Gevel reinigen kosten

Een schone gevel zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van je huis of bedrijfspand, het draagt ook bij aan de duurzaamheid van de gevel en voorkomt schade. Maar hoeveel kost het eigenlijk om een gevel te laten reinigen? In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten en geven we antwoord op veelgestelde vragen over het reinigen van gevels.

Wat is gevelreiniging?

Voordat we de kosten gaan bespreken, is het belangrijk om te weten wat gevelreiniging inhoudt. Gevelreiniging is het schoonmaken van de buitenkant van een gebouw. Hierbij worden verschillende reinigingsmethodes gebruikt, zoals stoomreiniging, zandstralen, chemische reiniging en hogedrukreiniging. Het doel van gevelreiniging is om vuil, mos, algen en andere verontreinigingen te verwijderen en de gevel weer als nieuw te laten uitzien.

Factoren die de kosten van gevelreiniging bepalen

De kosten van gevelreiniging zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type reinigingsmethode, de bereikbaarheid van de gevel en de staat van de gevel. Hieronder bespreken we deze factoren in meer detail.

Grootte van de gevel

De grootte van de gevel is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van gevelreiniging. Hoe groter de gevel, hoe hoger de kosten zullen zijn. Gevelreiniging wordt meestal berekend per vierkante meter.

Type reinigingsmethode

Er zijn verschillende soorten reinigingsmethodes die gebruikt kunnen worden bij gevelreiniging. Elk type methode heeft zijn eigen prijskaartje. Stoomreiniging en zandstralen zijn bijvoorbeeld duurder dan hogedrukreiniging.

Bereikbaarheid van de gevel

Als de gevel van een gebouw moeilijk bereikbaar is, kan het zijn dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van speciale apparatuur, zoals een hoogwerker.

Staat van de gevel

Als de gevel in slechte staat is, kan het zijn dat er extra werk nodig is om deze schoon te maken. Bijvoorbeeld als er scheuren of beschadigingen zijn die eerst gerepareerd moeten worden voordat de gevel gereinigd kan worden.

Hoeveel kost gevelreiniging?

De kosten van gevelreiniging variëren sterk en zijn afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Gemiddeld kan gevelreiniging tussen de €5 en €15 per vierkante meter kosten. Voor grotere gevels, die lastig bereikbaar zijn en in slechte staat verkeren, kunnen de kosten oplopen tot wel €30 per vierkante meter.

Veelgestelde vragen over gevelreiniging

1. Is gevelreiniging duur?

De kosten van gevelreiniging kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Dit hangt af van de grootte en staat van de gevel, het type reinigingsmethode en de bereikbaarheid van de gevel. Het is dus niet altijd duur om een gevel te laten reinigen.

2. Kan ik zelf mijn gevel reinigen?

Het is mogelijk om zelf de gevel te reinigen, maar dit raden wij af. Het reinigen van een gevel vereist professionele apparatuur en kennis. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn om op hoogte te werken zonder de juiste veiligheidsmaatregelen.

3. Is gevelreiniging schadelijk voor de gevel?

Gevelreiniging kan de gevel beschadigen als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen dat de juiste reinigingsmethode gebruikt en de staat van de gevel vooraf goed inspecteert.

4. Hoe vaak moet ik mijn gevel laten reinigen?

Hoe vaak je de gevel moet laten reinigen, hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van vervuiling en het type gevel. Over het algemeen wordt aangeraden om de gevel eens in de vijf tot tien jaar te laten reinigen.

5. Is gevelreiniging milieuvriendelijk?

Gevelreiniging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waarvan sommige milieuvriendelijker zijn dan andere. Het is dus belangrijk om een bedrijf te kiezen dat gebruik maakt van milieuvriendelijke reinigingsmethodes, zoals stoomreiniging.

Conclusie

Gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van onderhoud aan je huis of bedrijfspand. De kosten van gevelreiniging zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type reinigingsmethode en de bereikbaarheid van de gevel. Gemiddeld kost gevelreiniging tussen de €5 en €15 per vierkante meter, maar dit kan oplopen tot wel €30 per vierkante meter voor grotere gevels in slechte staat. Laat gevelreiniging altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf om schade aan de gevel te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is het schoonmaken van de buitenkant van een gebouw om vuil, mos, algen en andere verontreinigingen te verwijderen en de gevel weer als nieuw te laten uitzien.

Wat zijn de factoren die de kosten van gevelreiniging bepalen?

De kosten van gevelreiniging worden beïnvloed door de grootte van de gevel, het type reinigingsmethode, de bereikbaarheid van de gevel en de staat van de gevel.

Hoeveel kost gevelreiniging gemiddeld?

Gemiddeld kan gevelreiniging tussen de €5 en €15 per vierkante meter kosten, maar voor grotere gevels in slechte staat kan dit oplopen tot wel €30 per vierkante meter.

Is gevelreiniging duur?

De kosten van gevelreiniging variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte en staat van de gevel, het type reinigingsmethode en de bereikbaarheid. Het kan enkele honderden tot enkele duizenden euro's kosten.

Kan ik zelf mijn gevel reinigen?

Het is mogelijk, maar niet aan te raden. Gevelreiniging vereist professionele apparatuur en kennis, en werken op hoogte zonder de juiste veiligheidsmaatregelen kan gevaarlijk zijn.

Is gevelreiniging schadelijk voor de gevel?

Gevelreiniging kan de gevel beschadigen als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Hoe vaak moet ik mijn gevel laten reinigen?

Hoe vaak de gevel gereinigd moet worden is afhankelijk van factoren zoals de mate van vervuiling en het type gevel. Over het algemeen wordt aangeraden om dit eens in de vijf tot tien jaar te doen.

Is gevelreiniging milieuvriendelijk?

Gevelreiniging kan op verschillende manieren worden gedaan, waarbij sommige methoden milieuvriendelijker zijn dan andere. Kies daarom een bedrijf dat gebruik maakt van milieuvriendelijke reinigingsmethodes.