Doucheputje stinkt maar niet verstopt

Heeft u last van een stinkend doucheputje? Een putje dat stinkt kan heel vervelend zijn. Vooral als de oorzaak niet meteen duidelijk is en het putje niet verstopt is. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om van deze nare geur af te komen.

Wat veroorzaakt de stank?

Voordat we bespreken hoe u de stank kunt verwijderen, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is. Een stinkend doucheputje kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

– Haren en zeepresten die in het putje terechtkomen en gaan rotten
– Mineralen en bacteriën die zich ophopen in de afvoer
– Geblokkeerde ventilatiekanalen

Hoe kunt u de stank verwijderen?

Als uw doucheputje stinkt maar niet verstopt is, zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Hier zijn enkele methoden die u kunt proberen:

1. Giet kokend water in het putje

Giet wat kokend water in het doucheputje om eventuele opgebouwde zeepresten en andere materie te verwijderen. Het kokende water kan helpen bij het oplossen van enkele van de bacteriën die de geur veroorzaken.

2. Gebruik een mengsel van bakpoeder en azijn

Een mengsel van bakpoeder en azijn kan ook helpen bij het oplossen van het probleem. Giet eerst een kopje bakpoeder in het putje en voeg dan een kopje azijn toe. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan en spoel het daarna weg met heet water.

3. Gebruik een ontstopper

Een ontstopper kan erg nuttig zijn bij het verwijderen van stank uit het doucheputje. Plaats de ontstopper op het putje en creëer een vacuümeffect door heen en weer te bewegen. Hierdoor kan de lucht circuleren en zal de geur verdwijnen.

4. Gebruik een commerciële ontstopper

Als de bovenstaande methoden niet werken, kunt u een commerciële ontstopper gebruiken om de afvoer te reinigen. Volg de instructies op de verpakking nauwgezet op en spoel daarna grondig af.

5. Schakel een professional in

Als geen van deze methoden werkt, of als u een onderliggend probleem vermoedt, is het raadzaam om een professionele loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan de oorzaak van het probleem vinden en u helpen bij het oplossen ervan.

Hoe kunt u het probleem voorkomen?

Als u de stank in de toekomst wilt voorkomen, kunt u enkele preventieve maatregelen nemen:

– Giet regelmatig kokend water door het putje
– Gebruik een zeefje om haar en andere kleine voorwerpen op te vangen
– Gebruik speciale reinigers voor doucheputjes die bacteriën doden
– Laat het water in de douche lopen tijdens het gebruik van het toilet om eventuele geblokkeerde ventilatiekanalen vrij te maken

Conclusie

Een stinkend doucheputje is een veelvoorkomend probleem, maar het is gelukkig wel oplosbaar. Door een van de bovengenoemde methoden te gebruiken, kunt u de geur verwijderen en uw badkamer weer fris laten ruiken. In de toekomst kunt u het probleem voorkomen door regelmatig onderhoud te plegen.

Veelgestelde vragen

1. Wat kan ik doen als de geur blijft na het proberen van verschillende oplossingen?

Als geen van de bovengenoemde oplossingen werkt, schakel dan een professional in om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

2. Moet ik speciale reinigers gebruiken, zelfs als mijn doucheputje niet stinkt?

Ja, u kunt af en toe speciale reinigers gebruiken om bacteriën te doden en de afvoer vrij te houden van geuren en verstoppingen.

3. Hoe vaak moet ik kokend water door mijn doucheputje gieten?

Giet ongeveer één keer per week wat kokend water in het putje om eventuele bacteriën te doden en verstopte afvoeren te voorkomen.

4. Is het waar dat het gebruik van te veel chemicaliën de afvoer kan beschadigen?

Ja, te veel chemische afvoerreinigers kunnen de afvoer beschadigen. Gebruik een matige hoeveelheid van het reinigingsmiddel en spoel voldoende af met warm water.

5. Hoe snel moet ik een professional inschakelen als mijn putje blijft stinken?

Als u na het proberen van verschillende oplossingen geen verbetering ziet, schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in om de oorzaak van de geur te achterhalen en het probleem op te lossen.

Veelgestelde vragen

Wat veroorzaakt de stank in een doucheputje?

Een stinkend doucheputje kan worden veroorzaakt door haren en zeepresten die in het putje terechtkomen en gaan rotten, mineralen en bacteriën die zich ophopen in de afvoer, en geblokkeerde ventilatiekanalen.

Hoe kan ik de stank in een doucheputje verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om de stank te verwijderen, zoals het gieten van kokend water in het putje, het gebruik van een mengsel van bakpoeder en azijn, het gebruik van een ontstopper, het gebruik van een commerciële ontstopper, of het inschakelen van een professionele loodgieter.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn doucheputje stinkt in de toekomst?

Om te voorkomen dat het doucheputje in de toekomst stinkt, kunt u regelmatig kokend water door het putje gieten, een zeefje gebruiken om haren en andere kleine voorwerpen op te vangen, speciale reinigers gebruiken die bacteriën doden, en het water in de douche laten lopen tijdens het gebruik van het toilet.

Wat te doen als de geur blijft na het proberen van verschillende oplossingen?

Als de geur blijft, is het raadzaam om een professional in te schakelen om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Moet ik speciale reinigers gebruiken, zelfs als mijn doucheputje niet stinkt?

Ja, af en toe speciale reinigers gebruiken kan helpen bij het voorkomen van geuren en verstoppingen.

Hoe vaak moet ik kokend water door mijn doucheputje gieten?

Giet ongeveer één keer per week kokend water door het putje om bacteriën te doden en verstopte afvoeren te voorkomen.

Kan het gebruik van te veel chemische reinigingsmiddelen de afvoer beschadigen?

Ja, te veel chemische reinigingsmiddelen kunnen de afvoer beschadigen. Gebruik matige hoeveelheden en spoel goed na met warm water.

Hoe snel moet ik een professional inschakelen als mijn putje blijft stinken?

Als geen van de oplossingen werkt, schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in om de oorzaak van de geur te achterhalen en op te lossen.