Siemens warmtepompdroger

Siemens is een Duits conglomeraat, dat in 1847 werd opgericht en met name actief is in de elektrotechniek en de elektronica. Het is in vele sectoren actief. Siemens bouwt onder meer ook elektrische treinlocomotieven en windmolens.

Wat betreft consumentensector kan het productaanbod onder de merknaam Siemens worden opgedeeld in:

 • Koken en bakken
 • Koelen
 • Vaatwassen
 • Koffiemachines
 • Stofzuigers
 • Voedselbereiding
 • Wassen, drogen en strijken

De warmtepompdroger is een wasdroger en valt dus in de laatste groep.

Siemens wasdrogers

Op het gebied van wasdrogers biedt Siemens condens- en warmtepompdrogers. Hoewel we het hier met name over de warmtepompdrogers hebben, wijden we toch een paar woorden aan de condensdroger. De voornaamste reden is dat we dan die twee typen wasdrogers met elkaar kunnen vergelijken.

De condensdroger

De condensdroger bezit een verwarmingselement. Door de warmte daarvan verdampt de vochtigheid uit de kleding. Die vochtigheid condenseert en het condens wordt in een bak verzameld. Die bak dient te worden geleegd als die vol is. Dat is niet nodig als je de droger rechtstreeks op een waterafvoer kunt aansluiten. De condensdrogers zijn niet duur in de aanschaf, maar hebben verhoudingsgewijs een hoog energieverbruik. Als dit type droger aanstaat, dan is een goede ventilatie in de ruimte waarin die staat erg belangrijk.

De warmtepompdroger

Warmtepompdrogers zijn het meest energiezuinig van de diverse typen drogers. Behalve de warmtepomp- en condensdroger bestaan er nog de luchtafvoer- en de gasdroger. De twee laatstgenoemde types levert Siemens niet en daarom komen ze hier verder niet aan de orde. In vergelijking tot de condensdroger is warmtepompdroger tussen de 50% en 70% zuiniger met stroom. Dat komt doordat de warme lucht circuleert en dus niet telkens weer hoeft te worden opgewarmd. Ze zijn duurder in de aanschaf dan de condensdroger, maar het prijsverschil kan je door het lagere stroomverbruik terugverdienen. De warmte in een warmtepompdroger is lager dan van een condensdroger, waardoor het droogproces langer duurt. Als je haast hebt, is een condensdroger dus beter. De ruimte waarin een warmtepompdroger draait, wordt daardoor amper beïnvloedt en deze droger kan je daarom op meer plekken neerzetten.

Kenmerken van de Siemens warmtepompdroger

Siemens warmtepompdrogers hebben enige handige technische snufjes. We praten dan onder meer over:

 • intelligentCleaning
  Met intelligentCleaning kan je zonder het pluisfilter schoon te maken tot 20 droogbeurten doen.
 • Home Connect
  Siemens biedt een app waarmee op afstand een droger kan bedienen. Je hoeft er niet eens voor thuis te zijn.
 • intelligentDry
  intelligentDry selecteert automatisch het beste droogprogramma met behulp van gegevens over de gebruikte wasmachine.
 • smartFinish
  Door het smartFinish-programma, dat is voor het drogen van overhemden, shirts en pakken, vermindert het aantal grote vouwen en kreukels in die kledingstukken.

Leave a Reply