Wat kost voegen per m2

Voegen zijn misschien wel het meest verwaarloosde deel van huisonderhoud, omdat ze de neiging hebben om onopgemerkt te blijven totdat ze beginnen af te brokkelen of uit te vallen. Maar het lijkt erop dat hoe langer je wacht, hoe duurder het kan worden om ze te vervangen. Dus, laten we kijken naar de prijs van voegen per m2 en de factoren die deze kosten kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de factoren die invloed hebben op de prijs van voegen per m2?

Er zijn verschillende factoren te overwegen bij het bepalen van de kosten van het voegen per m2, waaronder:

– De grootte van het oppervlak: Hoe groter het oppervlak, hoe meer voegmiddel nodig is en dus hoe hoger de kosten.

– De staat van de huidige voegen: Als de bestaande voegen in slechte staat verkeren, kan het duurder zijn om ze te verwijderen en te vervangen dan wanneer ze in goede staat verkeren en alleen opnieuw gevuld hoeven te worden.

– Je locatie: De prijs van voegen kan variëren afhankelijk van je locatie in Nederland en de gemiddelde kosten in jouw regio.

– Het soort mortel: Er zijn verschillende soorten voegmortel beschikbaar, variërend van goedkopere cementvoegmortel tot duurdere, flexibele epoxymortel. De keuze van het type mortel kan van invloed zijn op de kosten.

– De complexiteit van het project: Als het project ingewikkeld is – bijvoorbeeld als er veel hoeken en afwerkingen zijn – kan het meer arbeid vereisen en dus de kosten verhogen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van voegen per m2?

De gemiddelde kosten van voegen per m2 variëren sterk afhankelijk van de bovenstaande factoren. Over het algemeen zijn de kosten lager als je alleen opnieuw hoeft te vullen en hoger als de bestaande voegen verwijderd moeten worden voordat ze worden vervangen. Voor een standaard, enkelvoudige muur beginnen de prijzen voor voegen vanaf €15, – per m2.

Als het gaat om het verwijderen en vervangen van bestaande voegen, kan de prijs oplopen van €20,- tot €70,- per m2. Zoals eerder vermeld, kunnen factoren zoals locatie, de complexiteit van het project en het type voegmortel van invloed zijn op de uiteindelijke kosten.

Het is altijd het beste om offertes te vergelijken bij verschillende voegspecialisten om de beste prijs te krijgen en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Hoeveel bespaar je als je zelf voegt?

Het zelf voegen van je muren kan een manier zijn om geld te besparen op het vervangen van voegen. Echter, voordat je besluit zelf te gaan voegen, moet je rekening houden met de kosten van het materiaal en de gereedschappen die nodig zijn en het risico van schade aan de muur als je niet vakkundig genoeg bent.

Als je het zelf doet, bespaar je misschien op de kosten van arbeid, maar je moet wel de kosten van het voegmateriaal, het voegijzer en de gereedschappen zoals een voeghamer, metserswerkzaamheden en nog veel meer rekenen. Het kan alleen verstandig zijn om zelf te doen als je al wat ervaring hebt of je eigen huis gaat voegen.

Conclusie

Voegwerk is belangrijk voor het behouden van de structuur en de esthetische uitstraling van je huis. Het is echter geen goed idee om voegwerk uit te stellen omdat het kan schalen in kosten als het niet wordt gedaan. De prijs van voegen per m2 varieert sterk en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het is altijd het beste om offertes te vergelijken bij verschillende specialisten en je goed te laten informeren voordat je een beslissing neemt.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang gaan voegen mee?

De levensduur van de voegen hangt af van verschillende factoren, waaronder het type mortel en de staat van de ondergrond. Het wordt aanbevolen om eens in de vijf tot tien jaar de voegen te controleren en indien nodig te vervangen.

2. Kunnen voegen zelf worden vervangen?

Het is mogelijk om voegen zelf te vervangen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van materialen en gereedschappen en het risico op schade aan de muur als je niet vakkundig genoeg bent.

3. Hoe lang duurt het om voegen te vervangen?

De tijd die het kost om voegen te vervangen, hangt af van de grootte van het oppervlak en de complexiteit van het project. Over het algemeen kan het vervangen van voegen op een standaardmuur van gemiddelde grootte één tot twee dagen duren.

4. Hoe vaak moeten voegen worden gereinigd?

Het wordt aanbevolen om voegen ten minste één keer per jaar te reinigen om vuil en schimmel te verwijderen. Dit kan de levensduur van de voegen verlengen.

5. Wat zijn de tekenen dat voegen moeten worden vervangen?

Tekenen dat voegen moeten worden vervangen zijn ongelijke kleuring, afschilfering of verval en het uitzien van holle plekken in het voegwerk.