Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden

Voor mensen die al enige tijd huisdieren houden zijn vlooien vaak niet onbekend. Dieren geven deze minuscule beestjes namelijk makkelijk over op elkaar door bijvoorbeeld te spelen, elkaar te wassen, samen buiten te lopen, in elkaars mand te gaan liggen, enzovoort. Normaliter verliest een huisdier de gelegde eitjes van de vlo buiten tijdens het rennen of iets dergelijks, en de larven houden zich dan schuil tussen bladeren en struiken. Wanneer de larven dan ontpoppen tot vlo wachten ze op de eerste en beste mogelijkheid om op mee te liften. Als dit binnen gebeurt kan het een hoop gedoe veroorzaken. Daarom helpen we hier met het aanpakken, of zelfs voorkomen van jouw vlooienprobleem.

Overal op het internet zijn wel verschillende manieren te vinden om vlooien te bestrijden. Iedereen heeft zijn eigen manier of methode en de een werkt beter dan de ander. Hieronder staan onze bevindingen. Ze bieden geen 100% succesgarantie, maar voor een effectieve bestrijding kunt u natuurlijk altijd nog HGX spray tegen vlooien gebruiken.

Tips over vlooienbestrijding en het voorkomen ervan

Home-made kruidenmengsel

Vlooien schijnen niet van sterke geuren te houden. In theorie moet je er dus voor zorgen dat jouw huisdier een soort ‘parfum’ met zich meedraagt waardoor de vlooien op afstand blijven. Water met rozemarijn is hiervoor een geschikt mengsel. Vul een pan met een liter water en voeg hier 2 kopjes rozemarijn aan toe. Laat dit mengsel 30 minuten koken. Haal de rozemarijn eruit, laat het uitlekken, en meng het met 3,5 liter water. Dit giet je voorzichtig over je huisdier waarna je hem of haar volledig laat opdrogen. Doe dit dus ook alleen op een warme dag omdat uw huisdier enige tijd nat gaat zijn en ziek kan worden als het te koud is.

Karnemelk

Karnemelk geeft vlooien een reden om weg te blijven. Als u uw hond of kat dagelijks een beker karnemelk laat drinken betekent dit dus automatisch dat de kans dat vlooien zich nestelen op uw huisdier kleiner is. De huid is simpelweg minder ‘uitnodigend’ voor vlooien.

Azijn

Soms is het al op een punt dat het huis grondig aangepakt moet worden. Eitjes van een vlo worden meestal gelegd op vloerkleden en tapijten. Als u het tapijt schoonmaakt met een borstel of doek kan azijn de doorslaggevende factor zijn. Het zuur maakt de eitjes kapot omdat deze hier niet tegen kunnen. En zo lossen de eitjes op in zuur in plaats van dat ze uitkomen.

Water, afwasmiddel en een waxinelichtje

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vlooien voelen zich aangetrokken tot kleurige reflecties. Als u een diep bord in de kamer zet met een brandend waxinelichtje in het midden, en u gooit daar wat water met afwasmiddel omheen op het bord, dan springen vlooien vrijwillig hun einde tegemoet. Zo bestrijden ze als het ware zichzelf.

HG: het beste middel tegen vlooien in huis

Ondanks dat bovenstaande tips voor veel mensen hebben geholpen, zijn er ook mensen die nog steeds op zoek zijn naar een effectieve manier om vlooien te bestrijden. Voor deze mensen heeft HG dé oplossing: HGX spray tegen vlooien. Hiermee maken vlooien in huis geen kans meer. Het werkt ontzettend snel, is zeer effectief en geeft direct resultaat. Het is een spray waarmee vlooien zowel bestreden als voorkomen kunnen worden. Hij laat geen vlekken achter en heeft een werking van 4 tot 6 weken.

Zo gebruikt u de spray

Eerst moet u met de stofzuiger de gehele ruimte door. Vervolgens schud u de bus goed en spuit u op een afstand van ongeveer 20cm het te behandelen oppervlak in. Dit doet u tot het oppervlak licht vochtig is. HGX spray tegen vlooien is te gebruiken voor het bestrijden van vlooien in naden, kieren, voegen, achter kasten, radiatoren, koelkasten, en in feite elke andere plek waar vlooien zich schuil kunnen houden. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer u vlooien in huis heeft kan het binnen no-time uit de hand lopen. Ondanks de vele mogelijkheden om er weer vanaf te komen is het fijner om een plaag te voorkomen dan te verhelpen. De kans is groot dat uw hond of kat een keer thuiskomt met vlooien. Vandaar dat hier enkele tips staan met betrekking tot het buiten houden van deze beestjes.

Stofzuigen

Dan hebben we het voornamelijk over het stoffen meubilair en vloerkleden/tapijten. Larven zitten op plekken waar u niet makkelijk bij kunt, dus wees grondig met stofzuigen! Na het stofzuigen wel meteen de zak vervangen, want als ze uitkomen heeft u straks een plaag in de stofzuiger.

Vlooiendruppels

Tegenwoordig heeft bijna elke dierenzaak of dierenarts wel zogenaamde vlooiendruppels waarmee u uw huisdier gewoon kunt behandelen. Hierdoor blijven ze sneller uit de buurt van uw huisdier, en krijgt u ze dus ook minder snel in huis.

Vlooienkam

Heeft uw huisdier een hardnekkig vlooienprobleem? Gebruik dan een vlooienkam om de volwassen vlooien uit de vacht te kammen zodat ze niet de kans krijgen om eitjes te leggen.

Manden

De slaapvertrekken van uw huisdier zijn een heerlijke broedplaats voor vlooien. klop ze dus regelmatig uit en was ze op 60 graden Celsius. Zowel de volwassen vlooien als de eitjes zullen dit niet overleven. Voor de temperatuur zou u het kussen dus ook in de volle zomerzon kunnen hangen, maar die is er helaas niet altijd…