Wasvoorschriften symbolen

Heb je je ooit afgevraagd wat de symbolen op het label van je kleding betekenen? Het kunnen enkele van de belangrijkste instructies zijn om ervoor te zorgen dat je kleding de juiste behandeling krijgt tijdens het wassen en drogen. Hieronder zullen we de betekenissen van de verschillende wasvoorschriften symbolen uitleggen, zodat je de volgende keer precies weet hoe je je kleding moet wassen en onderhouden.

Begrijpen van de wasvoorschriften symbolen

Laten we beginnen met de meest voorkomende symbolen die je tegenkomt op je kledinglabels:

Wastobbe

Dit is het meest bekende symbool en het vertelt je hoe je de kleding moet wassen. Het symbool is een wastobbe gevuld met water, met een getal erin. Het getal geeft aan wat de maximale temperatuur is om de kleding te wassen. Bijvoorbeeld, een wastobbe met het getal 30 betekent dat de kleding tot 30 °C gewassen kan worden.

Strijkijzer

Dit symbool geeft aan of je de kleding wel of niet moet strijken en op welke temperatuur. Het symbool zelf lijkt op een strijkijzer en heeft stippen, wat aangeeft op welke temperatuur moet worden gestreken. Een strijkijzer zonder stippen betekent dat de kleding niet gestreken mag worden.

Droogtrommel

Dit symbool ziet eruit als een droogtrommel en vertelt je of de kleding in de droger mag en op welke temperatuur. Het aantal stippen geeft aan hoe heet de droger mag worden. Geen stippen betekent dat het kledingstuk niet in de droger mag worden gedroogd.

Chemisch reinigen

Dit symbool ziet eruit als een cirkel en vertelt je of het kledingstuk chemisch gereinigd mag worden of niet. Een kruis door het symbool betekent dat het kledingstuk niet chemisch gereinigd mag worden.

Extra wasvoorschriften symbolen

Naast deze basis wasvoorschriften symbolen zijn er nog enkele andere symbolen om op te letten:

Bleken

Dit symbool lijkt op een driehoek en vertelt je of het kledingstuk gebleekt mag worden en op welke manier. Er zijn drie verschillende symbolen. Een symbool zonder lijntje betekent dat het kledingstuk met gewoon bleekmiddel gebleekt kan worden. Een symbool met een diagonaal lijntje betekent dat je alleen bleekmiddel zonder chloor mag gebruiken. Een kruis door het symbool betekent dat het kledingstuk niet gebleekt mag worden.

Wringen

Dit symbool ziet eruit als een wastobbe met een hand erin en vertelt je of je het kledingstuk mag wringen en op welke manier. Een kruis door het symbool betekent dat je het kledingstuk niet mag wringen.

Hangend drogen

Dit symbool lijkt op een hangertje en vertelt je of je het kledingstuk hangend mag drogen en op welke manier. Een kruis door het symbool betekent dat je het kledingstuk niet hangend mag drogen.

Overige instructies

Naast deze symbolen kunnen kledinglabels nog enkele andere instructies bevatten die je moet volgen. Bijvoorbeeld, sommige labels vertellen je om de kleding binnenstebuiten te wassen of te strijken. Sommige labels kunnen ook aangeven dat je de kleding alleen moet wassen met vergelijkbare kleuren om kleurvervaging te voorkomen. Het is belangrijk om alle instructies op het label te lezen voordat je begint met het wassen van je kleding.

Conclusie

Het begrijpen van de wasvoorschriften symbolen op het label van je kleding kan ervoor zorgen dat je je kleding op de juiste manier wast en onderhoudt. Door deze symbolen te begrijpen, voorkom je dat je kleding krimpt, vervormt of verkleurt. Onthoud dat het altijd belangrijk is om de instructies op het label te lezen voordat je begint met het wassen van je kleding.

Veelgestelde vragen

1. Wat betekent het wasmiddelsymbool?
– Dit symbool ziet eruit als een wastobbe en geeft aan hoe je de kleding moet wassen.

2. Wat betekent het strijksymbool?
– Dit symbool ziet eruit als een strijkijzer en geeft aan of je de kleding moet strijken en op welke temperatuur.

3. Wat betekent het droogtrommelsymbool?
– Dit symbool ziet eruit als een droogtrommel en geeft aan of de kleding in de droger mag en op welke temperatuur.

4. Wat betekent het bleeksymbool?
– Dit symbool lijkt op een driehoek en geeft aan of het kledingstuk gebleekt mag worden en op welke manier.

5. Hoe weet ik welke wasvoorschriften symbolen ik op mijn kleding moet letten?
– De wasvoorschriften symbolen zijn op het label van je kleding te vinden. Zorg ervoor dat je alle instructies op het label leest voordat je begint met het wassen van je kleding.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het wasmiddelsymbool?

Dit symbool ziet eruit als een wastobbe en geeft aan hoe je de kleding moet wassen.

Wat betekent het strijksymbool?

Dit symbool ziet eruit als een strijkijzer en geeft aan of je de kleding moet strijken en op welke temperatuur.

Wat betekent het droogtrommelsymbool?

Dit symbool ziet eruit als een droogtrommel en geeft aan of de kleding in de droger mag en op welke temperatuur.

Wat betekent het bleeksymbool?

Dit symbool lijkt op een driehoek en geeft aan of het kledingstuk gebleekt mag worden en op welke manier.

Hoe weet ik welke wasvoorschriften symbolen ik op mijn kleding moet letten?

De wasvoorschriften symbolen zijn op het label van je kleding te vinden. Zorg ervoor dat je alle instructies op het label leest voordat je begint met het wassen van je kleding.