt waarom het belangrijk is om regelmatig je bed te verschonen en hoe je dit het beste kunt doen, kan je genieten van een gezonde nachtrust. Zorg ervoor dat je dit proces minstens eenmaal per maand uitvoert om te genieten van een frisse, schone en hygiënische slaapkamer.

5 veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn beddengoed in de droger doen?

Ja, het drogen van het beddengoed in de droger is in orde, zolang de etiketten de drogerinstructies aangeven.

2. Hoe vaak moet ik mijn kussen verschonen?

Het is aanbevolen om je kussen eens per twee maanden te verschonen.

3. Kan ik een fris ruikende spray gebruiken voor mijn bed?

Als je last hebt van allergieën of een gevoelige huid hebt, is het beter om dit niet te doen. Het gebruik van een potentieel irriterende spray kan de slaapkwaliteit verminderen.

4. Kan ik mijn matras reinigen met water?

Nee, water kan schade toebrengen aan je matras. Gebruik in plaats daarvan een stoomreiniger om bacteriën te doden.

5. Kan ik een vuile matraslaag wassen?

Helaas kunnen matraslagen niet in de wasmachine worden gewassen. In plaats daarvan kun je ze stomen om ze te reinigen.