Wasvoorschriften tekens

Stelt u zich voor dat u net een nieuwe trui heeft gekocht maar deze per ongeluk tijdens de wasbeurt heeft verpest! Kennis hebben van wasvoorschrift tekens kan ervoor zorgen dat u uw kleding langer meegaat en minder vaak weer nieuwe kleding hoeft te kopen. Maar wat betekenen deze labels nu eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende wasvoorschrift tekens en wat ze betekenen.

Wat zijn de Wasvoorschrift Tekens?

De wasvoorschrift tekens, ook wel onderhoudssymbolen of care labels genoemd, zijn universele symbolen die worden gebruikt om aan te geven hoe een bepaalde stof of kledingstuk gewassen, droog gereinigd, gestreken of gedroogd moet worden.

Wat zijn de Belangrijkste Wasvoorschrift Tekens?

Er zijn vijf belangrijke wasvoorschrift tekens die we hieronder zullen uitleggen:

Wassen

Het was symbool is waarschijnlijk het meest voorkomende symbool en bestaat uit een wassende machine. De temperatuur aanduiding geeft aan welke temperatuur wordt aanbevolen om het kledingstuk te wassen.

Drogen

Het drogen symbool bestaat uit een vierkant met een cirkel erin. De stippen in de cirkel geven aan op welke temperatuur u het kledingstuk mag drogen.

Strijken

Het strijken symbool bestaat uit een symbool van een strijkijzer met stippen erin. De stippen geven aan welke temperatuur u kunt gebruiken om het kledingstuk te strijken.

Bleken

Het bleken symbool is een driehoek met daarin de letters CL. Als er een streep doorheen het symbool is getrokken, mag het kledingstuk niet gebleekt worden.

Stomen

Het stomen symbool bestaat uit een symbool van een beker met golven erin. De stippen geven aan welke temperatuur de stomerij kan gebruiken om het kledingstuk te stomen.

Overige Wasvoorschrift Tekens

Naast de belangrijkste wasvoorschrift tekens zijn er nog meer symbolen die u wellicht tegen kunt komen, hieronder staan er enkele:

Wringen

Een vierkant met een andere vierkant erin die horizontaal staat is het symbool voor wringen. Een cijfer in het tweede vierkant geeft aan hoeveel keer u kunt wringen.

Hangend drogen

Het hangend drogen symbool bestaat uit een vierkant met een drogende kledingstuk eraan. De streep eronder geeft aan dat u dit kledingstuk niet moet uitwringen.

Plat drogen

Het plat drogen symbool bestaat uit een vierkant met een drogend kledingstuk erin en een streep erdoorheen. Dit betekent dat het kledingstuk plat op een oppervlak moet worden gedroogd.

Niet uitwringen

Dit symbool bevat een getekende hand die een kledingstuk vasthoudt met een streep erdoorheen. Dit betekent dat u het kledingstuk niet mag uitwringen.

Conclusie

Nu u bekend bent met de verschillende wasvoorschrift tekens, kunt u ervoor zorgen dat u uw kleding beter kunt onderhouden. Door deze tekens zorgvuldig te lezen, kunt u ervoor zorgen dat uw kleding goed gewassen en verzorgd wordt.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het belang van de wasvoorschrift tekens?
– Wasvoorschrift tekens zijn essentieel om er zeker van te zijn dat uw kleding op de juiste manier wordt behandeld.

2. Mag ik een kledingstuk reinigen op een hogere temperatuur dan aangegeven?
– We raden u aan de instructies op het wasvoorschrift label te volgen om te voorkomen dat u het kledingstuk beschadigt.

3. Wat betekent het droogsymbool met één stip?
– Een stip betekent dat het kledingstuk op een lage temperatuur mag worden gedroogd.

4. Kan ik een kledingstuk strijken met minder stippen dan aangegeven?
– We raden u aan om de instructies op het etiket te volgen om te voorkomen dat u het kledingstuk beschadigt.

5. Wanneer moet ik een kledingstuk stomen?
– Als het stoomsymbool op het etiket staat, raadpleeg dan altijd een stoomprofessional. Schade aan uw kleding kan het gevolg zijn van het thuis proberen te stomen.