Reis strijkijzer

Ga je binnenkort voor een langere periode op vakantie, maar wil je er wel altijd zeker van zijn dat je er mooi en verzorgd bij kun lopen? Of ben je voor je werk regelmatig in het buitenland te vinden? In beide gevallen mag een goede reis strijkijzer natuurlijk niet ontbreken bij je in de koffer. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met vergelijken? Wij helpen je op weg met deze handige kopersgids voor een reis strijkijzer.

Let met name op de kwaliteit van de zool van een reis strijkijzer

Let tijdens het vergelijken met name op de kwaliteit van de zool van een reis strijkijzer. Het belangrijkste waar je op moet letten, is dat de onderkant breed en spits is als het aankomt op de vorm. De kwaliteit van de zool van zowel droogstrijkijzers als van stoomstrijkijzers moet in de best mogelijke kwaliteit verkrijgbaar zijn. Door te kiezen voor een brede en spitse onderkant, weet je altijd zeker dat je veel stof tegelijk kunt strijken. Ook is het net even wat makkelijker om de hoekjes van de stof te bereiken.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de zool gemaakt is van een stevig materiaal, waardoor krassen kunnen worden voorkomen. Ook is het van groot belang dat het materiaal in staat is om warmte goed te geleiden tijdens het strijken. Idealiter haal je een reis strijkijzer in huis met een zool die keramisch is.

Een kwalitatief goed antikalksysteem voor stoomstrijkijzers

Een kwalitatief goed antikalksysteem voor stoomstrijkijzers is van cruciaal belang. In een speciaal kalkreservoir worden de kalkdeeltjes opgevangen. Er bestaan ook reis strijkijzers die de kalkdeeltjes zelf weg kunnen spoelen. Deze modellen beschikken over een zelfreinigend antikalksysteem.

De stoomafgifte moet constant blijven

De stoomafgifte van de reis strijkijzers moet constant blijven. Je voorkomt hierdoor de kans op het ontstaan van natte vlekken. Ook weet je zeker dat het water netjes op een constante manier kan worden verdeeld. Bij de meeste modellen kun je zelf instellen wat de gewenste hoeveelheid stoom moet zijn.

Kies voor een gemakkelijk uitneembaar en klein reservoir

Kies voor een gemakkelijk uitneembaar en klein reservoir. Veel mensen kiezen ervoor om een strijkijzer met een klein reservoir aan te schaffen. Hierdoor moet je het reservoir wel wat vaker bij gaan vullen met water, maar je kunt wel aanzienlijk besparen op gewicht en op ruimte in de koffer. Ook is het strijkijzer vele malen makkelijker in gebruik. Zoek bijvoorbeeld naar een strijkijzer met een druppelstof functie. Hierdoor voorkom je altijd dat er water kan lekker over het wasgoed.

Leave a Reply