Kledingstuk 4 letters

Of je nu een kruiswoordpuzzel oplost of gewoon op zoek bent naar een bepaald kledingstuk, soms kan het een uitdaging zijn om te bedenken welk kledingstuk vier letters heeft. Gelukkig zijn er meer opties dan je denkt. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de meest voorkomende kledingstukken die uit vier letters bestaan.

Jurk

Een jurk is een kledingstuk dat vaak door vrouwen wordt gedragen en uit één stuk bestaat. Afhankelijk van het seizoen en de gelegenheid, kan een jurk kort of lang zijn en variëren in stijl.

Rok

Een rok is een kledingstuk dat om de taille gedragen wordt en tot op de knieën of enkels valt. Net als bij de jurk, zijn er ook veel verschillende soorten rokken van verschillende lengtes en stijlen.

Broek

Een broek is een kledingstuk dat de benen bedekt en tot op of net onder de taille zit. Dit veelzijdige kledingstuk komt voor in diverse modellen, zoals de skinny of baggy jeans.

Pak

Een pak is een kledingcombinatie bestaande uit een jasje en een broek of (minder vaak) een rok. Dit kledingstuk wordt meestal gedragen bij formele gelegenheden zoals bruiloften en zakelijke evenementen.

Jas

Een jas is een kledingstuk dat bedoeld is om het lichaam te beschermen tegen de kou. Dit kledingstuk kan varieren in grootte, lengte en voering.

Hoed

Een hoed is een kledingstuk dat op het hoofd wordt gedragen en verschillende functies kan hebben, zoals het beschermen van de ogen tegen de zon of het dragen om er modieus uit te zien.

Pet

Een pet is een soort hoed die vaak van stof is gemaakt en om het hoofd past. Pid de voorkeur wordt een pet meer casual gedragen, tegenover een hoed.

Sjaal

Een sjaal is een lang stuk stof dat om de nek wordt gewikkeld om het lichaam warm te houden. Een sjaal kan ook ter decoratie worden gedragen.

Mant

Een mant is een lange, wijde mantel of cape die vaak door vrouwen als bovenkleding wordt gedragen.

Toga

Een toga is een traditioneel Romeins kledingstuk dat uit een enkel stuk stof bestaat dat om het lichaam is gewikkeld. Het wordt vaak gebruikt in kostuumontwerpen.

Niqa

Een niqa is een gezichtssluier die soms door moslimvrouwen wordt gedragen als een religieus kledingstuk.

Caftan

Een caftan is een lang, mouwloos kledingstuk dat oorspronkelijk werd gedragen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het wordt meestal gedragen met een riem om de taille.

Kimono

Een kimono is een traditionele Japanse jurk met losse mouwen en een riem om de taille. Het wordt vaak gedragen voor speciale gelegenheden en festivals.

Capi

Een capi is een soort poncho gemaakt van zware wol of katoen en wordt traditioneel gedragen door de Andes indianen.

Met deze lijst heb je de meest voorkomende opties voor kledingstukken van vier letters. Of je nu een kruiswoordpuzzel oplost of op zoek bent naar een specifiek kledingstuk, met deze lijst kun je met zekerheid zeggen welke opties er zijn.