Kunstof bad

Het kiezen van het juiste bad kan een uitdaging zijn. Het gaat erom de juiste combinatie van stijl, functionaliteit en kwaliteit te vinden. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over kunststof baden en hoe je het perfecte kunststof bad voor jouw badkamer kunt kiezen.

Wat is een kunststof bad?

Een kunststof bad is een type bad gemaakt van acryl of ABS (acrilonitril-butadieen-styreen) kunststof. Het is populair vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Kunststof baden zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen, kleuren en stijlen, variërend van klassiek tot modern. De afwerking is glad en glanzend, waardoor het bad er luxueus uitziet.

De voordelen van een kunststof bad

– Duurzaamheid: Kunststof baden zijn duurzaam en bestand tegen slijtage, corrosie, vlekken en krassen. Ze behouden hun kleur en glans voor langere tijd in vergelijking met andere materialen.

– Warmtebehoud: Kunststof baden hebben betere isolatie-eigenschappen dan traditionele baden van porselein of gietijzer. Hierdoor blijft het water langer warm en bespaart het energie.

– Comfort: Kunststof baden zijn comfortabel omdat ze warm aanvoelen en niet zo koud zijn als traditionele materialen. Bovendien hebben ze een gladde afwerking en zijn ze minder glad waardoor ze minder gevaarlijk zijn.

– Gemakkelijk te onderhouden: Kunststof baden zijn eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Ze hebben een glad oppervlak waardoor vuil en zeepresten zich minder snel hechten.

– Flexibiliteit: Kunststof baden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende badkamers.

Soorten kunststof baden

– Inbouwbad: Een inbouwbad wordt gemonteerd aan de wanden van de badkamer met behulp van steunen en wordt vaak gecombineerd met een douchegedeelte.

– Vrijstaand bad: Een vrijstaand bad is een op zichzelf staande badkuip en kan worden geplaatst waar je wil. Het biedt een luxe uitstraling en is geschikt voor grote badkamers.

– Baden met whirlpool: Een kunststof bad met whirlpool-systeem biedt extra ontspanning voor het lichaam en vermindert stress.

– Hoekbad: Een hoekbad is geschikt voor kleine badkamers en wordt vaak geplaatst in de hoek van de badkamer.

Tips bij het kiezen van een kunststof bad

– Afmeting: Meet de beschikbare ruimte in de badkamer zorgvuldig voordat je een kunststof bad kiest om te voorkomen dat het te groot is voor de ruimte.

– Stijl: Kies een stijl die past bij de stijl van jouw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad voor een luxe uitstraling.

– Installatie: Zorg ervoor dat je een professional inhuurt om het kunststof bad te installeren om ervoor te zorgen dat het goed wordt geïnstalleerd en veilig is.

– Garantie: Controleer de garantie van het kunststof bad en welke onderdelen inbegrepen zijn.

Conclusie

Een kunststof bad biedt veel voordelen voor jouw badkamer, waaronder duurzaamheid, warmtebehoud en comfort. Er zijn verschillende soorten kunststof baden beschikbaar voor uiteenlopende badkamers. Door het kiezen van de juiste afmetingen, stijl, installatie en garantie kun je het perfecte kunststof bad vinden.

Veelgestelde vragen

Q: Hoe lang gaat een kunststof bad mee?

Een kunststof bad gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en het onderhoud.

Q: Hoe maak ik een kunststof bad schoon?

Een kunststof bad kun je reinigen met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen en harde borstels.

Q: Zijn kunststof baden veilig?

Kunststof baden zijn veilig zolang ze op de juiste manier worden geïnstalleerd. Huur een professional in om het kunststof bad te installeren om ervoor te zorgen dat het goed en veilig wordt geïnstalleerd.

Q: Wat zijn de kosten van een kunststof bad?

De kosten van een kunststof bad variëren afhankelijk van het model en de functionaliteit. De prijzen beginnen bij €300 en kunnen oplopen tot €3.000.

Q: Kan ik een kunststof bad gebruiken voor mijn dagelijkse douche?

Ja, je kunt een kunststof bad gebruiken voor dagelijks douchen. Het wordt aanbevolen om een douchegedeelte te combineren met het kunststof bad om water spatten te voorkomen.