Wat eten zilvervisjes

Zilvervisjes staan erom bekend dat ze zich voeden met de inhoud van huishoudelijke artikelen zoals boeken, tijdschriften en kledingkasten. Maar wat eten zilvervisjes nog meer? En hoe kun je ze deze voeding ontzeggen om een ​​plaag te voorkomen? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over de voeding van zilvervisjes.

Wat zijn zilvervisjes?

Voordat we ingaan op de voeding van zilvervisjes, is het belangrijk om te begrijpen wie ze zijn en waarom ze in ons huis worden gevonden. Zilvervisjes zijn kleine insecten die behoren tot de orde van de zilvervisachtigen. Ze zijn de meest voorkomende plaag in huizen en zijn te vinden in vochtige omgevingen zoals badkamers, kelders en keukens. Hoewel ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen, kunnen een grote populatie zilvervisjes schade toebrengen aan huishoudelijke artikelen en allergieën veroorzaken.

Het dieet van zilvervisjes

Het dieet van zilvervisjes bestaat uit organisch materiaal dat rijk is aan suikers en zetmeel. Dit omvat:

Koolhydraten

Zilvervisjes voeden zich met koolhydraten, zoals suiker, zetmeel en cellulose. Cellulose is bijvoorbeeld te vinden in papier en karton, en het is de reden waarom zilvervisjes vaak in boekenkasten worden aangetroffen.

Schimmels

Naast koolhydraten voeden zilvervisjes zich met schimmels. Schimmels en schimmelende materialen bevatten ook suikers en zetmeel, evenals voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.

Hoe zilvervisjes voorkomen

Om zilvervisjes te voorkomen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw huis goed geventileerd is en niet vochtig wordt. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een goede ventilatie en het gebruik van een luchtontvochtiger. Dit zal de omgeving minder aantrekkelijk maken voor zilvervisjes, die zich voeden met schimmels die gedijen in vochtige omgevingen.

Wat te doen als u te maken hebt met een zilvervisjesplaag

Als u te maken hebt met een zilvervisjesplaag, zijn er verschillende manieren om deze te bestrijden. Hier zijn enkele effectieve methoden:

Huishoudelijke reiniging

Het is belangrijk om regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat voedselresten worden achtergelaten waar zilvervisjes zich kunnen voeden. Verminder de hoeveelheid papier, karton en andere materialen die rijk zijn aan cellulose op plaatsen waar zilvervisjes vaak worden gezien.

Chemische bestrijding

Er zijn verschillende insecticiden beschikbaar om zilvervisjes te doden. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking leest voordat u ze gebruikt en vermijd het gebruik van ze in gebieden waar voedsel of dieren aanwezig zijn.

Natuurlijke bestrijding

Er zijn ook natuurlijke methoden om zilvervisjes te bestrijden, zoals het gebruik van diatomeeënaarde of boraxpoeder. Deze middelen moeten worden aangebracht op gebieden waar zilvervisjes vaak worden gezien.

Conclusie

Zilvervisjes voeden zich met organisch materiaal dat rijk is aan suikers en zetmeel, inclusief koolhydraten en schimmels. Ze kunnen worden voorkomen door uw huis goed te ventileren en hygiënisch te houden. Als u te maken krijgt met een zilvervisjesplaag, zijn er verschillende methoden om deze te bestrijden, waaronder huishoudelijke reiniging, chemische bestrijding en natuurlijke bestrijding.

Veelgestelde vragen

1. Kunnen zilvervisjes levende dieren eten?
A: Nee, zilvervisjes voeden zich alleen met organisch materiaal dat rijk is aan suikers en zetmeel.

2. Hoe weet ik of ik een zilvervisjesplaag heb?
A: Zilvervisjes laten kleine zwarte uitwerpselen achter en hun huiden na elke vervelling.

3. Zijn zilvervisjes gevaarlijk voor de gezondheid van mensen?
A: Zilvervisjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mensen, maar een grote populatie kan allergieën veroorzaken.

4. Wat kan ik doen om mijn huis minder aantrekkelijk te maken voor zilvervisjes?
A: Zorg ervoor dat uw huis goed geventileerd is en niet vochtig wordt door gebruik te maken van een luchtontvochtiger.

5. Is het mogelijk om zilvervisjes permanent te verwijderen?
A: Het is mogelijk om zilvervisjes permanent te verwijderen door een grondige schoonmaak en het elimineren van bronnen van voedsel en vocht.

Veelgestelde vragen

Kunnen zilvervisjes levende dieren eten?

Nee, zilvervisjes voeden zich alleen met organisch materiaal dat rijk is aan suikers en zetmeel.

Hoe weet ik of ik een zilvervisjesplaag heb?

Zilvervisjes laten kleine zwarte uitwerpselen achter en hun huiden na elke vervelling.

Zijn zilvervisjes gevaarlijk voor de gezondheid van mensen?

Zilvervisjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mensen, maar een grote populatie kan allergieën veroorzaken.

Wat kan ik doen om mijn huis minder aantrekkelijk te maken voor zilvervisjes?

Zorg ervoor dat uw huis goed geventileerd is en niet vochtig wordt door gebruik te maken van een luchtontvochtiger.

Is het mogelijk om zilvervisjes permanent te verwijderen?

Het is mogelijk om zilvervisjes permanent te verwijderen door een grondige schoonmaak en het elimineren van bronnen van voedsel en vocht.