Wc blokjes voor randloze wc

Heb je onlangs een randloze WC geïnstalleerd? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar WC blokjes die speciaal ontworpen zijn voor randloze toiletten. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en bespreken we alles wat je moet weten over WC blokjes voor een randloze WC.

Waarom zijn er speciale WC blokjes nodig voor een randloze WC?

Een randloze WC ziet er anders uit dan een traditionele WC met een rand. Het belangrijkste verschil is dat bij een randloze WC, de binnenkant van de WC pot direct bereikbaar is. Er is geen rand of sleuf waarin afval en vuil zich kan ophopen. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken van een randloze wc makkelijker en grondiger kan gebeuren. Echter, voor een randloze WC is het belangrijk om WC blokjes te gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor dit type toilet.

Wat zijn de problemen bij het gebruik van traditionele WC blokjes in een randloze WC?

Traditionele WC blokjes zijn ontworpen om op te lossen in water en deze vloeistof geleidelijk af te geven om zo de binnenkant van de WC fris te houden. Echter, bij een randloze WC is er geen rand waar de blokjes tegenaan kunnen leunen. Dit zorgt ervoor dat het blokje steeds verder in de pot kan zakken en mogelijk vast kan komen te zitten in het afvoerkanaal. Dit kan leiden tot verstoppingen en andere problemen.

Hoe werken de speciale WC blokjes voor randloze toiletten?

WC blokjes speciaal ontworpen voor randloze toiletten zijn dunner dan traditionele blokjes en hebben een ‘houder’ die het blokje op z’n plaats houdt. Deze houder kan simpelweg over de rand van de WC geplaatst worden, waardoor het blokje op de juiste plek blijft zitten. Het blokje kan nog steeds geleidelijk oplossen en afgeven aan het water, terwijl het toch op z’n plek blijft. Hierdoor voorkomt het verstoppingen en andere problemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van WC blokjes voor een randloze WC?

Bij het kopen van WC blokjes voor een randloze WC, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Let op de volgende aspecten:

– Koop WC blokjes die specifiek ontworpen zijn voor randloze toiletten
– Let op het formaat van de ‘houder’ en zorg ervoor dat deze goed over de rand van je WC past
– Kies WC blokjes die milieuvriendelijk zijn en bijdragen aan een duurzame levensstijl

Kun je ook zelf WC blokjes maken voor een randloze WC?

Hoewel het kopen van speciale WC blokjes voor een randloze WC sterk aanbevolen wordt, kun je in principe ook zelf WC blokjes maken. Er zijn tal van doe-het-zelf recepten te vinden op het internet. Echter, er zijn geen garanties dat deze recepten goed werken of dat de zelfgemaakte blokjes geen verstoppingen veroorzaken. Het is altijd veiliger om WC blokjes te kopen die speciaal ontworpen zijn voor randloze toiletten.

Veelgestelde vragen over WC blokjes voor een randloze WC

1. Zijn de WC blokjes voor een randloze WC duurder dan gewone WC blokjes?

Ja, WC blokjes speciaal ontworpen voor randloze toiletten zijn vaak iets duurder dan gewone WC blokjes.

2. Kan ik gewone WC blokjes gebruiken in een randloze WC?

Het is niet aanbevolen om gewone WC blokjes te gebruiken in een randloze WC, omdat deze blokjes vast kunnen komen te zitten in het afvoerkanaal.

3. Kan ik dezelfde houder gebruiken voor verschillende merken WC blokjes?

Houdermaten kunnen verschillen tussen verschillende merken WC blokjes. Het is daarom aanbevolen om dezelfde houder te gebruiken als het merk WC blokjes dat je koopt.

4. Hoe vaak moet ik WC blokjes vervangen in een randloze WC?

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe vaak de WC gebruikt wordt, hoe groot de houder is en hoeveel geur en frisheid je wilt behouden. Over het algemeen wordt aangeraden om de WC blokjes elke 2-3 weken te vervangen.

5. Is het beter om milieuvriendelijke WC blokjes te gebruiken?

Ja, het is beter om milieuvriendelijke WC blokjes te gebruiken. Deze blokjes zijn minder schadelijk voor het milieu en dragen bij aan een duurzame levensstijl.