Inventum vaatwasser

Inventum is in 1908 opgericht door Alexander Vosmaer. Hij was een ingenieur die aan de Technische Hogeschool in Delft had gestudeerd. Na zijn studie ging hij op een studiereis naar de Verenigde Staten. Daar maakte hij kennis van het energiemiddel elektriciteit voor de huishoudelijke apparaten. Teruggekomen in Nederland liet hij in Bilthoven een eigen bedrijfspand bouwen. Het was in Nederland het eerste bedrijf dat elektrische apparatuur voor huishoudelijk gebruik maakte. Vosmaer begon het bedrijf onder de naan Onvo dat later werd veranderd in de Inventa. In 1915 werd voor de uiteindelijke naam Inventum gekozen.  Het merk Inventum is door de  KGG (Kwaliteit Garantie Groep) geselecteerd als het beste merk op inbouw- als vrijstaande apparatuur dat hoofdzakelijk in Europa wordt vervaardigd. Er wordt verwacht dat Inventum met de inbouwapparatuur een grote concurrent zal worden van de low budget merken, waarvan er veel in China worden vervaardigd. Inventum zal ook voor de duurdere merken een goed alternatief zijn. Op de producten van Inventum wordt een omruilservice aangeboden. Daardoor besparen we je tijd, moeite en kosten. Je krijgt 2 jaar een volledige fabrieksgarantie. De fabriek voor huishoudelijke apparaten is sinds 1994 in Veenendaal gevestigd.

Huishoudelijke vaatwasser

Het is vaak in jonge gezinnen belangrijk dat er een vaatwasser is. Wanneer je als jong gezin een huis betrekt, waarin een vaatwasser staat, is dat gemakkelijk als je beiden werkt. Wanneer er een werkt, is dat niet belangrijk want voor een gezin van twee personen kun je de vaat gemakkelijk met de hand wassen. Wanneer er een thuis werkt, kan deze gemakkelijk het huishouden bijhouden. Je moet daarover wel goede afspraken maken, omdat het vaak voorkomt dat als je gaat samenwonen er onenigheid ontstaat over het huishouden. Iedereen heeft zijn eigen methode om het huis schoon te maken en wat voor de een schoon is, is dat voor de ander niet. Ook voor het wassen van de vaat, ook al heb je een vaatwasser, kun je afspreken wie de vaat in de vaatwasser plaatst en wie het eruit haalt. Je moet de vaatwasser pas aanzetten als hij vol is, want dan werkt hij voordelig. Borden en kopjes en dergelijke kunnen zonder voor te spoelen wel in de vaatwasser geplaatst worden. Voor pannen is dat niet het geval. Een pan moet je voorspoelen, voordat je hem in de vaatwasser plaatst. Een pan zal niet zo gemakkelijk schoon worden als er voedsel in is gekookt.

Welke vaatwasser is het beste voor je situatie?

Welke vaatwasser voor je het beste is, is afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Je kunt, als je nog geen vaatwasser hebt, een vrijstaande of een inbouw kiezen. Daarnaast zou je een kleine of een extra grote kunnen nemen. Met een jong gezin hoef je geen grote aan te schaffen. Bij de keuze is wel belangrijk of hij energiezuinig is en weinig water verbruikt. Ook moet hij goed drogen. Ook de drinkglazen moeten goed droog  en mooi schoon zijn. Is er geen inbouw en je wilt een vrijstaande kiezen, dan heb je de keus uit drie soorten. Je kunt een onderbouw vaatwasser, geïntegreerde vaatwasser kiezen of een volledig geïntegreerde. Laat je goed voorlichten wat als jong gezin het beste voor je is.

Leave a Reply