Vloer dweilen

Een vloer dweilen is een essentiële taak om je huis of kantoor schoon te houden. Maar het kan soms een beetje intimiderend zijn als je niet weet waar te beginnen. Hieronder staat een volledig stappenplan om je te helpen bij het vinden van de juiste methoden om je vloeren te dweilen en ze te laten glanzen.

Stap 1: Verwijder stof en vuil

Voordat je begint met dweilen, moet je alle losse stof en vuil van de vloer verwijderen. Een eenvoudige manier om dit te doen is om een stofzuiger of een bezem te gebruiken.

Stap 2: Bereid de dweil voor

Maak een emmer met warm water en voeg een mild schoonmaakmiddel toe dat geschikt is voor de vloer, volg daarbij de instructies op het etiket. Maak de dweil vochtig in het water en wring deze uit tot deze vochtig, maar niet druipend is.

Stap 3: Begin met dweilen

Begin aan het verste einde van de kamer dat het verst van de deur is en werk in richting van de deur. Als je een grote kamer hebt, is het wellicht handig om het in kleinere gebieden te splitsen.

Stap 4: Dweil de vloer

Breng de dweil op de vloer en begin te dweilen. Maak kleine, overlappende cirkels, waarbij je beetje bij beetje de vloer bedekt. Veeg de dweil regelmatig in de emmer met schoonmaakmiddel en water om de dweil schoon te houden.

Stap 5: Drogen

Als de vloer volledig is gedweild, gaat u er met een droge mop over om alle overtollige water, indien van toepassing, op te nemen.

Stap 6: controleer op strepen en vocht

Als je klaar bent met het dweilen van de vloer, controleer dan op strepen of plaatsen waar het vocht niet droog is. Als dat zo is, dweil ze dan opnieuw om de vloer volledig schoon en droog te maken.

Waar moet je op letten bij het dweilen van verschillende vloeren?

Houten vloeren

Gebruik een dweil die vochtig is gemaakt maar niet druipend, want te veel water kan de houten vloer beschadigen. Gebruik geen harde borstels om krassen te voorkomen.

Tegelvloeren

Voor het dweilen van tegelvloeren gebruik je heet water om de voegen schoon te maken. Voeg azijn en een druppeltje afwasmiddel toe aan het water.

Vinylvloeren

Gebruik nooit een stoomreiniger op een vinylvloer. Gebruik in plaats daarvan een milde zeep of een speciaal voor vinylvloeren ontworpen reinigingsmiddel.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik kringen op mijn vloer zie na het dweilen?

Dweil de vloer dan opnieuw met schoon water. Misschien moet je ook je dweilringen schoonmaken of een nieuwe dweil gebruiken.

Kan ik verschillende reinigingsmiddelen gebruiken op dezelfde vloer?

Nee, gebruik altijd hetzelfde reinigingsmiddel op dezelfde vloer. Gebruik nooit een reiniger die niet bedoeld is voor de vloer op diezelfde vloer.

Hoe vaak moet ik mijn vloer dweilen?

Het is aan te raden om de vloer minstens één keer per week te dweilen, maar indien nodig kan je dit vaker doen.

Kan ik de vloer laten drogen aan de lucht?

Niet echt. Als er water achterblijft, kan dit schade aanrichten. Je moet het water dus zo snel mogelijk met een droge mop verwijderen.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn vloer?

Dweil de vloer onmiddellijk met een geschikt reinigingsmiddel voor dat type vloer. Indien nodig moet je meerdere keren dweilen om de vlek volledig te verwijderen.