Haarvanger doucheputje

De beste haarvanger voor je doucheputje

Als je ooit hebt staan douchen en hebt gemerkt dat het water niet meer wegloopt, dan heb je waarschijnlijk te maken met een verstopt doucheputje. En als je het putje opent om te kijken wat er aan de hand is, is de kans groot dat je haar en andere viezigheid tegenkomt. Hoe kun je voorkomen dat dit gebeurt? Door een haarvanger te gebruiken natuurlijk!

In dit artikel gaan we kijken naar de beste haarvangers voor je doucheputje. We bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een haarvanger, welke verschillende soorten er zijn en welke merken de beste haarvangers maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een haarvanger?

Als je een haarvanger wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

Grootte van de haarvanger

De haarvanger moet groot genoeg zijn om alle haren en andere viezigheid op te vangen, maar niet zo groot dat het water er niet doorheen kan stromen.

Materiaal

Het materiaal van de haarvanger moet duurzaam en makkelijk schoon te maken zijn. Plastic, siliconen en roestvrij staal zijn goede opties.

Design

Sommige haarvangers zijn ontworpen om er mooi uit te zien, terwijl andere vooral functioneel zijn en niet zo mooi zijn om te zien. Kies het design dat het beste bij jouw douche past.

Soorten haarvangers

Er zijn verschillende soorten haarvangers die je kunt gebruiken:

Inzetbare haarvangers

Deze haarvangers stop je in het afvoerputje, waardoor alle haren en andere viezigheid opgevangen worden.

Overzetbare haarvangers

Deze haarvangers zet je over het afvoerputje heen, waardoor alle haren en andere viezigheid opgevangen worden voordat het in het putje verdwijnt.

Haarvangers met zeefjes

Deze haarvangers hebben een zeefje bovenop waardoor je makkelijk de haren en andere viezigheid kunt verwijderen.

Haarvangers met zuignappen

Deze haarvangers hebben zuignappen aan de onderkant, waardoor ze stevig vast blijven zitten op het afvoerputje.

De beste haarvangers

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een haarvanger en welke soorten er zijn, is het tijd om te kijken naar de beste haarvangers die er op de markt zijn.

OXO Good Grips Haarvanger

De OXO Good Grips Haarvanger is gemaakt van roestvrij staal en heeft een inzetbaar design. Het heeft een groot oppervlak waardoor het veel haren kan opvangen en is makkelijk schoon te maken.

TubShroom Haarvanger

De TubShroom Haarvanger is gemaakt van flexibel siliconen en heeft een overzetbaar design. Het heeft een unieke vorm waardoor het perfect past in bijna elk afvoerputje en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Simplehuman Haarvanger

De Simplehuman Haarvanger is gemaakt van plastic en heeft een inzetbaar design. Het heeft een makkelijk te gebruiken ontwerp en is beschikbaar in verschillende kleuren.

OXO Good Grips Haarvanger met zeefje

De OXO Good Grips Haarvanger met zeefje is gemaakt van roestvrij staal en heeft een zeefje bovenop waardoor je makkelijk de haren en andere viezigheid kunt verwijderen. Het heeft een inzetbaar design en is makkelijk schoon te maken.

Conclusie

Een haarvanger is een eenvoudige en effectieve oplossing voor een verstopt doucheputje. Of je nu gaat voor een inzetbare haarvanger of een haarvanger met zeefje, er zijn genoeg opties beschikbaar om uit te kiezen. Door rekening te houden met de grootte, materiaal en design kun je de beste haarvanger voor jouw douche vinden.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik de haarvanger schoonmaken?

Het is aan te raden om de haarvanger minstens een keer per week schoon te maken om te voorkomen dat er een ophoping van haren en andere viezigheid ontstaat.

2. Kan ik de haarvanger in de vaatwasser doen?

Dit hangt af van het materiaal van de haarvanger. Sommige haarvangers zijn vaatwasmachinebestendig, terwijl andere beter met de hand schoongemaakt kunnen worden. Lees de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn.

3. Hoe installeer ik een overzetbare haarvanger?

Een overzetbare haarvanger is makkelijk te installeren. Plaats de haarvanger simpelweg over het afvoerputje en zorg dat het goed vastzit.

4. Kan ik een haarvanger combineren met een afvoerontstopper?

Ja, dit kan. Als het water niet goed wegloopt, kun je eerst proberen om het te ontstoppen met een afvoerontstopper voordat je de haarvanger gebruikt.

5. Kan ik een haarvanger gebruiken in een badkuip?

Ja, alle haarvangers die we besproken hebben kunnen ook gebruikt worden in badkuipen. Zo voorkom je dat je badkamer verstopt raakt met haren.