Indesit droger

Wanneer je een droger wilt aanschaffen, dan is dat zeker ook in Nederland geen overbodige luxe. Doordat we hier te maken hebben met een zeer wisselend klimaat, waar het ook regelmatig regent, kun je vaak je wasgoed niet buiten drogen. Dan is een droger in huis een uitkomst. Ook is het drogen van handdoeken voor velen ideaal, omdat de droge handdoeken uit een droger heerlijk zacht zijn. Sommige vinden het fijner wanneer ze buiten droog zijn geworden, maar dan zijn ze wel hard. Het is maar waar je de voorkeur aan geeft. Bij het uitzoeken van een droger kom je zeker ook het merk Indesit tegen. Indesit is een Italiaans merk dat in 1975 als Merloni Elletrodomestici is begonnen. In 1985 neemt Merloni Indesit het over, maar gaat pas in 2005 verder onder de naam van Indesit. Vanaf 2014 gaat Indesit op in de Wirlpool Corporation. Indesit is een grote leverancier van keukenapparatuur, wasmachines en drogers. Je kunt Indesit drogers aanschaffen als afvoerdroger, condens droger en als warmtepompdroger.

De Indesit drogers

Wanneer je van plan bent om een Indesit droger aan te schaffen, moet je kijken welk type het meest geschikt voor je is. Je kunt daarbij kiezen uit een afvoerdroger, warmtepompdroger of een condens droger. Iedere droger heeft zijn voor- en nadelen.

De warmtepompdroger

Wanneer je kijkt naar het energieverbruik, dan zal een warmtepompdroger het beste zijn. Er zijn modellen warmtepompdrogers waarbij het energieverbruik tot wel 60% voordeliger zijn dan de energieklasse A modellen. Een warmtepompdroger is energiezuinig, omdat het de warme lucht hergebruikt. Deze warme lucht wordt constant weer de trommel ingeblazen. Ook zal het je wasgoed op een lagere temperatuur drogen dan bijvoorbeeld een condens droger. Daarom gaan de kledingstukken, die met een warmtepompdroger worden gedroogd, ook langer mee. Omdat de warmtepomp zuiniger is, is dat goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dat een warmtepompdroger zuinig is, heeft hij te danken aan de warmtepomp en het koelmiddel. De pomp zal bij gebruik het koelmiddel vloeibaar maken. Tijdens het vloeibaar maken, zal er warmte vrijkomen die de trommel in wordt geblazen. De warme vochtige lucht dieĀ  tijdens het drogen van je kleding afkomt, zal door de warmtepomp weer gekoeld worden. De condens komt in een condens bak die regelmatig geleegd moet worden. De droge lucht wordt dus hergebruikt. Ook kan de afvoer op een waterafvoerpijp worden aangesloten, als dat mogelijk is.

De condens droger

Wanneer je graag je kleding snel in een droger droogt, koop danĀ  een condens droger. Bij het gebruik van een condens droger zal je kleding bij een volle trommel ongeveer een half eerder droog zijn, dan bij een warmtepompdroger. Een condens droger heeft een verwarmingselement. Bij een droogbeurt zal deze heet worden. De vochtige lucht wordt uit je kleding gehaald en afgevoerd. Het is de condens bak die het vocht opvangt. Als de condens droger bij je wasmachine staat, kan de vochtafvoer ook worden aangesloten op de afvoer van je wasmachine. Tijdens de aanschaf zul je merken dat een condens droger goedkoper is, dan een warmtepompdroger. Hij is niet zuinig, als je naar het energieverbruik kijkt. Ook zal je kleding sneller krimpen en slijten. Bij de aanschaf moet je deze voor- en nadelen ten opzichte van elkaar afwegen.

Droger met een buitenafvoer

Je zou een droger met een buitenafvoer kunnen plaatsen, als dat mogelijk is. Omdat de warme lucht naar buiten wordt geblazen is het niet de goedkoopste manier om je kleding te droger. Voordat je een droger aanschaft, moet je je goed laten voorlichten en alle voor- en nadelen ten opzichte van elkaar afwegen. Kijk ook naar de garantie die door Indesit wordt gegeven.

Leave a Reply