Krassen pvc vloer oma weet raadt

Als je net een gloednieuwe PVC vloer hebt gelegd, is het een teleurstelling om er krassen op te zien. Bovendien kunnen krassen de levensduur van je vloer verkorten. Maar wees niet bang, want Oma heeft een paar tips om krassen te verminderen en te voorkomen op je PVC vloer.

Waarom zijn PVC vloeren gevoelig voor krassen?

PVC vloeren zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ze zijn ook gevoelig voor krassen. De hoge glansafwerking op de vloer kan gemakkelijk beschadigd raken door zand, harde schoenen en zelfs sommige meubelpoten. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om krassen te voorkomen.

De preventieve maatregel – Plaats viltdoppen onder meubels

Een eenvoudige en goedkope manier om krassen op je PVC vloer te voorkomen, is door onder elk meubelstuk viltdoppen te plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen, is de doppen op de benen van je tafel, stoelen, bank en andere meubels plakken. Zo kunnen de meubelpoten geen krassen of strepen op de vloer maken. Zorg er wel voor dat de doppen stevig vastzitten, zodat ze niet loskomen.

Schoonmaaktips van Oma

PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Maar als het gaat om krassen, zijn er bepaalde schoonmaakmiddelen en methoden die je beter kunt vermijden. In plaats daarvan raadt Oma de volgende middelen aan.

Gebruik geen schuurmiddelen

Schuurmiddelen kunnen krassen veroorzaken op je PVC vloer. Het is daarom beter om geen schurende reinigingsmiddelen te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek of mop om vlekken te verwijderen. Een mengsel van warm water en een paar druppels afwasmiddel is voldoende om je vloer schoon te maken.

Voorkom zanderige vloeren

Zand kan schade aan je PVC vloer toebrengen. Plaats een deurmat bij de ingang van je huis om te voorkomen dat het zand en vuil van buiten naar binnen komt. Hierdoor blijft het grootste deel van het vuil op de mat en niet op de vloer.

Klittenband zijn vrienden, geen vijanden

Klittenband is een ander voorwerp dat gemakkelijk krassen kan veroorzaken. Plak nooit rechtstreeks klittenband op je PVC vloer. Gebruik in plaats daarvan plakband om het klittenband op zijn plaats te houden.

Verwijderen van krassen

Als je toch krassen op je PVC vloer hebt, is er geen reden tot paniek. Er zijn enkele methoden om krassen te verwijderen of te minimaliseren.

Maak gebruik van olie

Breng olie aan op de houten steel van een tandenborstel. Wrijf daarna zachtjes over de krassen. Laat de olie 10-15 minuten intrekken. Veeg het daarna schoon met een zachte, vochtige doek.

Vermijd hitte en stoom

Krassen gevuld met kleurpasta kunnen ook worden verwijderd door zachtjes over de krassen te wrijven met een doek die bevochtigd is met een mengsel van water en schoonmaakazijn. Gebruik nooit stoom of hitte om krassen op je PVC vloer te verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat het PVC smelt.

Gratis bonus tips van Oma

– Voor extra bescherming kan je periodiek een PVC vloerwas toepassen.
– Gebruik altijd zachte en absorberende doeken om je vloer te dweilen om krassen te voorkomen.
– Vloeibare schoonmaakmiddelen of reinigingsmiddelen in sprayvorm kan je het beste vermijden.

Conclusie

Het is niet nodig om je zorgen te maken als je krassen hebt op je PVC vloer. Diverse preventieve maatregelen en tips van Oma kunnen je helpen om krassen te verwijderen of te voorkomen.houd deze tips in gedachten bij het plaatsen van meubilair, schoonmaken en het verwijderen van krassen. Op deze manier kun je je PVC vloer mooi en glanzend houden voor vele jaren.

Veelgestelde vragen

1. Kan je een PVC vloer schuren om krassen te verwijderen?
PVC vloeren zijn niet geschikt om te schuren. Dit kan leiden tot meer schade aan de vloer.

2. Hoe vaak moet ik mijn PVC vloer dweilen?
Het is aan te raden je PVC vloer minstens één keer per week met een zachte, vochtige doek te dweilen om stof en vuil te verwijderen.

3. Kan ik de vloerwax van mijn PVC-vloer verwijderen?
Ja, je kunt de vloerwas van je PVC-vloer verwijderen door gebruik te maken van een mild reinigingsmiddel en warm water. Zorg er wel voor dat je de vloer nadien goed naspoelt met schoon water.

4. Kan ik glimmende PVC vloeren gebruiken in vochtige ruimtes?
Ja, glimmende PVC vloeren zijn waterdicht en kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes.

5. Kan je een PVC vloer polijsten?
Een PVC-vloer kan worden gepolijst met vloerpolijstproducten en -apparatuur. Maar dit moet gedaan worden door een professionele schoonmaakservice.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn PVC vloeren gevoelig voor krassen?

PVC vloeren zijn gevoelig voor krassen vanwege de hoge glansafwerking die gemakkelijk beschadigd kan raken door zand, harde schoenen en meubelpoten.

Wat is de preventieve maatregel om krassen op een PVC vloer te voorkomen?

Om krassen op een PVC vloer te voorkomen, kan je viltdoppen onder meubels plaatsen om te voorkomen dat meubelpoten krassen of strepen maken op de vloer.

Welke schoonmaaktips raadt Oma aan voor het onderhouden van een PVC vloer?

Oma raadt aan geen schuurmiddelen te gebruiken, zanderige vloeren te voorkomen door een deurmat te plaatsen, en klittenband nooit direct op de vloer te plakken.

Hoe kan je krassen op een PVC vloer verwijderen?

Krassen op PVC vloeren kunnen behandeld worden door olie aan te brengen op een tandenborstel en zachtjes over de krassen te wrijven, of door ze te vullen met kleurpasta.

Wat zijn enkele gratis bonus tips van Oma om krassen op een PVC vloer te verminderen?

Enkele bonus tips zijn periodiek PVC vloerwas toepassen voor extra bescherming, zachte en absorberende doeken gebruiken bij het dweilen, en vloeibare schoonmaakmiddelen vermijden.