Goedkoopste dolce gusto cups

Heb je een Dolce Gusto koffiemachine, maar wil jij niet de hoofdprijs betalen voor de cups? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we hoe je het goedkoopste aan Dolce Gusto cups kunt komen. Hierbij geven we niet alleen tips om geld te besparen, maar ook om duurzaam te handelen.

Wat zijn Dolce Gusto cups

Laten we eerst even stilstaan bij wat Dolce Gusto cups precies zijn. Dolce Gusto is een koffiemerk en cups zijn kleine capsules met een vulling van gemalen koffie. Deze cupjes passen in een Dolce Gusto koffiemachine en kunnen door het apparaat worden bereid tot een heerlijk kopje koffie.

Waarom zijn de cups zo duur?

Een veelgehoorde klacht over Dolce Gusto cups is dat ze zo duur zijn. Maar waarom is dat eigenlijk? Het antwoord ligt bij de kosten voor de productie en verpakking van de cups. Bovendien werkt Dolce Gusto samen met Nescafé, wat betekent dat er extra kosten aan verbonden zijn.

Hoe kun je goedkoop aan Dolce Gusto cups komen?

Nu weet je waarom Dolce Gusto cups zo duur zijn, maar we willen natuurlijk weten hoe we goedkoper aan de cups kunnen komen. Hier zijn onze tips:

1. Abonneer je op een abonnement

Dolce Gusto biedt verschillende abonnementen aan waarbij je maandelijks een aantal cups thuisbezorgd krijgt. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je de cups los koopt.

2. Koop in bulk

Als je niet vastzit aan een abonnement, kan het slim zijn om in bulk in te kopen. Vaak worden er kortingen gegeven op grote bestellingen.

3. Maak gebruik van acties

Houd de acties van supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo goed in de gaten. Hier worden regelmatig acties georganiseerd waarbij je Dolce Gusto cups goedkoop kunt inslaan.

4. Kies voor alternatieven

Naast de originele Dolce Gusto cups zijn er ook alternatieven op de markt. Deze zijn vaak een stuk goedkoper.

5. Hergebruik de cups

Wanneer je de cups hebt gebruikt, gooi ze dan niet meteen weg. Ze zijn namelijk te hergebruiken. Koop plastic deksels die je op de cups kunt plaatsen, zodat je de cups opnieuw kunt vullen met je eigen koffiemelange.

Tot slot

Goedkope Dolce Gusto cups zijn dus zeker te vinden, je moet alleen net weten waar je moet zoeken. Houd onze tips in je achterhoofd en je kunt flink besparen op je kopjes koffie. Daarnaast is duurzaamheid ook een belangrijk aspect om in rekening te houden bij het aanschaffen van cups.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang kun je Dolce Gusto cups bewaren?

Dolce Gusto adviseert om de cups binnen de 8 tot 12 weken te gebruiken. Na deze periode kan de kwaliteit van de koffie achteruitgaan.

2. Kan ik alternatieve cups gebruiken in mijn Dolce Gusto machine?

Dat kan, maar wees wel voorzichtig. Niet alle cups zijn geschikt voor ieder type Dolce Gusto machine. Kijk dus goed of de cups passen voordat je ze koopt.

3. Zijn herbruikbare cups duurzaam?

Ja, het hergebruiken van de cups is zeker duurzaam. Je vermindert hiermee de afvalstroom die wordt veroorzaakt door wegwerpcups.

4. Hoeveel kost een abonnement voor Dolce Gusto cups?

Dit verschilt per abonnement en per hoeveelheid cups die je wilt ontvangen. Bekijk de prijzen op de website van Dolce Gusto.

5. Zijn de originele Dolce Gusto cups beter dan alternatieven?

Dat is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Vaak is de kwaliteit van de koffie van originele Dolce Gusto cups hoger dan van alternatieven. Maar dit is niet altijd het geval en dat blijft een kwestie van uitproberen.