Bosch stofafzuiger

Goede stofafzuigers voor een goede kwaliteit, met uiteraard een goede prijs. Iedereen zou dat wel willen, maar welk merk moet je pakken als er zoveel keuze is? Een goede en populaire optie is dan ook het merk Bosch.

Bosch

Bosch, ofwel Robert Bosch GmbH, is een internationaal bedrijf dat zich bezighoud met (technologische) dienstverlening, zoals automobieltechnologie, industriële technologie, consumentenproducten en energie- en bouwtechnologie.

De geschiedenis van Bosch

Robert Bosch GmbH begon in 1886 onder de Duitse naam ‘Werkstätte für Feinmechanik und Elektrotechnik’. De oprichter, Robert Bosch, lukte het in 1897 om zijn magneetontsteking in een auto te installeren. Hierdoor loste hij in één klap een van de grootste technische problemen van de automobieltechniek op van die tijd.

Na dit grote succes volgde er nog vele andere systemen voor in de auto. In 1913 de lichtsystemen, in 1927 de dieselinjectiesystemen en in 1951 benzine-injectiesystemen. Tot slot werden in 1979 ontsteking en benzine-injectie in volledige motormanagementsystemen geïntegreerd.

Bosch stofafzuigers

Het net houden van een huis vereist een krachtige stofafzuiger. Het assortiment van Bosch is niet alleen populair, maar ook kwalitatief heel goed.

Er is niet één beste stofafzuiger, want deze beoordeling hangt over het algemeen heel erg af van persoonlijke voorkeuren. Maar de stofafzuigers van Bosch zijn altijd goede keuzes, wat blijkt uit de meerdere onderzoeken die verricht zijn door verscheidene instituten.

Voor- en nadelen

Elk model van Bosch is anders en zo hebben ze allemaal andere functionaliteiten. Wel delen de meeste stofafzuigers van Bosch de onderstaande voor- en nadelen.

De voordelen

  • Het vermogen is groot en de zuigcapaciteit is goed
  • Er zijn voldoende modellen voor de haren van huisdieren
  • De apparaten verbruiken weinig energie
  • Veel modellen zijn makkelijk door het huis te bewegen door handige functies aan de stang
  • Je kan de apparaten makkelijk schoon krijgen en houden
  • De apparaten maken over het algemeen weinig geluid
  • De prijs-kwaliteitverhouding is vrij goed voor een stofafzuiger uit deze klasse.

De nadelen

  • Voor veel mensen zijn de duurdere modellen nogal wat té duur
  • Het opladen van de draadloze modellen kan soms langer duren dan wat verwacht wordt

Waar moet je vooral op letten bij het kopen van een Bosch stofafzuiger?

Het opvangen van stof

Eén van de belangrijkste punten waar je op moet letten is de soort stofopvang. Dit verschilt namelijk per model. De stofafzuiger die een bepaald soort stof opvangt is vooral afhankelijk van hoe vaak je de stofafzuiger gaat legen. Als dit je niet uitmaakt, is het slimmer om voor een stofafzuiger te kiezen met een kleinere opvangbak en een meer ergonomisch design. Een grotere opvangbak betekent dan ook dat de gehele stofafzuiger niet alleen groter, maar ook zwaarder zal zijn.

Kortom, een Bosch stofafzuiger is een hele betrouwbare optie als je op zoek bent naar een stofafzuiger die voor allerlei verschillende gebruiken vereist is. Bosch is niet voor niets een prestigieus merk.

Leave a Reply