Accu stofzuiger

Ben je het ook helemaal beu om in de knoop te zitten met de draad van je stofzuiger? Of vind je het een heel gedoe om hem mee de trap op te nemen voor de bovenverdieping? Dan is wellicht een accu stofzuiger een goed alternatief voor je om aan te schaffen. Een accu stofzuiger is namelijk een stofzuiger maar dan een oplaadbare variant dus zonder die vervelende snoer er aan. In dit artikel gaan we verder in op de accu stofzuiger, waar let je nou op bij het aanschaffen en wat zijn de voordelen en nadelen van een accu stofzuiger.

De voordelen van een accu stofzuiger

Het grootste voordeel van een accu stofzuiger is natuurlijk de vrijheid die je hebt om te stofzuigen. Je zit niet meer vast aan een snoer en kan dus werkelijk in elk hoekje van je huis komen, zonder dat je weer van stopcontact moet wisselen of dat je draad ergens klem zit, vaak is het ook lastig een stopcontact te vinden of ze zitten ergen achter je meubels verstopt of ze zijn al bezet. Een ander groot voordeel is dan ook dat er tijdens het stofzuigen niemand meer over de snoer kan vallen, met onoplettende kinderen kan dit natuurlijk wel eens gebeuren. Accu stofzuigers zijn over het algemeen ook stofzuigers zonder zakken er in, hierdoor hoef je niet elke keer stofzuigerzakken te kopen wat op den duur scheelt in de portemonnee.

De nadelen van een accu stofzuiger

Een accu stofzuiger moet wel opgeladen worden, wanneer je niet echt een vaste plek hebt om hem op de houder te zetten is dit lastig. Het is ook erg vervelend wanneer je hem vergeet op te laden en net wilt gaan stofzuigen en je accu leeg blijkt te zijn. Een ander nadeel kan zijn dat de goedkopere varianten van accu stofzuigers vaak wat minder zuigkracht hebben dan een reguliere stofzuiger met snoer, wanneer je voor een duurdere variant gaat hoeft dit vaak niet veel verschil te maken. Een ander nadeel is dat een accu stofzuiger vaak een kleiner reservoir heeft dan een reguliere stofzuiger, waardoor je dit wat vaker leeg moet maken.

Waar let je op bij de aanschaf van een accu stofzuiger?

Allereerst is het belangrijk te letten op de zuigkracht van de stofzuiger, is deze ook met accu vergelijkbaar met een reguliere stofzuiger? Mooi, dan heb je een goede accu stofzuiger gevonden. Daarnaast kan je letten op de accu duur, dus hoe lang kan je er achter elkaar mee stofzuigen veelal gaan ze lang genoeg mee om een standaard huis te stofzuigen, maar woon je wat groter is dit een belangrijker punt. Let ook op de oplaad tijd, dus hoe snel is hij weer vol, wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt en vaker wilt stofzuigen is een korte laadtijd erg prettig. Bij veel accu stofzuigers zitten ook verschillende zuigmonden inbegrepen, kijk hier ook goed naar zodat je makkelijk in verschillende hoekjes van je huis kan stofzuigen.

Leave a Reply