Bril schoonmaken met dreft

Bril Schoonmaken met Dreft: Tips & Tricks

Als dragers van zowel een bril als contactlenzen, begrijpen we hoe belangrijk het is om onze brillen schoon te houden. Het is niet alleen belangrijk voor onze persoonlijke hygiëne, maar het verzekert ons ook van een scherp zicht. Brilglazen zijn echter gevoelig voor vlekken, vuil, en vingerafdrukken, en soms ben je niet in staat om te reinigen met een brilreiniger of microvezeldoekje. Wist je dat je hierbij ook Dreft afwasmiddel kunt gebruiken? In dit artikel delen we enkele tips en tricks over het schoonmaken van een bril met Dreft.

Waarom Dreft?

Voordat we ingaan op het schoonmaken van je bril met Dreft, is het belangrijk om te weten waarom Dreft een goede optie is. Ten eerste, het is mild en delicaat. Dreft is een afwasmiddel dat vaak wordt gebruikt voor het reinigen van babyflesjes, fijne porseleinen borden en andere gevoelige items. Daarom is het een veilige optie om te gebruiken voor het schoonmaken van je bril. Het laat geen krassen achter op het glas en het zal de coating van je bril niet beschadigen.

Hoe maak je je bril schoon met Dreft?

Om je bril schoon te maken met Dreft, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Neem een kleine hoeveelheid Dreft en doe het in een kom met warm water.
2. Roer het mengsel goed door elkaar.
3. Dompel je bril onder in het mengsel en laat het enkele minuten intrekken.
4. Haal je bril uit het mengsel en spoel het af met warm water.
5. Droog het af en veeg het schoon met een zachte microvezeldoek.

Tips & Tricks

– Gebruik alleen een kleine hoeveelheid Dreft. Het afwasmiddel is zeer geconcentreerd en een kleine hoeveelheid is voldoende om je bril schoon te maken.
– Gebruik geen heet water om je bril schoon te maken. Dit kan krassen op het glas veroorzaken en kan de coating beschadigen.
– Gebruik geen papieren handdoeken om je bril af te drogen. Deze zijn vaak gemaakt van ruw papier en kunnen krassen achterlaten op de glazen.

Veelgestelde vragen

V: Kan ik elke variant van Dreft gebruiken?
A: Het wordt aanbevolen om een milde variant van Dreft te gebruiken, zoals de ‘Sensitive’ of ‘Original’ variant. Vermijd de Citroencocktail of andere alternatieve varianten.

V: Kan ik mijn bril direct onder de kraan schoonmaken met Dreft?
A: Nee, het is belangrijk om een mengsel te maken met warm water en Dreft voordat je je bril eronder dompelt.

V: Hoe vaak moet ik mijn bril reinigen met Dreft?
A: Het wordt aanbevolen om je bril minstens één keer per week te reinigen met Dreft.

V: Kan ik Dreft gebruiken om mijn contactschoon te maken?
A: Nee, Dreft is te sterk voor contactlenzen. Gebruik een reiniger die speciaal is ontworpen voor contactlenzen.

V: Kan ik Dreft gebruiken op zonnebrilglazen?
A: Ja, je kunt Dreft gebruiken om zonnebrilglazen te reinigen. Zorg ervoor dat de zonnebril geen anti-reflecterende coating heeft voordat je het mengsel gebruikt om krassen te voorkomen.

Conclusie

Je weet nu hoe je je bril schoon kunt maken met Dreft. Het is een snelle, eenvoudige en veilige optie om je bril zo goed als nieuw te laten lijken. Gebruik deze tips en tricks om je bril schoon te maken en de levensduur van je bril te verlengen.