Verstopt doucheputje

Raakt jouw doucheputje regelmatig verstopt en baal je ervan dat er na elke douchebeurt een laagje water in blijft staan? Geen zorgen! Met de juiste aanpak kun je gemakkelijk een verstopt doucheputje oplossen en voorkomen dat het opnieuw verstopt raakt. In dit artikel delen we 10 praktische tips waarmee je jouw doucheruimte schoon en fris houdt.

1. Gebruik een ontstoppingsmiddel

Een verstopt doucheputje kun je vaak oplossen met speciale ontstoppingsmiddelen. Deze middelen lossen de ophopingen van haren, zeepresten en andere viezigheid op. Zorg wel dat je het ontstoppingsmiddel volgens de instructies gebruikt en pas op dat je het niet aanbrengt op beschadigde leidingen.

2. Maak gebruik van baking soda en azijn

Baking soda en azijn zijn twee natuurlijke ingrediënten die goed werken om een verstopt doucheputje op te lossen. Meng een kopje baking soda met een kopje azijn en giet de oplossing in het putje. Laat het 15-30 minuten inwerken en spoel het daarna weg met heet water.

3. Gebruik een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een handig hulpmiddel om de verstopping dieper in de leiding te bereiken en op te lossen. Voer de veer langzaam in het putje en beweeg hem heen en weer tot je voelt dat de verstopping loskomt. Spoel daarna grondig door met water.

4. Gebruik een plopper

Een plopper is een handig hulpmiddel waarmee je met een krachtige zuigkracht de verstopping kunt losmaken. Plaats de plopper op het putje en pomp hem op en neer totdat de verstopping loskomt.

5. Maak de afvoer schoon met een gebitsborstel

Een gebitsborstel is een ideaal hulpmiddel om het putje en de afvoer schoon te maken. De zachte haren van de borstel kunnen gemakkelijk de viezigheid weghalen die zich ophoopt in de afvoer.

6. Verwijder haren handmatig

Haar is een van de grootste boosdoeners van verstopte doucheputjes. Verwijder regelmatig handmatig het haar uit het putje om te voorkomen dat het zich ophoopt in de leidingen.

7. Spoel het putje na met kokend water

Kokend water is een simpele, maar effectieve oplossing om ophopingen van zeepresten en andere viezigheid weg te spoelen. Giet regelmatig een flinke hoeveelheid kokend water door het putje om de leidingen schoon te houden.

8. Maak gebruik van een stofzuiger

Als je geen ontstoppingsveer of plopper in huis hebt, kan een stofzuiger een goed alternatief zijn. Zet de stofzuiger op de hoogste stand en plaats de slang op het putje. Hierdoor ontstaat er een krachtige zuigkracht waarmee de verstopping loskomt.

9. Voorkom verstopte doucheputjes

Voorkomen is beter dan genezen! Voorkom verstopte doucheputjes door het uitvoeren van regelmatig onderhoud. Maak het putje en de afvoer schoon met een gebitsborstel, verwijder regelmatig handmatig het haar en giet kokend water door het putje.

10. Schakel een professionele schoonmaker in

Als bovenstaande oplossingen niet werken, raadpleeg dan een professionele schoonmaker. Een professionele schoonmaker kan de verstopping grondig aanpakken en voorkomen dat het verstopte doucheputje terugkomt.

Conclusie:

Een verstopt doucheputje is vervelend, maar gelukkig zijn er diverse oplossingen om het op te lossen. Pas de bovenstaande tips toe en voorkom dat het verstopt raakt. Mocht het toch nodig zijn, schakel dan een professionele schoonmaker in voor een grondige aanpak.

Veelgestelde vragen:

1. Waarom raakt een doucheputje verstopt?
2. Hoe vaak moet ik het doucheputje schoonmaken?
3. Hoe werkt een ontstoppingsmiddel?
4. Kan een verstopt doucheputje zelf oplossen schadelijk zijn voor de leidingen?
5. Hoe vaak moet ik het haar handmatig uit het putje verwijderen?

1. Een doucheputje raakt verstopt door ophopingen van haren, zeepresten en andere viezigheid die zich in de leidingen ophopen.
2. Het is aan te raden om het doucheputje één keer per week te reinigen om verstoppingen te voorkomen.
3. Een ontstoppingsmiddel lost de ophopingen van viezigheid in de leidingen op, waardoor de verstopping verholpen wordt.
4. Als je het zelf oplost volgens de instructies, is het normaal gesproken niet schadelijk voor de leidingen.
5. Het is aan te raden om het haar ten minste één keer per week handmatig uit het putje te verwijderen om verstoppingen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Waarom raakt een doucheputje verstopt?

Een doucheputje raakt verstopt door ophopingen van haren, zeepresten en andere viezigheid die zich in de leidingen ophopen.

Hoe vaak moet ik het doucheputje schoonmaken?

Het is aan te raden om het doucheputje één keer per week te reinigen om verstoppingen te voorkomen.

Hoe werkt een ontstoppingsmiddel?

Een ontstoppingsmiddel lost de ophopingen van viezigheid in de leidingen op, waardoor de verstopping verholpen wordt.

Kan een verstopt doucheputje zelf oplossen schadelijk zijn voor de leidingen?

Als je het zelf oplost volgens de instructies, is het normaal gesproken niet schadelijk voor de leidingen.

Hoe vaak moet ik het haar handmatig uit het putje verwijderen?

Het is aan te raden om het haar ten minste één keer per week handmatig uit het putje te verwijderen om verstoppingen te voorkomen.