Vinyl vloer schoonmaken

Als eigenaar van een vinyl vloer wilt u er zeker van zijn dat deze altijd schoon en glanzend is. Vinyl vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en zijn duurzaam, maar dit betekent niet dat ze niet kunnen vuil worden. In dit artikel laten wij u verschillende methoden en tips zien om uw vinyl vloer te reinigen en te onderhouden.

Hoe vaak moet u uw vinyl vloer schoonmaken?

Een goede methode om uw vinyl vloer in goede staat te houden is om deze wekelijks schoon te maken. Maar afhankelijk van het type huishouden waarin u zich bevindt, kan het zijn dat u de vloer meerdere keren per week moet reinigen.

Welke benodigdheden heeft u nodig om uw vinyl vloer te schoonmaken?

Om uw vinyl vloer schoon te maken, heeft u geen dure schoonmaakmiddelen nodig. Met huishoudelijke artikelen die u waarschijnlijk al in uw huis heeft, kunt u uw vinyl vloer effectief reinigen:

– Stofzuiger
– Dweil
– Emmer
– Warm water
– Azijn
– Zuiveringszout
– Mild afwasmiddel

Tips om uw vinyl vloer in topconditie te houden

Naast het regelmatig schoonmaken van uw vinyl vloer zijn er ook andere methoden om de levensduur van uw vloer te verlengen:

Gebruik vilt of rubberen vloermatten

Gebruik vilt- of rubberen vloermatten om vuil dat van buitenaf wordt meegenomen te verwijderen. Door dit te doen voorkomt u dat harde voorwerpen op de vloer terechtkomen en krassen en beschadigingen veroorzaken.

Verplaats meubels voorzichtig

Bij het verplaatsen van meubels, til deze op in plaats van te schuiven om krassen en schade aan de vloer te voorkomen.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht

Vinyl vloeren zijn gevoelig voor verkleuring middels direct zonlicht. Vermijd dus het blootstellen van uw vloer aan zonlicht voor een lange periode.

Hoe uw vinyl vloer schoon te maken

Stofzuigen

Voordat u begint met het schoonmaken van uw vinyl vloer is het belangrijk om eerst te stofzuigen om het grootste vuil te verwijderen.

Gebruik van een dweil

Vul een emmer met warm water en voeg hier een kopje azijn of een theelepel zuiveringszout aan toe. Stofzuig het oppervlak en maak vervolgens gebruik van een dweil om de vloer schoon te maken. Droog altijd het oppervlak goed na het dweilen.

Reinigen met mild afwasmiddel

Als uw vloer extra vuil is, dan kunt u gebruik maken van een mild afwasmiddel. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe aan de emmer met warm water. Maak gebruik van een dweil om de vloer schoon te maken en vermijd te veel water.

Vinyl vloer poetsen

Maak gebruik van zuiveringszout

Meng een halve kop water en een halve kop zuiveringszout in een emmer tot een pasta. Breng de pasta aan op de vloer en laat deze 5 minuten intrekken. Gebruik een dweil om de pasta te verwijderen en spoel de vloer na met een dweil met schoon water.

Conclusie

Het is belangrijk om uw vinyl vloer regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden om deze in topconditie te houden. Met de bovenstaande tips bent u in staat om uw vinyl vloer glanzend en schoon te houden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik voorkomen dat mijn vinyl vloer beschadigt?

Vilt- of rubberen vloermatten gebruiken, meubels voorzichtig verplaatsen en blootstelling aan direct zonlicht beperken, zijn enkele manieren om te voorkomen dat uw vinyl vloer beschadigt.

Hoe maak ik mijn vinyl vloer schoon zonder speciale reinigingsmiddelen te gebruiken?

Warm water gemengd met azijn of zuiveringszout en een mild afwasmiddel kunnen gebruikt worden om uw vinyl vloer effectief en milieuvriendelijk schoon te maken.

Kan ik mijn vinyl vloer polijsten?

Ja, het gebruik van zuiveringszout in combinatie met water kan worden gebruikt om uw vinyl vloer te polijsten en zijn glans te herstellen.

Hoe vaak moet ik mijn vinyl vloer schoonmaken?

Om uw vinyl vloer in topconditie te houden, is het aanbevolen om deze wekelijks schoon te maken, afhankelijk van het type huishouden waarin u zich bevindt.

Moet ik mijn vloer drogen na het dweilen?

Ja, het is belangrijk om uw vinyl vloer altijd goed te drogen na het dweilen om te voorkomen dat het water in de groeven en spleten van de vloer blijft zitten.