Stinkend doucheputje

Staat jouw badkamer ook wel eens blauw van de rook na jouw douchebeurt? Of komt er een onaangename geur uit het doucheputje? Dit kan erg vervelend zijn en kan voor overlast zorgen. In dit artikel geven we jou tips en tricks om van deze problemen af te komen en jouw doucheputje weer lekker te laten ruiken.

Wat veroorzaakt een stinkend doucheputje?

Als je last hebt van een stinkend doucheputje, vraag je je misschien af wat de oorzaak hiervan is. Er zijn verschillende redenen waarom jouw doucheputje niet lekker ruikt. Zo kunnen organisch materiaal, haar, zeepresten en vuil blijven steken in het putje, waardoor bacteriƫn zich kunnen ophopen en voor stank kunnen zorgen.

Methode 1: Spoel het doucheputje goed door

De meest simpele manier om van een stinkend doucheputje af te komen, is door het doucheputje goed door te spoelen met warm water. Dit kan ervoor zorgen dat de resten die zich ophopen in het putje worden weggespoeld en de geur verdwijnt.

Methode 2: Maak gebruik van een ontstopper

Als het doorspoelen van het doucheputje niet genoeg is, kun je ook gebruik maken van een ontstopper. Hiermee kun je de resten in het putje losmaken, wat ervoor zorgt dat deze wegspoelen en de geur verdwijnt. Zorg er wel voor dat je hiervoor geschikte ontstopper gebruikt.

Waarschuwing:

Gebruik geen chemische ontstoppers bij een verstopt doucheputje! Dit kan voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen.

Methode 3: Voeg baking soda en azijn toe

Een andere effectieve manier om van de nare geurtjes af te komen, is het toevoegen van baking soda en azijn. Dit kun je doen door eerst wat baking soda in het doucheputje te strooien, vervolgens azijn toe te voegen en het vervolgens even te laten bruisen. Spoel daarna het putje goed door met warm water.

Methode 4: Gebruik een ontstoppingsveer

Als het niet lukt om de nare geurtjes op te lossen met bovenstaande methodes, kun je gebruik maken van een ontstoppingsveer. Hiermee kun je het putje goed schoonmaken en er zo voor zorgen dat de nare geurtjes verdwijnen. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat, om de leidingen niet te beschadigen.

Methode 5: Schakel een professional in

Mocht het niet lukken om zelf het stinkende doucheputje op te lossen, dan kun je altijd overwegen om een professionele schoonmaker in te schakelen. Zij hebben de juiste middelen en technieken om het doucheputje goed te reinigen en er zo voor te zorgen dat de geur verdwijnt.

Conclusie

Een stinkend doucheputje kan voor overlast zorgen, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om hier vanaf te komen. Door goed het putje door te spoelen, gebruik te maken van een ontstopper, baking soda en azijn toe te voegen, een ontstoppingsveer te gebruiken of een professional in te schakelen, kun je het doucheputje weer lekker laten ruiken.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik chemische ontstoppers gebruiken bij mijn doucheputje?
Antwoord: Nee, dit kan ernstige gezondheidsproblemen opleveren.
2. Hoe voorkom ik dat mijn doucheputje stinkt?
Antwoord: Zorg ervoor dat je het putje regelmatig doorspoelt en maak gebruik van een zeefje om haar en andere resten op te vangen.
3. Hoe vaak moet ik mijn doucheputje schoonmaken?
Antwoord: Het is aan te raden om het putje minstens eens in de maand schoon te maken.
4. Wat kan ik doen als het doucheputje verstopt is?
Antwoord: Gebruik een ontstopper of ontstoppingsveer om het putje te ontstoppen.
5. Kan ik zelf mijn doucheputje schoonmaken of moet ik een professional inschakelen?
Antwoord: Je kunt zelf jouw doucheputje schoonmaken, maar als het niet lukt kun je altijd een professional inschakelen voor hulp.