Leifheit dweil

Leifheit dweil

Ongewild neem je altijd viezigheid mee je leefruimte in. Ook al trek je bij de deur je schoenen uit, er zal toch regelmatig gezogen en gedweild moeten worden. Regen, modder en dierenpoten zorgen voor steeds weer nieuwe aanwas aan je mooie schone vloer.

Hoe vaak moet je de vloer dweilen?

Het hangt van de gezinsgrootte, huisdieren en of je heel precies bent af, hoe vaak je moet dweilen. Vooral huisdieren spelen een grote rol bij het schoonhouden van de vloer. Wanneer iedereen zijn schoenen uitdoet en je de pootjes van je hond afveegt, is dweilen echt niet dagelijks nodig. Je zult gemiddeld twee maal per week een dweilbeurt aan je vloer moeten besteden. Zo houd je de boel lekker schoon en hygiënisch. Heb je een grote hond die overal doorheen banjert, dan zijn er meer dweilbeurten nodig.

Geen huisdieren? Dan zal er gemiddeld toch een aantal keren per maand moeten worden gedweild. Stof en roetdeeltjes hechten zich gemakkelijk op je laminaat of plavuizenvloer en zorgen ervoor dat de vloer vervuild. Stofzuigen is in deze een bezigheid die zeker een keer of drie per week nodig is. Heb je een goede stofzuiger dan is in een huis zonder huisdieren en kinderen een maandelijkse dweilbeurt echt wel voldoende.

Hoe begin je…

Allereerst ga je de vloer goed stofzuigen. Vuil en zand worden in ieder geval zo verwijderd. Dan maak je een sopje van warm water met een schoonmaakmiddel. Pak je Leifheit Profi vloerwisser met 140 cm lange steel en gebruik daarbij de speciale overtrekken om te dweilen. De vloerwisser is ideaal om er droog en nat mee te werken. Met het 360 graden draaiende scharnier kom je gemakkelijk onder kasten en bedden.

Leifheit

Leifheit produceert huishoudelijke producten in heel Europa en is één van de meest toonaangevende bedrijven op dit gebied. Kwaliteit zorgt voor hoogstaande producten die het huishouden gemakkelijker maken. Gebruikscomfort en gemak staan hoog in het vaandel bij Leifheit.

Gebruik een natuurlijk schoonmaakmiddel!

Een natuurlijk schoonmaakmiddel kan voor veel soorten vloeren worden gebruikt. Een houten vloer is goed schoon te krijgen met de ouderwetse groene zeep. Je sopje moet regelmatig worden ververst en de emmer zet je op een strategisch punt.

Tips

Systematisch dweilen is belangrijk om een écht schone vloer te krijgen. Begin zo ver mogelijk bij je emmer sop vandaan en dweil vanuit deze hoek naar de plek waar het sopje staat. Probeer in ieder geval niet over nét gedweilde stukken te lopen. Wanneer de vloer droog is zie je altijd je voetstappen.

Geen schoenen aantrekken tijdens het dweilen maar pantoffels o.i.d. waar je niet mee buiten komt. Regelmatig de dweil uitwringen.

Leifheit Profi XL Mobile emmer met pers en wieltjes

Moeten er grote oppervlakken worden gedweild, dan is de Leifheit emmer met persopzet ideaal om mee te werken. Zonder krachtsinspanning kan de dweil regelmatig worden uitgewrongen. Er zitten handige wieltjes onder de emmer, waardoor je deze gemakkelijk door de ruimte kunt rollen.

Deze pers wordt geleverd zonder een vloerwisser. Door gebruik te maken van de voetbediening is het onnodig om met je handen het vieze water aan te raken. Tevens hoef je met dit apparaat niet te bukken.

Laminaatvloer dweilen

Heb je een druk huishouden met kinderen en huisdieren, dan is een laminaatvloer de meest aangewezen vloer. Laminaat neemt geen vuil en vocht op en is  gemakkelijk in onderhoud. Dagelijks stofzuigen is een must met een druk huishouden. Regelmatig een flinke dweilbeurt met de juiste middelen houdt de vloer schoon en hygiënisch. Ga in ieder geval nooit aan de slag met azijn, schuurmiddel of chloor. Dit beschadigd de vloer en laat krassen achter. Het is eigenlijk voldoende om met gewoon heet water te dweilen. Doe dit echter niet te nat.

Zet ramen en deuren open om zo goed mogelijk te ventileren en de vloer snel te laten drogen. Loop niet over een vochtige vloer, je krijgt daardoor lelijke vlekken.

Houten vloer dweilen

Een houten vloer blijft mooi door regelmatig te reinigen. Voordat je begint met dweilen is het belangrijk om eerst te stofzuigen. Het beste is om dit met een parketborstel te doen. Schoonmaakmiddelen die agressief zijn, nooit gebruiken! Schaf een juiste houtreiniger aan. Er zijn olie- en hardwaxvloeren. Beiden hebben een andere behandeling nodig. Ook een gelakte houten vloer is gebaat bij een schoonmaakmiddel speciaal voor lakvloeren. Vlekken zo snel mogelijk verwijderen. Pak regelmatig even schoon sopwater. Met vuil water zorg je ervoor dat de viezigheid blijft liggen en het zal zich verspreiden over je schone vloer.

Door wekelijks te dweilen blijft de vloer in conditie. Groene zeep kan prima voor een houten vloer worden gebruikt. Driehoek zeep past perfect bij hout omdat dit natuurlijke ingrediënten bevat. Je kunt met groene zeep je vloer niet beschadigen, het zorgt zelfs voor een beschermend laagje.

Pas op bij een houten vloer met teveel aan water. Dweil een geolied parket altijd met een product, anders wordt de beschermende laag weggevaagd. Gebruik altijd een voedend product zoals Woca natuurzeep.

Plavuizen dweilen

Heb je een hoogglans plavuizen vloer dan vergt dit best wel wat onderhoud. Glanzende vloeren laten het vuil zien. Een matte plavuizenvloer is gemakkelijker in onderhoud. Ga nooit met groene zeep op een plavuizen vloer. Je krijgt dan snel een streperig en vlekkerig effect. Plavuizen vloeren moeten worden gedweild met goed gedoseerd schoonmaakmiddel.

Een plavuizen vloer is gebaat bij de juiste dweil. Leifheit Sensitive is een microvezeldoek die geschikt is om plavuizen te reinigen. Microvezels zorgen er voor dat er minder vocht wordt opgenomen. Zo kan je vloer nooit te nat worden gedweild. Doe deze vloerwisserovertrek gewoon in de wasmachine maar gebruik geen wasverzachter en gooi hem niet in de droger. De microvezels zullen daardoor hun werkzaamheid verliezen.