Beste ultrasoon reiniger

Beste ultrasoon reiniger

Een ultrasoon reiniger is een uniek apparaat voor het schoonmaken van kleine objecten die moeilijk schoon te maken zijn. Denk hierbij aan sieraden en gereedschap.

Een zeer effectieve reinigingstechniek wat ontstaat door in een ultrasoon bad geluidsgolven met reinigingsvloeistof door het water te sturen. Er ontstaan tienduizenden belletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Kleine stromingen functioneren als een borstel. Het vuil wordt op deze manier losgeweekt van het object. Zonder krassen en schuren zal het voorwerp blinkend schoon worden. Sieraden zien er bijvoorbeeld weer uit als nieuw.

Geleidend medium

Geluidsgolven zijn een geleidend medium. Geluidsgolven ontstaan tijdens het ultrasoon reinigen. Water en reinigingsvloeistof zorgen dan voor het schoonmaakproces.  De waterdampbellen die ontstaan, komen vanzelf in de geluidsgolf terecht en gaan vervolgens trillen. Er is een constante overdracht. De waterdampbellen imploderen en zorgen voor een kleine maar sterke stroming in de ultrasoon vloeistof. Door tienduizenden implosies ontstaat een krachtige reactie.

Grote voordelen met de ultrasoon techniek

Deze techniek heeft een heleboel voordelen. Met de hand schoonmaken kan natuurlijk ook, maar dan kom je niet in elk hoekje. Door de sterke stroming van de vloeistof worden de kleinste openingen bereikt en is de reinigende werking helemaal optimaal. Er wordt grondig en nauwkeurig schoongemaakt. Gereedschap weer als nieuw en sieraden blinken weer geweldig!

Geen beschadigingen

Het product wat wordt gereinigd zal nooit beschadigen. Er vindt geen schurende werking plaats maar een krachtige implosie van belletjes. Handmatig reinigen brengt altijd een risico op krassen met zich mee en kan zorgen voor beschadigingen.

Snelheid

Handmatig schoonmaken zorgt er voor dat je lang bezig bent om elk hoekje te reinigen. Dat kost veel tijd. Ultrasoon reinigen geeft een veel snellere schoonmaaktijd en zorgt dus voor tijdsbesparing.

Reinigingsconcentraat

TICKOPUR R33

Een reinigingsconcentraat welke geschikt is voor het reinigen van carburateurs, maar ook voor sieraden. Een universeel middel, speciaal ontwikkeld om in een ultrasoonreiniger te gebruiken. Heeft vele voordelen ten opzichte van een gewoon schoonmaakmiddel. Schoonmaken met deze vloeistof zorgt voor 30% verbetering van het te reinigen product. 2 Liter Tickopur R33 is goed voor ruim 50 liter schoonmaakproduct voor je ultrasoonreiniger. Deze vloeistof heeft tevens corrosie bescherming.

Voor algemene bevuiling is dit product fantastisch! Polijst,-slijp-  en boorrestanten, vettige- en olieachtige substanties, evenals roet en inkt worden op simpele wijze verwijderd. Je kunt het gebruiken voor het reinigen van glas, rubber, plastiek, glas enz.

Gebruik je als dosering kraanwater dan is 3 tot 5% van dit product voldoende. Een paar voorbeelden wat je kan schoonmaken zijn brillen, carburateurs, tandwielen, printkop, ketting van fiets of kettingzaag, duikuitrusting en analysezeef. Je kunt er nog veel meer mee reinigen. Deze producten staan allemaal in de handleiding.

Voorzorgmaatregelen

Voordat je met dit product aan de gang gaat is het belangrijk om beschermende middelen te dragen. Gebruik oog- en gelaatsbescherming, beschermende handschoenen en bescherming voor je kleding. Komt er onverhoeds toch iets in je ogen, probeer voorzichtig uit te spoelen met stromend water gedurende een paar minuten. Verwijder in ieder geval contactlenzen.

35 Jaar ervaring

Wanneer je de juiste dosering wil weten of de reinigingstemperatuur, neem dan geheel vrijblijvend contact op met de fabrikant van dit product. Medewerkers zullen alle vragen vakkundig kunnen beantwoorden.

Intensieve reiniging

Producten die bijvoorbeeld worden gebruikt in ziekenhuizen, tattooshops of garages zijn gebaat bij een reiniging met een ultrasoon reiniger. Intensief met de hand reinigen kost heel veel tijd. Een ultrasoon apparaat is dé oplossing!

Chirurgisch mes

Een chirurgisch mes is een goed voorbeeld van een product wat brandschoon moet zijn. Een ultrasoon reiniger zorgt er voor dat op de meest lastige plekken het mes hygiënisch schoon wordt gemaakt. Na de reiniging is het mes weer volledig steriel.

Ultrasoon reinigers worden op heel veel plekken ingezet om te reinigen. Piercingstudio’s, pedicures en schoonheidssalons zijn tegenwoordig uitgerust met een functionele ultrasoon reiniger.

Cleanitex CXD2

Deze krachtige ultrasoon reiniger is super functioneel. Een reiniger die geschikt is om brillen en sieraden schoon te maken. Een pedicurepraktijk is gebaat bij dit apparaat. Alle hulpmiddelen om te pedicuren worden weer hygiënisch schoon en helemaal steriel. Met de Cleanitex heb je een werkvolume van 1.5 liter. Staat garant voor kwaliteit. Een vaste kabelverbinding, Sweep-systeem en nauwkeurige thermostaat zorgen voor voldoende vermogen om je producten weer helemaal schoon te krijgen.

Deze reiniger wordt geleverd met RVS korf en deksel, plus een overzicht van de vele toepassingsmogelijkheden. Een reinigingstraject van 99 minuten kan dit apparaat gemakkelijk aan.  Het is wel goed om te weten dat de voorwerpen die moeten worden gereinigd in de korf passen. Houd je altijd aan de vulstand van het apparaat. Dit wordt door een rand in de tank aangegeven.

Fysic FC-22

Op zoek naar een grondige ultrasoon reiniger, dan is de Fysic FC-22 het juiste apparaat. Betaalbaar en van prima kwaliteit.

Gebruiksgemak

Sieraden, brillen en munten komen brandschoon uit dit apparaat. Het gebruiksgemak van deze reiniger zorgt voor gemakkelijke reiniging. Gebruiksklaar en eenvoudige bediening.

Na een minuut of 5 zijn de voorwerpen compleet gereinigd. De automatische stop na 5 minuten is heel handig in gebruik. Kraanwater kan gewoon worden gebruikt en is tevens milieuvriendelijk. Kwetsbare voorwerpen worden met één druk op de knop snel gereinigd.

De voordelen op een rijtje

  • Brillen, sieraden, bestek en munten worden grondig gereinigd zonder krassen of slijtage.
  • Gewoon leidingwater gebruiken.
  • Inhoud is 500 ml.
  • Na 5 minuten automatische stop.
  • Met het uitneembare mandje is het simpel om voorwerpen in de vloeistof te laten zakken.
  • Handige aan- en uitknop.
  • Met de transparante deksel is het gemakkelijk om het reinigingsproces te volgen.

Lees voordat je begint even goed de handleiding door.

 

 

 

 

 

Leave a Reply