Zelf tanden polijsten kruidvat

Als het op het onderhouden van je tanden aankomt, is regelmatig poetsen en flossen niet altijd voldoende om dat schone en gladde gevoel te behouden. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om hun tanden te polijsten – een proces waarbij tandplak, tandsteen en verkleuringen van de tanden worden verwijderd, waardoor ze weer glanzend en schoon worden.

Hoewel de meeste tandartsen aanbevelen om dit proces te laten uitvoeren door een professional, zijn er ook veel doe-het-zelf methoden beschikbaar, waaronder het gebruik van producten die beschikbaar zijn bij drogisterijen zoals Kruidvat. In dit artikel zullen we bespreken hoe je zelf tanden kunt polijsten met behulp van producten van Kruidvat en wat je moet weten voordat je deze methode gaat gebruiken.

Wat is tandpolijsten en waarom zou je het doen?

Voordat we gaan praten over hoe je zelf tanden kunt polijsten, laten we eerst eens kijken naar wat tandpolijsten eigenlijk is en waarom het belangrijk is om het regelmatig te doen. Tandpolijsten is het proces van het verwijderen van tandplak, tandsteen en verkleuringen van de tanden. Dit kan worden gedaan met behulp van een professionele tandarts of mondhygiënist, maar ook thuis met behulp van speciale producten.

Het polijsten van de tanden kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de mond. Door tandplak en tandsteen weg te halen, verminder je de kans op tandbederf en ontstekingen. Bovendien helpt het verwijderen van verkleuringen dat de tanden gezonder, gladder en witter worden.

Zelf tanden polijsten met Kruidvat

Kruidvat biedt verschillende producten aan die speciaal zijn ontworpen voor tandpolijsten, waaronder tandenborstels, polijstschijven en tandpoeder.

Tandenborstel

Een optie is om te beginnen met het gebruik van een speciale tandenborstel, speciaal ontworpen voor het polijsten van tanden. Deze tandenborstel heeft een speciale kop die is gemaakt van een dunne laag rubber en siliconen, die helpt om tandplak en verkleuringen weg te halen.

Polijstschijven

Een andere optie is om gebruik te maken van polijstschijven om de tanden schoon te maken. Deze ronde schijven zijn er in verschillende maten en worden gebruikt in combinatie met een boormachine of elektrische tandenborstel. Ze zijn bedekt met een laagje schuurmiddel dat helpt om verkleuringen en tandplak te verwijderen.

Tandpoeder

Een derde optie is om gebruik te maken van tandpolijstpoeder. Dit poeder wordt meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals actieve kool of bakpoeder en wordt gebruikt om verkleuringen op de tanden te verwijderen. Het poeder wordt op de tanden aangebracht en gescrubd met een natte tandenborstel.

Waar je op moet letten bij zelf tanden polijsten

Hoewel het polijsten van je tanden thuis met Kruidvat-producten veilig kan zijn, zijn er enkele dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je geen schade aan je tanden toebrengt.

Gebruik geen te grote kracht

Het is belangrijk om niet te veel druk uit te oefenen bij het polijsten van de tanden, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het tandglazuur. Probeer in plaats daarvan zachte cirkelvormige bewegingen te maken en laat het polijstmiddel het werk doen.

Voorkom overmatig polijsten

Probeer niet te vaak te polijsten, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het tandglazuur en gevoelige tanden. Het wordt meestal aanbevolen om het polijsten van je tanden niet vaker dan één keer per maand te doen.

Gebruik geen agressief polijstmiddel

Het gebruik van een agressief polijstmiddel kan het tandglazuur beschadigen en zelfs tandbederf veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor een mild polijstmiddel dat de tanden veilig kan reinigen en polijsten.

Conclusie

Zelf tanden polijsten met behulp van Kruidvat-producten kan een effectieve manier zijn om tandplak, tandsteen en verkleuringen van de tanden te verwijderen en ze weer gezonder en witter te maken. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het polijsten en zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften om schade aan het tandglazuur te voorkomen.

Veelgestelde vragen

1. Verwijdert tandpolijsten tandsteen?
2. Wat is het beste product om te gebruiken voor het polijsten van tanden?
3. Hoe vaak moet ik mijn tanden polijsten?
4. Kan ik natuurlijke producten gebruiken om mijn tanden te polijsten?
5. Wat zijn de risico’s van te vaak tanden te polijsten?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. Ja, tandpolijsten kan tandsteen verwijderen.
2. Het beste product om te gebruiken voor het polijsten van tanden hangt af van persoonlijke voorkeur en mondgezondheid. Polijstschijven zijn geschikt voor het verwijderen van tandsteen en tandplak, terwijl tandpoeder effectief kan zijn voor het verwijderen van verkleuringen.
3. Het wordt meestal aanbevolen om het polijsten van je tanden niet vaker dan één keer per maand te doen.
4. Producten zoals actieve kool en bakpoeder kunnen worden gebruikt om tanden te polijsten en verkleuringen te verwijderen.
5. Te vaak tanden polijsten kan het tandglazuur beschadigen en leiden tot gevoelige tanden en tandbederf. Het wordt daarom aanbevolen om het niet vaker dan eens per maand te doen.

Veelgestelde vragen

Verwijdert tandpolijsten tandsteen?

Ja, tandpolijsten kan tandsteen verwijderen.

Wat is het beste product om te gebruiken voor het polijsten van tanden?

Het beste product om te gebruiken voor het polijsten van tanden hangt af van persoonlijke voorkeur en mondgezondheid. Polijstschijven zijn geschikt voor het verwijderen van tandsteen en tandplak, terwijl tandpoeder effectief kan zijn voor het verwijderen van verkleuringen.

Hoe vaak moet ik mijn tanden polijsten?

Het wordt meestal aanbevolen om het polijsten van je tanden niet vaker dan één keer per maand te doen.

Kan ik natuurlijke producten gebruiken om mijn tanden te polijsten?

Producten zoals actieve kool en bakpoeder kunnen worden gebruikt om tanden te polijsten en verkleuringen te verwijderen.

Wat zijn de risico's van te vaak tanden te polijsten?

Te vaak tanden polijsten kan het tandglazuur beschadigen en leiden tot gevoelige tanden en tandbederf. Het wordt daarom aanbevolen om het niet vaker dan eens per maand te doen.