AEG luchtreiniger

De AEG (Allgemeine Elektricitäts Gesellschaft) is een Duitse fabrikant die elektrische en elektronische onderdelen en apparaten maakt, waaronder witgoed, keukenapparatuur maar ook luchtreinigers. Voor de huishoudelijke apparaten worden de ontwikkelingen in Neurenberg gedaan. De oprichter van het concern AEG was Emil Rathenau (1838-1915). Hij was ook de pionier die het personeel, als een van de eersten, aan een lopende band liet werken. Daardoor kon de productie worden verhoogd en de kwaliteit van de producten verbeterd. Ook worden luchtreinigers door AEG  gemaakt. Zij moeten aan strenge eisen voldoen, omdat het de gezondheid van de mensen sterk beïnvloed. De luchtreinigers worden tegenwoordig ook vaak in huis gebruikt. Een goede kwaliteit van de lucht is zeer belangrijk voor thuiswonenden. De kwaliteit van de lucht in huis is belangrijker, dan de kwaliteit van de buitenlucht. Het gebruik van een goede betrouwbare luchtreiniger is van groot belang voor mensen met een allergie zoals huisstofmijt, maar ook voor personen met astma. Wanneer je een goede luchtreiniger in huis wilt gebruiken, neem er dan een van een bekend merk. Je moet zeker weten dat de luchtreiniger aan de gestelde eisen zal voldoen.

Waarom een goede luchtreiniger gebruiken?

De mens ademt zo’n 12 á 15 keer per minuut. Dat hebben we zelf bijna nooit in de gaten, totdat je  problemen met het ademhalen krijgt. Per keer halen we ongeveer een halve liter lucht naar binnen. Dat is ruim 10.000 liter lucht per dag. Omdat je zo’n grote hoeveelheid lucht op een dag inademt, is het belangrijk dat de lucht schoon is. Een schone lucht is zeer belangrijk voor de gezondheid van de mens. Ook voor die mensen die een allergie hebben zoals hooikoorts is een goede luchtreiniger van groot belang. Er zijn veel woningen waarbij de vuile lucht van de auto’s die voorbijrijden naar binnen komt. Je moet daarbij vooral voorkomen dat de vuile lucht wordt ingeademd. Een andere oorzaak waarbij veel vuile lucht wordt ingeademd is het roken, ronddwarrelende stofdeeltjes en door het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen. Er zijn zeer schadelijke schoonmaakmiddelen die toch voor algemeen gebruik worden toegepast. Houd je wel aan de voorschriften die op het product staan om er veilig mee te kunnen werken.

De werking van een luchtreiniger

Wanneer je een goede luchtreiniger gebruikt, zal er in die ruimte geen fijnstof of andere schadelijke stoffen aanwezig zijn. Het is ook belangrijk dat er in huis geen bacteriën kunnen ontstaan of schimmels die een ziekte kunnen veroorzaken. De personen die in huis wonen en altijd al last hadden van de luchtwegen zullen geholpen worden door het gebruik van een luchtreiniger. Ze zullen veel gemakkelijker ademhalen wat ook het slapen ten goede komt. Om schade te voorkomen is het vooral ook voor kinderen belangrijk dat ze met schone lucht opgroeien.

Welke luchtreiniger kies jij?

Wanneer je een luchtreiniger wil aanschaffen, moet je er een nemen die aan al je wensen voldoet. Wanneer je naar het aanbod van de AEG-luchtreinigers kijkt, zul je zien dat een dergelijke keus niet gemakkelijk is. Ga met je wensenlijst naar een goede speciaalzaak. Zij zullen je daarbij helpen om de juiste AEG-luchtreiniger uit te zoeken.

Leave a Reply