Henry stofzuiger

De Henry stofzuiger is de meest vrolijke stofzuiger op dit moment. Mensen herkennen hem dan ook wel aan zijn vrolijk kijkende ogen, lieve lach en felrode kleur. Oorspronkelijk was deze stofzuiger dan ook bedacht als een “inside joke.” Inmiddels is dit grapje allang uit de hand gelopen en is het de leukste stofzuiger op dit moment.

Van welk merk is de Henry Stofzuiger?

De bekende Henry stofzuiger is van het merk Numatic International Ltd. Dit bedrijf was opgericht in 1969 in Engeland. Het commerciƫle stofzuiger merk is er dus al vanaf het moment dat er stofzuigers ontstonden. De eerste Numatic stofzuigers bestonden dan ook uit koffer-handvaten, afwasteiltjes en olievaten. Deze leuke mix bij elkaar zorgde voor een simpele maar wel betrouwbare stofzuiger. Dit motto is dan ook tot de dag van vandaag nog steeds het basis idee achter de Henry stofzuigers en de rest van zijn familie.

Over Henry de stofzuiger

Na 21 jaar kwam de Henry stofzuiger op de markt. Dit was dan ook in 1981 in de onbekende plaats Dorset. In het eerste model van de Henry waren metalen en plastic de enige materialen die in de stofzuiger zaten. Na veel jaar werd deze stofzuiger degeen die wij nu ook kennen.
De stofzuiger werd als eerste populair in Engeland. Hierna breidde de populariteit zich uit naar de omliggende landen en zelfs naar buiten Europa: Zuid-Afrika.
De populariteit was niet alleen bij de eenvoudige burger, maar ook de echte schoonmakers waren over hem te spreken.

De voordelen van de Henry stofzuiger?

Hoewel de Henry stofzuiger een heel aandoenlijk uiterlijk heeft, is het ook nog eens een hele functionele stofzuiger. De stofzuiger is er in veel maten en kleuren, maar ook met lange en korte snoeren. Met de langste snoer optie kan je zelfs door het hele huis zonder dat je vaak van stop-contact hoeft te wisselen. Ook de grootte van de stofzuiger hangt af van je voorkeuren. Zo kan je een grote stofzak in de grote Henry stoppen, of een kleinere in een kleine Henry. Zo kun je zelf helemaal uitzoeken welke stofzuiger bij jou past.
De stofzuiger bezit een “Twinflo” motor die een auto-safe-schakelaar in zich gebouwd heeft. Op deze manier kan jouw Henry dan ook jaren oud worden als je goed op ze past.

Tegenwoordig heb je ook een draadloze Henry waarmee je door het hele huis kunt zonder maar een keer gedoe te hebben met het verwisselen van stopcontact. Deze stofzuiger komt dan ook met accu’s die je van te voren kunt opladen.

Numatic heeft helaas nog geen automatische robot stofzuiger maar hopelijk komt deze snel op de markt. Wie weet hebben we dan binnenkort een nieuwe stofzuiger in de Numatic familie.

Leave a Reply