Pvc dweilen

Als je eenmaal hebt besloten om een PVC vloer te installeren, is het belangrijk om te weten hoe je deze optimaal kunt schoonmaken. Een PVC vloer heeft immers veel voordelen ten opzichte van andere vloertypen, maar het schoonmaken vereist wel een andere aanpak. In dit artikel delen we daarom alles wat je moet weten over PVC dweilen, inclusief tips over hoe je jouw PVC vloer zo lang mogelijk mooi houdt.

De voordelen van een PVC vloer

Voordat we ingaan op hoe je jouw PVC vloer het beste kunt schoonmaken, is het belangrijk om te weten wat de voordelen van een PVC vloer zijn ten opzichte van andere vloertypen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van een PVC vloer voor je op een rijtje gezet:

Duurzaam

PVC is duurzaam en gaat daardoor lang mee. Hierdoor hoef je minder snel een nieuwe vloer aan te schaffen.

Geluiddempend

Een PVC vloer dempt geluid, wat een groot pluspunt is als je in een appartement woont of als je huisgenoten of buren hebt.

Hygiënisch

Een PVC vloer is waterdicht en makkelijk schoon te maken. Hierdoor is dit type vloer erg hygiënisch.

Onderhoudsarm

Een PVC vloer vereist relatief weinig onderhoud. Het is belangrijk om jouw PVC vloer regelmatig te dweilen, maar verder heb je er weinig omkijken naar.

Veelzijdig

Een PVC vloer is in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een PVC vloer die in jouw interieur past.

Hoe je jouw PVC vloer het beste kunt schoonmaken

Nu je weet wat de voordelen van een PVC vloer zijn, is het tijd om te leren hoe je jouw PVC vloer het beste schoon kunt maken. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het dweilen van jouw PVC vloer:

Gebruik de juiste dweil

Gebruik bij voorkeur een microvezel dweil. Deze dweil is zacht en pluisvrij, waardoor deze geen krassen op jouw PVC vloer maakt.

Maak gebruik van warm water

Voeg warm water aan de emmer toe. Het water hoeft niet kokend heet te zijn, maar zorg er wel voor dat het water warmer is dan kamertemperatuur.

Gebruik geen zeep of schoonmaakmiddelen

Een PVC vloer heeft geen schoonmaakmiddelen nodig. Sterker nog, deze middelen kunnen ervoor zorgen dat jouw PVC vloer sneller slijt.

Dweil in een S-vorm

Begin in de hoek van de kamer en dweil in een S-vorm. Hierdoor zorg je ervoor dat het hele oppervlak van de vloer gereinigd wordt.

Laat de vloer drogen

Laat de vloer na het dweilen drogen. Zet ramen open of zorg dat de vloerverwarming aanstaat, zodat de vloer sneller droogt.

Gebruik geen stoomreiniger

Gebruik geen stoomreiniger om jouw PVC vloer schoon te maken. De hoge temperatuur van de stoom kan de vloer beschadigen.

Veelgestelde vragen over PVC dweilen

1. Moet ik mijn PVC vloer vaker dweilen dan andere vloertypen?

Nee, je hoeft jouw PVC vloer niet vaker te dweilen dan andere vloertypen.

2. Kan ik wel schoonmaakmiddelen gebruiken op mijn PVC vloer?

Nee, het is niet aan te raden om schoonmaakmiddelen te gebruiken op een PVC vloer. Deze middelen kunnen de vloer beschadigen.

3. Kan ik mijn PVC vloer ook stofzuigen?

Ja, je kunt jouw PVC vloer ook stofzuigen. Zorg er wel voor dat je een zachte borstel gebruikt.

4. Kan ik mijn PVC vloer met een dweilmachine schoonmaken?

Nee, het is niet aan te raden om een dweilmachine te gebruiken op een PVC vloer.

5. Wat moet ik doen als er krassen op mijn PVC vloer zitten?

Als er krassen op jouw PVC vloer zitten, kun je deze met een speciaal middel voor PVC vloeren behandelen. Je kunt vragen om advies bij de winkel waar je de vloer hebt gekocht.

Conclusie

Een PVC vloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloertypen. Om zo lang mogelijk van jouw PVC vloer te genieten, is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Gebruik een microvezel dweil en warm water en vermijd schoonmaakmiddelen en stoomreinigers. Laat na het dweilen de vloer goed drogen. Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat jouw PVC vloer lang mooi blijft.

Gerelateerde artikelen

– Schoonmaken van laminaatvloeren: de do’s en don’ts
– Vloerbedekking schoonmaken: tips en tricks
– Parketvloeren schoonmaken: hoe doe je dat?