Baking soda kruidvat

Als schoonmaakexpert ben ik verzot op baking soda, en met mij steeds meer mensen. En waar kun je baking soda nu beter halen dan bij de drogist? Kruidvat heeft baking soda van hun eigen merk, wat betekent dat je een voortreffelijk product in huis haalt voor een aantrekkelijke prijs.

Wat is baking soda?

Baking soda, ook wel natriumbicarbonaat genoemd, wordt al jarenlang in de keuken gebruikt. Het is een wit poeder dat zure en basische stoffen neutraliseert. Hierdoor gaat het onder andere nare geurtjes tegen. Maar wist je dat je hiermee ook ontzettend goed je huis kunt schoonmaken?

Baking soda gebruiken in de badkamer

Heb je last van vuile voegen in de badkamer, gooi dan wat baking soda op een borstel en boen de voegen hiermee schoon. Hetzelfde geldt voor tegels en douchedeuren.

Bij Kruidvat verkopen ze bovendien een allesreiniger met baking soda in hun eigen merklijn. Deze is zeer geschikt om de wasbakken, badkuip en zelfs de wc mee schoon te maken.

Baking soda gebruiken in de keuken

Ook in de keuken is baking soda niet weg te denken. Het wordt niet alleen in recepten gebruikt om deeg te laten rijzen, maar ook om aangekoekte pannen en roosters schoon te maken. Bij Kruidvat verkopen ze eveneens speciale ovenreinigers met baking soda in hun eigen merklijn.

Baking soda voor de was

Het is een feit dat witgom eruit gaat halen van wit textiel. Maar wist je dat je dit effect ook bereikt door baking soda toe te voegen aan de was? Daarnaast kun je een scheutje baking soda toevoegen aan elke wasbeurt voor extra frisheid en een zachtere was.

Baking soda voor persoonlijke verzorging

Tot slot kan baking soda ook gebruikt worden voor persoonlijke verzorging. Een kleine hoeveelheid baking soda kan toegevoegd worden aan je tandpasta voor extra witte tanden. Ook kun je met baking soda in combinatie met kokosolie zelf tandpasta maken.

Conclusie

Baking soda is een echte alleskunner en onmisbaar in elk huishouden. Het is niet alleen goedkoop en natuurlijk, maar ook erg effectief in de schoonmaak en persoonlijke verzorging. De Kruidvat baking soda van hun eigen merk is een voortreffelijk product voor een scherpe prijs en raad ik dan ook zeker aan.

Veelgestelde vragen

1. Is baking soda hetzelfde als bakpoeder?
Nee, baking soda en bakpoeder zijn verschillende producten. Bakpoeder bevat namelijk ook wijnsteen of citroenzuur.

2. Is baking soda milieuvriendelijk?
Ja, baking soda is milieuvriendelijk omdat het natuurlijk is en biologisch afbreekbaar.

3. Kan baking soda gebruikt worden om te ontstoppen?
Ja, je kunt baking soda gebruiken om bijvoorbeeld een afvoer te ontstoppen. Giet wat baking soda en azijn in de afvoer en spoel het daarna door met kokend water.

4. Kan baking soda samen met azijn gebruikt worden?
Ja, bijvoorbeeld voor het ontstoppen van een afvoer. Let er wel op dat je de twee slechts kort bij elkaar doet, omdat anders het schuim te hevig kan worden.

5. Kun je baking soda gebruiken om stof op te frissen?
Ja, door wat baking soda op textiel te strooien kun je de stof opfrissen en nare geurtjes laten verdwijnen. Laat het wel even intrekken en borstel daarna het residu er vanaf.