Symbool wasdroger

De wasdroger is een handig apparaat om snel en efficiënt je was te drogen. Maar voordat je je was in de droger stopt, is het belangrijk om alle wasvoorschriften en -symbolen goed te begrijpen. In dit artikel leer je alles over het symbool wasdroger en hoe je het moet lezen.

Wat is het symbool wasdroger?

Het symbool wasdroger is een icoon dat aangeeft in welke stand je de wasdroger moet zetten. Dit symbool vind je meestal op het waslabel van je kledingstuk. De symbolen geven aan welke temperaturen en programma’s geschikt zijn voor elk type stof. Dit symbool is vooral handig om kleding en stoffen op een veilige en effectieve manier te drogen, zonder ze te beschadigen.

1. Het symbool ‘drogen in wasdroger’

Het symbool ‘drogen in wasdroger’ bestaat uit een vierkant. Het symbool heeft een cirkel erin. Dit symbool betekent dat het kledingstuk in de droger mag worden gedroogd. Soms bevat dit symbool extra informatie over de warmte-instellingen die nodig zijn. Het symbool kan ook worden gecombineerd met andere symbolen, zoals ‘op lage temperatuur drogen’ of ‘niet drogen’.

2. Het symbool ‘niet drogen in wasdroger’

Dit symbool lijkt op het symbool “drogen in wasdroger”, maar nu staat het diagonaal doorgestreept met een cirkel startpunt boven en eindpunt onder de schuine lijnen. Dit betekent dat het kledingstuk niet in de droger mag. Er zijn een aantal stoffen die niet in de droger mogen vanwege hun textuur en gevoeligheid. Kijk dus altijd op het waslabel om te voorkomen dat je kledingstukken beschadigd raken.

3. Het symbool ‘drogen op lage temperatuur’

Dit symbool is een vierkant met één cirkel. Het betekent dat het kledingstuk in de droger kan worden gedroogd, maar alleen op een lage temperatuur. Deze instelling is ideaal voor stoffen die gevoelig zijn voor hoge temperaturen, zoals wol en zijde. De stof zal langzamer drogen, maar de kleding blijft zo wel in goede conditie.

4. Het symbool ‘drogen op hoge temperatuur’

Dit symbool lijkt op het symbool van ‘drogen op lage temperatuur’, maar nu zijn er twee cirkels getekend. Dit betekent dat het kledingstuk in de droger kan worden gedroogd, maar op hoge temperatuur. Dit symbool is ideaal voor katoenen kledingstukken en handdoeken.

5. Het symbool ‘drogen met een strijkbout’

Dit symbool is een vierkant met een strijkijzerteken erin. Hierbij betekent het dat de stof geschikt is om te worden gedroogd met een strijkbout. Dit symbool is meestal te vinden op stoffen die gestreken moeten worden, zoals linnen kledingstukken.

6. Het symbool ‘drogen in de open lucht’

Dit symbool is een plein met een cirkel erin. Dit betekent dat het kledingstuk aan de lucht mag worden gedroogd. Dit symbool is meestal te vinden op kledingstukken die niet in de droger of wasmachine kunnen, zoals wollen truien.

7. Het symbool ‘stomerij’

Dit symbool is een rondje met één letter aangegeven. Dit betekent dat het kledingstuk moet worden gereinigd door een professionele stomerij. Dit symbool is vaak te vinden op stoffen zoals wol en zijde.

Tot slot

Als je je kledingstukken goed wilt verzorgen is het belangrijk om de symbolen op het waslabel goed te lezen en te begrijpen. Op die manier kun je op een veilige en effectieve manier je kleding drogen zonder dat ze beschadigen. Zorg dus dat je altijd de instellingen van de wasdroger aanpast aan het symbool op het waslabel.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik elk kledingstuk apart drogen in de droger?
2. Kan ik kledingstukken met verschillende symbooltjes in één droogbeurt doen?
3. Wat moet ik doen als een kledingstuk geen symbooltje heeft?
4. Is het beter om mijn kleding luchtdrogen of in de droger te doen?
5. Kan ik alle soorten stoffen in de droogtrommel stoppen?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. Ja, het is belangrijk om elk kledingstuk apart te drogen om te voorkomen dat de kleding beschadigd raakt.
2. Nee, het is beter om kledingstukken met dezelfde symbooltjes in één droogbeurt te doen om te voorkomen dat sommige kledingstukken oververhit raken.
3. Als een kledingstuk geen symbooltje heeft, kun je het beste op lage temperatuur drogen en het dan met de hand nat ophangen om extra krimpen te voorkomen.
4. Luchtdrogen is het beste voor delicate stoffen, maar de droger is handiger voor dagelijks gebruik.
5. Niet alle soorten stoffen mogen in de droger, dus het is belangrijk om elk symbool op het waslabel nauwkeurig te lezen voordat je iets in de droger of in de zon hangt.

Veelgestelde vragen

Moet ik elk kledingstuk apart drogen in de droger?

Ja, het is belangrijk om elk kledingstuk apart te drogen om te voorkomen dat de kleding beschadigd raakt.

Kan ik kledingstukken met verschillende symbooltjes in één droogbeurt doen?

Nee, het is beter om kledingstukken met dezelfde symbooltjes in één droogbeurt te doen om te voorkomen dat sommige kledingstukken oververhit raken.

Wat moet ik doen als een kledingstuk geen symbooltje heeft?

Als een kledingstuk geen symbooltje heeft, kun je het beste op lage temperatuur drogen en het dan met de hand nat ophangen om extra krimpen te voorkomen.

Is het beter om mijn kleding luchtdrogen of in de droger te doen?

Luchtdrogen is het beste voor delicate stoffen, maar de droger is handiger voor dagelijks gebruik.

Kan ik alle soorten stoffen in de droogtrommel stoppen?

Niet alle soorten stoffen mogen in de droger, dus het is belangrijk om elk symbool op het waslabel nauwkeurig te lezen voordat je iets in de droger of in de zon hangt.