Raam wassen

Wanneer je kijkt naar de buitenkant van je huis, zijn de ramen vaak de eerste dingen waar je aandacht naartoe gaat. Maar hoe zorg je ervoor dat ze er schoon en professioneel uitzien zonder een professional in te schakelen? In dit artikel bespreken we enkele tips en trucs voor het wassen van je ramen als een pro, terwijl je ook veilig blijft.

Veiligheid eerst: de juiste uitrusting

Voordat je begint met het wassen van je ramen, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben om veilig te blijven. Dit omvat een stabiele en stevige ladder, handschoenen en stevige schoenen. Zorg er ook voor dat je het juiste schoonmaakmiddel hebt en dat deze veilig is voor het glas.

Gebruik de juiste techniek

Het gebruik van de juiste techniek is cruciaal om vlekkeloos te werken. Begin altijd met het stofzuigen van het raamkozijn en de omringende gebieden om vuil en stof te verwijderen. Houd de spons onder water en breng het schoonmaakmiddel aan. Gebruik vervolgens een nieuwe, rubberen trekker om het water te verwijderen en de ramen droog te maken.

Vergeet de hoeken niet

De hoeken van het raam zijn vaak het moeilijkst te bereiken, dus zorg ervoor dat je extra aandacht besteedt aan deze gebieden. Gebruik een tandenborstel of een hoekmeetlat om in de kleinste hoeken te komen.

Gebruik een microvezeldoek om op te poetsen

Om een ​​glanzend resultaat te krijgen, gebruik je een microvezeldoek om de ramen op te poetsen. Dit zorgt ervoor dat er geen waterdruppels of vlekken achterblijven en zorgt voor een professionele afwerking.

Vergeet de binnenkant niet

Het wassen van de binnenkant van de ramen is net zo belangrijk als de buitenkant. Gebruik de eerder genoemde technieken en vergeet niet om de ramen vanaf de onderkant naar boven te wassen.

Alternatieven voor schoonmaakmiddelen

Als je geen schoonmaakmiddel bij de hand hebt, kun je ook een eenvoudige oplossing maken met huishoudelijke ingrediënten zoals azijn, water en afwasmiddel. Zorg ervoor dat je de verhoudingen correct gebruikt om strepen en vlekken te voorkomen. Het gebruik van regenwater is ook een goede optie om strepen en vlekken te voorkomen.

Veiligheid bij het wassen van hogere verdiepingen

Als je de ramen op een hogere verdieping wilt wassen, is het belangrijk om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het werken vanachter een reling of het inhuren van een professional.

Tips om het eenvoudiger te maken

Twee goede tips om het wassen van ramen gemakkelijker te maken zijn om te wachten op een bewolkte dag en om te werken met een persoonlijke assistent. Bewolkte dagen zijn het beste omdat direct zonlicht de ramen sneller doet drogen en strepen achterlaat.

Conclusie

Het wassen van je ramen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste uitrusting en techniek kun je het als een professional doen. Zorg er altijd voor dat je veilig en stabiel bent, de juiste uitrusting hebt, een goede techniek gebruikt en de binnenkant van de ramen niet vergeet.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik mijn ramen wassen?
2. Wat zijn de beste ingrediënten om een ​​reinigingsoplossing te maken?
3. Zijn er nog andere manieren om veilig te blijven bij het wassen van hogere verdiepingen?
4. Wat is de beste tijd van de dag om ramen te wassen?
5. Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken van mijn ramen?

Antwoord op vraag 1

Hoe vaak je je ramen moet wassen, hangt af van de omgeving. Over het algemeen moet je de ramen ten minste twee keer per jaar wassen, maar in een stad of op een drukke weg kan het vaker nodig zijn.

Antwoord op vraag 2

Een reinigingsoplossing kan worden gemaakt van huishoudelijke ingrediënten zoals azijn, afwasmiddel en water. Gebruik de volgende verhoudingen: 2 kopjes water, 1/4 kopje azijn en 1/2 theelepel afwasmiddel.

Antwoord op vraag 3

Het werken vanachter een reling en het inhuren van een professional zijn de beste manieren om veilig te blijven bij het wassen van hogere verdiepingen.

Antwoord op vraag 4

De beste tijd om ramen te wassen is op een bewolkte dag wanneer er geen direct zonlicht is dat strepen veroorzaakt.

Antwoord op vraag 5

Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een zelfgemaakte reinigingsoplossing of met een commercieel verkrijgbaar product voor hardnekkige vlekken. Schrob de vlekken met een aan een tandenborstel bevestigde natuurlijke spons.