Welke stand handdoeken wassen

Als het op wassen aankomt, weten de meeste mensen hoe het moet. Maar wist je dat er een juiste manier is om handdoeken te wassen? Zoals veel dingen in het huishouden, vereist de wasbeurt van handdoeken enige kennis en zorg. In dit artikel zullen we beschrijven welke stand handdoeken moeten worden gewassen en hoe de levensduur van handdoeken verlengd kan worden.

Hoe was je handdoeken?

Maar eerst, hoe moet je handdoeken uberhaupt wassen? volg deze eenvoudige stappen om de levensduur van je handdoeken te verlengen.

Stap 1: Sorteer

Sorteer kleuren en witte handdoeken apart, tenzij je ervoor kiest om alles op een lage temperatuur te wassen met een kleurvanger.

Stap 2: Temperatuur

Was de witte handdoeken op 60 of 90 graden om ziektekiemen te doden. Kleurendoeken kunnen op een iets lagere temperatuur worden gewassen, kijk hiervoor op de labels.

Stap 3: Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Extra veel wasmiddel zal je handdoeken lekker zacht maken, toch is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Te veel wasmiddel kan een laag op de vezels achterlaten wat in de loop van tijd kan leidden tot stank en minder vocht absorptie.

Stap 4: Vermijd wasverzachter

Gebruik geen wasverzachter. Aan de oppervlakte zal dit je handdoeken zacht maken, maar het zal de absorberende vezels beschadigen waardoor je handdoeken hard en onaangenaam kunnen worden.

Stap 5: Drogen

Vermijd het gebruik van een droger. Handdoeken drogen in de wind zal je handdoeken langer zacht houden.

Welke stand handdoeken wassen?

Moderne wasmachines hebben meestal veel verschillende wasprogramma’s. Maar weet je welke stand het beste is om je handdoeken te wassen?

Het antwoord is relatief eenvoudig: de katoenstand. Wanneer we denken aan handdoeken, dan denken we aan katoen, en daarom is de katoenstand de beste keuze voor het wassen van je handdoeken.

De meeste machines hebben standaard een katoenprogramma in het menu. Dit programma biedt de efficiëntie en kracht die nodig is om jouw handdoeken goed schoon te maken.

Maar opgelet: als je handdoeken van synthetische materialen of bamboe hebt, moet je het synthetische programma gebruiken. Dit programma is speciaal ontworpen voor stoffen die niet van katoen zijn gemaakt.

Hoe vaak handdoeken wassen?

Idealiter was je handdoeken na elke drie tot vier keer gebruik. Zo voorkom je dat ziektekiemen en bacteriën zich ophopen.

Als de handdoeken echter constant nat blijven zijn, is het beter om ze te wassen. Bijvoorbeeld na het sporten of zwemmen.

Hoe kan ik mijn handdoeken zachter maken?

Als je een hekel hebt aan harde handdoeken, moet je in elke cyclus waarin je handdoeken wast, witte azijn gebruiken. dit helpt om alle zeepresten te verwijderen en maakt de vezels weer zacht. Als je niet van de geur van azijn houdt, overweeg dan om een ​​paar druppels etherische oliën toe te voegen aan de laatste spoeling.

Welk wasmiddel voor handdoeken?

Wanneer je wasmiddel kiest, zoek dan naar een wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor witte -en kleurendoeken. Wasverzachters zijn overbodig als er een wasmiddel wordt gebruikt dat je doeken zacht maakt.

Kan ik handdoeken met ander textiel wassen?

Ja en nee. Je kunt handdoeken wassen met ander textiel, maar het is belangrijk om ze te scheiden van stoffen met haken of ritsen die in de handdoeken kunnen blijven steken.

Hoe verwijder ik vlekken uit handdoeken?

Je kunt vlekken uit handdoeken verwijderen door 60 gram baking soda toe te voegen aan het wasmiddel tijdens het wassen. Als de vlek nog niet weg is kun je een uitstrijkkopje azijn op de vlek aanbrengen en vervolgens de handdoek wassen.

Kan ik handdoeken strijken?

Je kunt een strijkijzer gebruiken op katoenen handdoeken. Probeer zo min mogelijk strijken of gebruik een lage temperatuur om de vezels te beschermen en te voorkomen dat de handdoeken minder absorberend worden.

Hoe lang gaan handdoeken mee?

De levensduur van handdoeken hangt af van de frequentie en de manier waarop ze gewassen worden. Over het algemeen blijven handdoeken tussen de 1 en 3 jaar bruikbaar.

Toch kunnen handdoeken uit hun vorm gaan en verkleuren, waardoor het uiteindelijke doel van handdoeken, namelijk snel vocht opnemen, verminderd wordt. Het onderhouden van handdoeken zoals in dit artikel beschreven, kan hun levensduur aanzienlijk verlengen.

Handdoeken moeten regelmatig worden gewassen om bacteriën en ziektekiemen te verwijderen. Gebruik bij het wassen van handdoeken de katoencyclus. Vermijd het gebruik van wasverzachter en laat de handdoeken aan de lucht drogen. Voeg witte azijn toe aan elke wasbeurt om de handdoeken zacht te maken. Als handdoeken goed worden onderhouden, zullen ze langer meegaan.

Hoe vaak moet je handdoeken wassen?

Handdoeken moeten om de drie tot vier keer gebruik gewassen worden

Hoelang gaan handdoeken mee?

Handdoeken blijven over het algemeen 1-3 jaar bruikbaar.

Welk wasmiddel voor handdoeken?

Wasmiddel speciaal ontworpen voor witte- en kleurendoeken.

Kan ik handdoeken strijken?

Ja, je kunt handdoeken strijken.

Zijn drogers slecht voor handdoeken?

Ja, de droger kan de vezels van de handdoeken beschadigen waardoor de levensduur verminderd.