Niet drogen symbool

Als je wasgoed in de droger stopt terwijl het niet droogbestendig is, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kan het kledingstuk krimpen, vervagen, vervormen of beschadigd raken. Het ‘niet drogen symbool’ helpt je bij het voorkomen van deze problemen. Maar wat betekent dit symbool nou precies en waar moet je op letten? In dit artikel leer je alles over het ‘niet drogen symbool’.

Wat is het ‘niet drogen symbool’?

Het ‘niet drogen symbool’ is een icoontje met een ronde cirkel met daarin een vierkantje met een kruis erdoorheen. Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een kledingstuk niet in de droger mag of alleen op een lage temperatuur gedroogd mag worden. Het symbool wordt ook wel aangeduid als ‘niet trommeldrogen’ of ‘niet in de droger’.

Welke soorten materiaal zijn niet droogbestendig?

Er zijn diverse soorten materiaal die niet droogbestendig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wol, zijde, linnen, katoen en leer. Deze materialen kunnen krimpen, vervagen, vervormen of beschadigd raken als ze in de droger gestopt worden.

Kledingstukken en items met het ‘niet drogen symbool’

Het ‘niet drogen symbool’ dient als waarschuwing voor kledingstukken en items die gevoelig zijn voor beschadiging of verlies van kwaliteit als ze in de droger worden gestopt. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Kasjmieren truien
2. Zijden blouses
3. Linnen jurken
4. Katoenen T-shirts
5. Leren jasjes
6. Badhanddoeken
7. Dekbedovertrekken
8. Gordijnen
9. Jeansbroeken
10. Kinderkleding

Alternatieve manieren om kledingstukken te drogen

Als een kledingstuk het ‘niet drogen symbool’ heeft, betekent dit niet dat je het kledingstuk niet kunt drogen. Er zijn namelijk veel alternatieve manieren om kleding te drogen, zoals:

1. Ophangen aan een waslijn
2. Leg het plat te drogen op een handdoek
3. Droog het op een lage stand in de droger
4. Gebruik een handdoek om het overtollige water te absorberen
5. Hang het kledingstuk op een kledinghanger en laat het aan de lucht drogen

Tips voor het juiste gebruik van het ‘niet drogen symbool’

Het ‘niet drogen symbool’ is belangrijk om te volgen om zo beschadiging of verlies van kwaliteit van kledingstukken te voorkomen. Hieronder enkele tips voor het juiste gebruik van het ‘niet drogen symbool’:

1. Lees altijd de waslabels van kledingstukken
2. Sorteer kledingstukken op droogeigenschappen
3. Laat kledingstukken na het wassen uitlekken
4. Wees voorzichtig met rekken en drogen op een hanger
5. Kies het juiste droogprogramma als u toch kledingstukken in de droger doet

Conclusie

Het ‘niet drogen symbool’ is een belangrijk symbool om ervoor te zorgen dat kledingstukken niet worden beschadigd of hun kwaliteit verliezen bij het drogen. Door het opvolgen van de instructies kan de levensduur van uw kledingstukken worden verlengd. Wees ten slotte altijd voorzichtig en lees de instructies op het waslabel voor het beste resultaat.

Veelgestelde vragen

Wat is het ‘niet drogen symbool’?

Het ‘niet drogen symbool’ is een icoontje met een cirkel met daarin een vierkantje met een kruis erdoorheen. Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een kledingstuk niet in de droger mag.

Welke soorten materiaal zijn niet droogbestendig?

Er zijn diverse soorten materiaal die niet droogbestendig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wol, zijde, linnen, katoen en leer.

Gebruik maken van alternatieve manieren om kleding te drogen

Er zijn veel alternatieve manieren om kleding te drogen, zoals ophangen aan een waslijn of op een handdoek te leggen.

Waarom is het zo belangrijk om het ‘niet drogen symbool’ te volgen?

Het ‘niet drogen symbool’ is belangrijk om ervoor te zorgen dat kledingstukken niet worden beschadigd of verliezen aan kwaliteit bij het drogen in de droger. Door het opvolgen van de instructies kan de levensduur van uw kledingstukken worden verlengd.

Is het beter om kledingstukken buiten te drogen?

Buitendrogen is niet altijd nodig – het hangt af van de situatie en droogtijd. Buitendrogen is soms beter voor delicate oude kleding.

Veelgestelde vragen

Wat is het 'niet drogen symbool'?

Het 'niet drogen symbool' is een icoontje met een cirkel met daarin een vierkantje met een kruis erdoorheen. Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een kledingstuk niet in de droger mag.

Welke soorten materiaal zijn niet droogbestendig?

Er zijn diverse soorten materiaal die niet droogbestendig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wol, zijde, linnen, katoen en leer.

Gebruik maken van alternatieve manieren om kleding te drogen

Er zijn veel alternatieve manieren om kleding te drogen, zoals ophangen aan een waslijn of op een handdoek te leggen.

Waarom is het zo belangrijk om het 'niet drogen symbool' te volgen?

Het 'niet drogen symbool' is belangrijk om ervoor te zorgen dat kledingstukken niet worden beschadigd of verliezen aan kwaliteit bij het drogen in de droger. Door het opvolgen van de instructies kan de levensduur van uw kledingstukken worden verlengd.