Dyson kruimeldief

Dyson is een bedrijf voor huishoudelijke apparaten dat door James Dyson werd opgericht. Het bedrijf produceerde als eerste een zakloze stofzuiger. Intussen heeft Dyson ook talloze andere huishoudelijke apparaten in zijn assortiment. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en de lange levensduur van zijn apparaten. Het merk werkt dan ook voortdurend aan verbetering van zijn apparaten. Dyson apparaten bevinden zich vanwege de hoge kwaliteit en levensduur in de hogere prijsklasse.

Kruimeldief

Een kruimeldief kun je zien als een ministofzuiger. De kruimeldief is ideaal voor die plaatsen waar je moeilijk bij kunt met een gewone stofzuiger. Bovendien is een kruimeldief erg handig als je snel even wat geknoeide etenswaar wilt opruimen.

Over het algemeen zijn kruimeldieven draadloos. En dat is ook wat je wilt, want juist bij die kleine stofzuigklusjes of moeilijk bereikbaar plekjes is het lastig als je steeds een snoer hebt dat je moet inpluggen of dat in de weg zit.

Zuigkracht

Het gaat er natuurlijk vooral om dat je kruimeldief doet wat het moet doen. Namelijk de kruimels of het stof opzuigen. Hiervoor is voldoende zuigkracht nodig.

De zuigkracht van een kruimeldief wordt bepaald door het wattage, maar ook door de zuigmond en de soort accu. Over het algemeen zijn Li-ion accu’s de krachtigste accu’s. Alle kruimeldieven van Dyson scoren hoog op zuigkracht.

Je kunt echter ook zelf invloed uitoefenen op de zuigkracht.
Een zuigmond werkt het beste als de zuigmond helemaal bedekt is. Een brede zuigmond op een smal oppervlak zal dus minder goed werken. Let daar dus op tijdens het stofzuigen. Ook zal een kruimeldief minder krachtig zuigen als het opvangreservoir bijna vol is. Leeg je reservoir dus op tijd.

Duur van de accu tijdens gebruik en oplaadtijd

Je wilt niet dat de accu leeg is terwijl je nog niet klaar bent met stofzuigen. De accu’s van de Dyson kruimeldieven zijn over het algemeen langer achter elkaar te gebruiken dan die van andere merken.

Is de kruimeldief leeg en wil je hem toch gebruiken, dan zul je moeten wachten tot hij is opgeladen. Een niet te lange oplaadtijd is dan fijn.

Inhoudsreservoir, filters en gewicht

Je wilt niet dat je elke keer het reservoir moet legen voordat je klaar bent met stofzuigen. Let dus op de grootte van het stofreservoir. Kies voor een reservoir dat makkelijk te legen is, bijvoorbeeld met een eenvoudig kliksysteem.
Tot slot het gewicht. Je gebruikt een kruimeldief meestal met een hand. Is de kruimeldief te zwaar voor je, dan zul je hem al snel niet meer gebruiken.

Let ook op de filters die het apparaat heeft. Een HEPA filter is zo ongeveer een vereiste voor mensen met een stofallergie, maar ook voor mensen zonder allergie erg prettig.

Leave a Reply