Miele condensdroger

Miele is van oorsprong een Duitse machinefabriek die vooral bekend is geworden door zijn uitstekende huishoudelijke apparaten. Carl Miele en Reinhard Zinkann zijn in 1899 begonnen met de productie van melk- en botermachines. In 1907 verhuisde het concern naar Gütersloh. Daar werden een korte tijd later door Miele ook auto’s en rijwielen gemaakt. Ook werden jaren later bromfietsen en lichte motorfietsen vervaardigd. In de jaren vijftig behoorde Miele tot een van de grootste leveranciers van lichte motorfietsen in Duitsland. Vanaf 1960 is men zich meer gaan toeleggen op het maken van huishoudelijke apparaten waaronder stofzuigers, wasmachines, koelkasten en drogers. Het vervaardigen van de huishoudelijke apparatuur werd een groot succes. De slagzin “Miele, er is geen betere” werd een doorslaand succes. Miele werd bekend, omdat het wel een duurder product leverde, dan andere concurrenten, maar dat ze onverslijtbaar waren en dus ook op den duur goedkoper.

Keuze uit de drogers

Wanneer je een droger wilt uitkiezen, heb je in principe de keus  uit drie verschillende soorten. Je kunt er een nemen met een buitenafvoer, een condensdroger en een met een warmtepomp.

Een droger met een buitenafvoer

Wanneer je een droger neemt die voorzien is van een rechtstreekse buitenafvoer, kies je zeker niet voor de goedkoopste voor wat betreft het energieverbruik. Een droger met een rechtstreekse buitenafvoer is voorzien van een element die warmte afgeeft en dit de trommel inblaast, waar het vochtige wasgoed zich bevindt. De warme lucht zal het vochtige wasgoed verwarmen waardoor het vocht zal verdampen. Dit warme vocht en lucht zal rechtstreeks naar buiten worden geblazen. Hierdoor gaat er veel energie verloren.

Een condensdroger

Als je een condensdroger vergelijkt met een afvoerdroger, dan kun je zeggen dat de afvoerdrogers het wasgoed sneller drogen dan condensdrogers. Er zijn de laatste jaren steeds weer nieuwe ontwikkelingen waardoor ook de onderlinge verschillen tussen de drogers   steeds kleiner worden. Bij een condensdroger zal het vocht dat door de verdamping ontstaat niet zoals bij een droger met een rechtstreekse afvoer naar buiten blazen. Het vocht wordt hierbij neergeslagen en zal condenseren. Dit vocht kan afgevoerd worden via de afvoerslang van de wasmachine of opvangbak van de droger. Het verwarmingselement zal bij een condensdroger, wanneer hij gaat drogen een hoge temperatuur bereiken.  Hierdoor wordt een snelle droogtijd bereikt. Wanneer je deze methode vergelijkt met een warmtepompdroger, dan zal je wasgoed eerder droog worden. Door de hoge temperatuur waarmee een condensdroger werkt, zullen je kleren sneller slijten.

Een warmtepompdroger

Doordat een warmtepompdroger zijn lucht hergebruikt, is het de zuinigste droger als we naar het energieverbruik kijken. De warme lucht wordt steeds weer de trommel ingeblazen.

Hoe lang gaat een droger mee in de praktijk?

We kunnen ervan uitgaan dat ook een wasdroger van Miele ongeveer 2500 droogbeurten zal meegaan. Omdat een Miele er een is van een uitzonderlijke goed kwaliteit, zal deze de 2500 droogbeurten hoogstwaarschijnlijk zeker overtreffen. Welke wasdroger je uiteindelijk gaat kopen, is afhankelijk van de eisen die je aan de droger stelt. Wanneer je geen gebruik kunt maken van een rechtstreekse buitenafvoer, dan ben je op een condens- of warmtepompdroger aangewezen. Wanneer je daarbij een droger neemt van het merk Miele, dan weet je zeker dat je er lang gebruikt van kunt maken.

Leave a Reply